Preporučujemo:
 
 
26
Jun

Toyota Camry se vraća u Evropu!

 
Napisao: Đorđe Pavićević
0

Jedan od globalno najpopularnijih modela uopšte, a definitivno najprodavanija limuzina u Severnoj Americi, Toyota Camry, uskoro će se pojaviti i u Evropi, nakon što je sa Starog kontinenta povučena 2004. godine usled slabe prodaje.

toyota camry hybrid

Na ovaj potez Toyota se odlučila nakon činjenice da će aktuelna limuzina D segmenta, Avensis, uskoro prestati da se proizvodi, takođe usled prilično slabe potražnje, budući da je prodaja u 2017. iznosila svega 25.147 primeraka, naspram 120.436 jedinica 2005. godine, te da je u ponudi neophodno imati i veći automobil nego što je aktuelna Corolla.

toyota camry hybrid

Toyota sa modelom Camry pre svega cilja flotne kupce, koji se u Evropi umnogome vode „ekološkom“ politikom, odnosno odlučuju za vozila sa malom CO2 emisijom, kako bi porezi i takse bili što manji, što u kombinaciji sa brojem vozila u floti, čini značajnu sumu na godišnjem nivou.

toyota camry hybrid

Ono što raduje jeste činjenica da će se Camry modeli koji se budu prodavali u Evropi, uvoziti iz Japana, a neće proizvoditi u Engleskoj, što bi trebalo da garantuje visok kvalitet i završnu obradu. A kada je reč o pogonskim jedinicima, najavljen je samo jedan motor – 2,5-litarski hibrid od oko 175 „konja“ uz koji će se najverovatnije isporučivati CVT menjač.

toyota camry hybrid

Cena za Evropu za sada nije poznata, dok na američkom tržištu, recimo, Camry startuje od 23.645 dolara. S druge strane, u Rusiji, gde se Camry takođe prodaje, cena kreće od 1,4 miliona rubalja, što je oko 19.000 evra po trenutnom kursu. Imajući u vidu generalno osetno više cene u Evropi, pretpostavlja se da će startna cena Camry biti bliža cifri od 25.000 evra.

Đorđe Pavićević / Foto: Toyota

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*