Preporučujemo:
 
 
24
Apr

Restomod oldtajmeri – Restauration/modern

 
Impala restomod
 
Napisao: Živko Marković
0

Zaljubljenici u vozila oduvek žele da poboljšaju svoje ljubimce, bilo to estetski ili mehanički. U tom silnom mozaiku tuninga i stylinga, izdvojio se, rekli bismo očekivano, pravac pod nazivom restomod. Sam nastanak reči ga najbolje opisuje. Kovanica od – restauration/modern, ukazuje na to da on predstavlja odličan miks moderne mehanike i stare karoserije u većem broju slučajeva.

Chevrolet Pickup restomod
Civic restomod
crown toyota swap
 
 
 
20
Apr

Drift – Šta je to?

 
Drift
 
Napisao: Milan Stanković
2

Drift (drifting) podrazumeva specifičan stil vožnje automobila u kome se zadnji kraj vozila kontrolisano “zanosi” prilikom vožnje. Još jedna od definicija kojom se može opisati ovaj specifičan sport je – atraktivno bočno proklizavanje kompletnog vozila i njegovog zadnjeg dela, inicirano od strane vozača prilikom koga se što preciznije prelazi određena konfiguracija puta i dužina staze.

Keiichi Tsuchiye
Moto drift
 
 
 
14
Apr

Bosozoku stil – Neki to vole ekstremno

 
Bosozoku style
 
Napisao: Nikola Jovanović
0

Poštovani čitaoče, izgled automobila sa naslovne fotografije ćete verovatno, nakon kolutanja očima praćenog kiselim osmehom, okarakterisati kao plod bujne mašte vlasnika i limara. Agresivan, rogobatan, i povrh svega prenaglašen. Gotovo sigurno ćete se i upitati zašto bi iko uopšte poželeo da poseduje tako unakaženo vozilo? “Žali Bože automobila i materijala!“

 
 
 
16
Mar

Type R – simbol vremena [četvrta priča – Accord]

 
 
Napisao: triodriver.com
0

Zamislite vrhunskog atletičara na svečanoj večeri. Kravata i odelo su obavezni kod svih, i gotovo da bi se stopio sa okruženjem debeljuškastih menadžera i biznismena, da ne odiše snagom i kondicijom pri svakom pokretu. Da, i taj sako na njemu malo drugačije stoji nego kod ostalih, pomalo zategnut na moćnim ramenima. Ne može mu se poreći elegancija, ali kako mu srce kuca i kako se oseća, otkrivaju blještavo bele patike – uprkos običaju i važećem „dress code“ u takvim prilikama.

 
 
 
25
Feb

Kako dešifrovati VIN broj vaše Toyote?

 
 
Napisao: Živko Marković
1

Često vam neko može da traži broj šasije pri određivanju delova za vašu Toyotu. To je jedini ispravan način doći do određenog dela, jer to znači da najverovatnije trgovac koristi Toyota EPC (Electronic Parts Catalogue) program pod imenom Microcat EPC.