Preporučujemo:
 
 
12
Apr

Honda NSX – Kako izgleda proces sastavljanja

 
Napisao: Đorđe Pavićević
1

Dugoočekivana, druga generacija Hondinog najegzotičnijeg automobila, supersportskog modela NSX, zvanično je predstavljena prošle godine, nakon čitave decenije odsustva sa globalnog tržišta, budući da je 2005. godine „ugašena“ proizvodnja prve generacije NSX.

nsxfactory-38

Imajući u vidu veliku „pauzu“ između generacija, ne treba da čudi što novi model, osim koncepcije (centralno postavljen V6 motor), praktično ništa ne deli sa svojim pretkom. Štaviše, ne samo da je novi NSX napustio tradicionalnu Hondinu „atmosfersku politiku“ i dobio 3,5-litarski V6 Twin-Turbo motor, već je u njega implementiran i sve popularniji hibridni pogon – sa dva elektromotora koji pokreću prednje točkove, uz treći, koji „pomaže“ zadnjoj osovini.

American_Made_Supercar_Infographic

Već na prvi pogled, jasno je da je reč o prilično sofisticiranoj, a samim tim i relativno složenoj koncepciji sportskog automobila, kod koje apsolutno sve mora biti usklađeno na pravi način, kako bi se ne samo dobila željene performanse, već i opravdala tradicionalna Hondina pouzdanosti i visoki kvalitet.

2017_Acura_NSX_120

Ono što je takođe karakteristično za novi NSX i što ga razlikuje od prethodnika jeste i mesto proizvodnje ovog automobila. Dok se prva generacija proizvodila isključivo u Japanu – prvo u Takenazawa fabrici, nedaleko od Tokija, a zatim u Suzuki, dotle se novi NSX proizvodi, pazite sad, isključivo u Sjedinjenim Američkim Državama, u Hondinom PMC-u (Peformance Manufacturing Center) u gradu Marysville, u Ohaju.

Performance_Manufacturing_Center

Možda će se to „Hondašima“ činiti kao svojevrsno „svetogrđe“, ali iz Honde uveravaju da su i u pomenutoj fabrici u SAD, zadovoljeni svi vrhunski Hondini standardi, neophodni za proizvodnju jednog ovakvog automobila.

Performance_Manufacturing_Center_overview

A, kako sve to zapravo izgleda i kako teče sam proces sklapanja, da ne kažemo proizvodnje novog NSX, koji za severnoameričko tržište nosi oznaku brenda Acura, imate priliku da vidite i na priloženim fotografijama…

nsxfactory-53

Aluminijumska karoserija novog NSX sastavlja se upotrebom napredne tehnologije tzv. MIG zavarivanja (u zaštitnoj atmosferi intertnog gasa), a ukupno 860 varova na konstrukciji u potpunosti obavljaju roboti. Nakon toga, stručno osoblje detaljno pregleda varove i vrši merenje svih parametara karoserije kako bi proverili da li se nalaze u zadatim granicama.

Performance_Manufacturing_Center__assembly

Zatim kreće sastavljanje pogonskog sklopa, sistema oslanjanja, elektronskih komponenti i elemenata enterijera, na čega odlazi preko 14 radnih sati, a obavlja se ručno od strane visokoosposobljenog kadra. Interesantno je spomenuti i da se svi zavrtnjevi dotežu na unapred zadate parametre, zahvaljujući specijalnim alatima koji beleže moment zatezanja za svaki pojedinačni „šraf“.

nsxfactory-79

Između ostalog, u automobil se ugrađuje i tehnološki „biser“ u vidu 3,5-litarskog twin-turbo V6 agregata sa „suvim“ karterom, koji se ručno sastavlja u Hondinoj Anna Engine Plant, koja se nalazi takođe u Ohaju, a za sastavljanje svakog agregata neophodno je preko šest radnih sati.

2017_Acura_NSX_140

Imajući u vidu da novi NSX ima tzv. spaceframe konstrukciju, a ne klasično „školjku“, elementi karoserije su praktično poslednji koji se montiraju na automobil, te budući da nije potreban proces zavarivanja, omogućena je daleko veća preciznost prilikom montaže.

nsxfactory-81

Kada smo već kod karoserije, treba spomenuti i da se na novi NSX nanosi čak do 11 slojeva „prajmera“ i boje, kao i zaštitnog laka, kako bi se dobio jedan od najkvalitetnijih „finiša“ u klasi supersportskih automobila.

nsxfactory-85

Nakon što je kompletiran, svaki novi NSX se zatim i dinamički testira, što će reći da kupac dobija potpuno spreman i „utegnut“ automobil. Proces „centriranja trapa“ ili tzv. „optika“ veoma je detaljna i traje čak 45 minuta, a nakon nje, sledi merenje opterećenja na sva četiri točka kao i željene visine od tla, da bi se proces završio testiranjem kočionog sistema.

2017_Acura_NSX_100

Đorđe Pavićević / Foto: Honda, Angus MacKenzie/Gizmag

 
 

Komentari

ljubisa stojanovic | 01.08.2017 18:08

honde su bas dosadne,uvek su prve.hvala gosp,Pavicevicu.

 

Dodaj komentar

*