Preporučujemo:
 
 
13
Jan

Honda Ridgeline 2017 – 5 stvari koje treba znati

 
Napisao: triodriver.com
0

Jedanaest godina nakon što je originalna Honda Ridgeline ostvarila drugačiji pristup pikapovima, Honda se vratila sa novim modelom Ridgeline 2017, baš u trenutku ekspanzije grupe pikapova srednje veličine (midsize). Iako je ostalo dosta inovacija koje su bile zastupljene kod njegovog prethodnika, kao što je prostor za skladištenje u tovarnom delu, Honda je napravila skroz drugačiji pristup u stvaranju druge generacije pikapa. Više o novom Ridgeline pikapu smo imali priliku da čujemo na njegovom debitovanju 2016. godine na sajmu automobila u Detroitu.Prvi Ridgeline je izgledao naročito čudno sa svojim “bizarnim i ludim” stajlingom koji je učinio da izgleda kao nijedan pikap do tada. Bez specifičnog zakošenog zadnjeg dela, i karakteristične prednje maske svog prethodnika, novi pikap izgleda mnogo konvencionalnije i manje interesantije. Hondin menadzer za planiranje produkta James Jenkins je rekao da je prelazak na ovaj manje izazovniji izgled nameran. On kaže da je “malo tradicionalniji izgled je put kojim treba ići,” tako da takav izgled ima za cilj da poboljša utisak i izgled Honde Ridgeline. Mi smo samo želeli da ne izgleda u tolikoj meri kao “blaža“ verzija Pilot crossovera sa pikap prikolicom.

2017-honda-ridgeline-zadnji-deo_01

“Da budem jasan, ovo je pravi pikap.”, rekao je izvršni zamenik predsednika Honde za Američko tržište John Mendel prilikom predstavljanja Ridgeline na sajmu automibila u Detroitu. I dok je pikap pogonjen preko prednjih točkova, njegova jednodelna platforma govori drugačije, Honda kaže da će njegova vučna snaga i nosivost biti uporedivi sa ostalim pikapovima srednje veličine (midsize). Iako ti brojevi nisu još uvek poznati, nosivost od 750 Kg i vučna snaga od 3000 Kg Toyota Tacome nam mogu dati ideju šta Ridgeline može sve postići.

2017-honda-ridgeline-02

Nova verzija Ridgeline sa pogonom na prednjim točkovima (FWD) sigurno neće pomoći Hondi da osvoji tradicionalne ljubitelje pikapova, ali Honda ima svoje razloge zbog kojih nudi ovakav model. Usteda goriva kod modela sa prednjom vučom će biti veća, i Honda se takođe nada da će privući više kupaca sa manjom cenom. Očekujte da će cena pogona na svim točkovima (AWD) iznositi 1.800 dolara više, kao što je kod Honde Pilot iz 2016 godine.

2017-honda-ridgeline-03

Inače, može se primetiti Hondin naglasak na sigurnost svojih vozila u poslednje vreme, i Ridgeline nije izuzetak. Ridgeline će ponuditi sigurnosnu tehnologiju prepoznavanja linija na putu, upozorenje od mogućnosti frontalnog sudara, pomoć pri držanju odstojanja, i sistem upozorenja opasnosti koja može da dođe iz mrtve tačke.

2017-honda-ridgeline-04

Druga najbitnija stavka koja je trebala da se sačuva je vožnja i upravljanje Ridgeline-om koja je slična vožnji automobila, a to je još jedna prednost koja proizilazi iz šasije koja je bazirana na automobilskoj tehnologiji. “Vi ćete se osećati kao da ste u Accordu”, tvrdi Jenkins. On takođe misli da je superioran “on-road” učinak kombinvoan sa mogućnostima njegovog tovarnog kapaciteta i vučne snage, može namamiti kupce velikih pikapova. Takođe kaže: “Sve je u tome da kupac bude zadovoljan”, “364 dana u godini, vam nije potreban ogromni pikap.”

2017-honda-ridgeline-05

Ako funkcionalni prtljažnik i izvori struje u prostoru za prtljag ne čine Hondu Ridgeline savršenu za roštiljanje, novo ozvučenje u prostoru za prtljag će vas sigurno ubediti. Iako uobičajeni zvučnici ne bi bili dovoljno izdržljivi da budu ostavljeni na otvorenom, Ridgeline od opreme ima šest zvučnika ugrađenih u stranice prtljažnika, i oni mogu biti podešavani i kontrolisani sa kontrolne table obezbeđujući zvuk jačine 540W.

(Izvor:automobilemag.com)

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*