Preporučujemo:
 
 
06
Nov

Nissan Project Clubsport 23 – 370Z na steroidima

 
Napisao: Đorđe Pavićević
0

Na tradicionalnom SEMA tjuning sajmu, koji je protekle nedelje održan u Las Vegasu, Nissan je predstavio koncept po imenu Project Clubsport 23. U pitanju je, zapravo, dobro poznati 370Z koji je nastao kao plod saradnje NISMO ogranka sa kompanijama Sparco, Rays i Hankook.

nissan 370z project clubsport 23 nismo

Automobil poseduje brojne modifikacije na sistemu oslanjanja i kočenja, koje će i vlasnici moći da kupe kroz aftermarket mrežu i ugrade u svoja vozila, međutim, najbitnija stavka jeste motor, koji više nije 3,7-litarski atmosferski V6.

nissan 370z project clubsport 23 nismo

Naime, Nissan je u potpunosti „izbacio“ pomenuti agregat i ubacio VR30DDTT, odnosno 3,0-litarski twin-turbo V6, koji oslobađa 400 konjskih snaga, a već ga koriste Infiniti modeli Q50 i Q60. To je ujedno 50 „konja“ više u odnosu na pomenuti 3,7-litarski atmosferac.

nissan 370z project clubsport 23 nismo

Ono što je zahtevalo najveće modifikacije jeste sistem prenosa, budući da je novi motor do sada dolazio isključivo sa automatskim menjačem, dok je Nissan kod Clubsport 23 želeo da ide sa tradicionalnim 6-stepenim manuelnim.

nissan 370z project clubsport 23 nismo

Tako je za potrebe novog motora i „stare“ transmisije morao da se konstruiše potpuno novi sistem kvačila i zamajac. Nissan je ujedno zadržao i svoj revolucionarni SynchroRev Match sistem automatskog dodavanja „međugasa“ prilikom promene stepena prenosa naniže.

nissan 370z project clubsport 23 nismo

Kompanija Rays pobrinula se za atraktivne naplatke od lake legure, prečnika 18 inča, koji su „obuveni“ u sportske Hankook RS4 pneumatike. Nissan je Clubsport 23 opremio još i unapređenim diskovima i sportskim kočionim pločicama, koji će moći da se kupe kroz NISMO distributivnu mrežu.

nissan 370z project clubsport 23 nismo

Italijanska firma Sparco obezbedila je trkačka sedišta QRT-R, ali i sigurnosne pojaseve u šest tačaka, kao i volan. Enterijer još karakteriše i tzv. sigurnosni kavez, odnosno roll-bar, a implementirani su i aparati za gašenje požara, kako u kabini, tako i u motorskom prostoru.

 

Đorđe Pavićević / Foto: Nissan

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*