Preporučujemo:
 
 
24
Mar

Nissan GT-R 2017 – Brušeni dijamant

 
Napisao: Đorđe Pavićević
0

Možda će nekima zvučati neverovatno, ali je Nissan GT-R R35, automobil koji je napravio pravu malu revolucija u klasi supersportskih automobila kada se pojavio, na globalnom tržištu, još malo, pa skoro čitavu deceniju! A pri tome, i dalje je atraktivan i poželjan, gotovo kao i prvog dana, a i jednako konkurentan u poređenju sa rivalima.

tdb_nissan_gtr_2017_07

U čemu je tajna? Pa, budući da je ova generacija (R35) predstavljena još 2007. godine, tajna se krije u blagim restilizacijama, unapređenju pogonske jedinice i „šminkanju“ enterijera na svakih godinu-dve, što se možda i ne primeti između dva „zatezanja bora“, ali se na vremenskoj distanci od gotovo cele decenije, i te kako oseti!

tdb_nissan_gtr_2017_08

Od početnog, interesantnog, ali ne baš i ubedljivog dizajna i snage ispod proseka klase (485 KS), najnoviji model, upravo predstavljen na Salonu automobila u Njujorku, najagresivnija je „Godzila“ do sada, koja se ujedno može pohvaliti i najsnažnijim VR38DETT motorom (ako ne računamo hardcore NISMO verziju!).

tdb_nissan_gtr_2017_03

Nissan GT-R za 2017. godinu (kako se zvanično vodi ova verzija) dobio je novu, tzv. V-motion prednju masku, koju odlikuju i veći usisnici za vazduh, neophodni za optimalnije hlađenje motora, a nova je i hauba, sa nešto izraženijim detaljima i ekstraktorima vazduha iz motorskog prostora. Modifikovane su i svetlosne grupe, sa interesantnom kombinacijom LED i ksenon osvetljenja.

tdb_nissan_gtr_2017_10

Naravno, restilizacija nije mogla da prođe bez modifikacije aerodinamičkog paketa, pre svega prednjeg splittera, kao i kompletnog odbojnika, koji sada ima i odvojene „lažne“ usisnike za vazduh, iznad kojih se nalaze dnevna LED svetla. Unapređen aero-paket ugrađen je i pozadi, sa znatno izraženijim centralnim difuzorom vazduha, kao i bočnim „rebrima“ koja imaju zadatak da rashlade četvorostruke izduvne cevi.

tdb_nissan_gtr_2017_06

Ono što je najvažnija i što naročito naglašavaju u Nissanu jeste da je ukupno prianjanje vozila za podlogu poboljšano, naročito pri većim brzinama, dok je koeficijent otpora vazduha ostao nepromenjen, te i dalje iznosi odličnih 0,26!

tdb_nissan_gtr_2017_02

Ljubitelje mehanike najviše će zanimati šta su Nissanovi inženjeri učinili sa postojećim VR38DETT V6 twin-turbo motorom od 3,8 litara… Snaga je povećana na 565 konjskih snaga (20 KS više), koje se oslobađaju na 6800 o/min, dok je porast u obrtnom momentu nešto diskretniji – oko 5 Nm, na ukupnih 633 Nm, dostupnih u rasponu od 3300 do 5800 obrtaja.

tdb_nissan_gtr_2017_05

A, kako to sve zvuči..!? Pa, ako je verovati Nissanu, nikad bolje, budući da GT-R 2017 MY opremljen titanijumskim izduvnim sistemom, ali i ASE (Active Sound Enhancement) sistemom koji dodatno doprinosi boljoj akustici, naročito prilikom ubrzanja. Kada smo već kod ubrzanja, Nissan još uvek nije saopštio zvanične brojke, ali se može pretpostaviti da će u najmanju ruku biti jednake „odlazećem“ modelu, što će reći da se do 100 km/h stiže za ispod 3,0 sekunde!

tdb_nissan_gtr_2017_12

Uz eksterijer i pogonsku jedinicu, Nissan se odlučio i na „osvežavanje“ enterijera vozila, te će buduće vlasnike GT-R obradovati potpuno nova centralna konzola sa pratećom instrumentacijom, uključujući i veliki multifunkcionalni displej (sada dijagonale 8 inča), kao i novi trokraki upravljač, koji sada deluje luksuznije i možda ne toliko sportski kao pre.

tdb_nissan_gtr_2017_11

Kada se „podvuče crta“, novi/restilizovani GT-R za 2017. godinu izgleda najbolje do sada, sportski agresivno, vešto balansirajući na uvek nezgodnoj „žici“ zvanoj dizajn, bez nepotrebnih, „kičastih“ elemenata kojima bi se naglasila snaga i sposobnost vozila. A, kako to sve izgleda u praksi, pre svega kada je reč o performansama – ubrzanju, maksimalnoj brzini, ali i famoznom vremenu po krugu na Nurburgringu, moraćemo malo da sačekamo, barem dok ne krenu prve test-vožnje nove „Godzile“.

tdb_nissan_gtr_2017_01

Đorđe Pavićević / Foto: Nissan

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*