Preporučujemo:
 
 
09
Jul

Montenegro Off-Road

 
Montenegro Off-Road
 
Napisao: triodriver.com
0

Anđela je mlada, ambiciozna studentkinja sociologije iz koja odlučuje da sprovede socijalni eksperiment među pripadnicima off-road ekspedicije po bespućima Crne Gore. Zajedno sa svoje dve najbolje drugarice i dvojicom Čeha, vlasnicima terenskog vozila, glavna junakinja kreće na put koji će biti potpuno drugačiji nego što je ona zamislila…
Ovako glasi siže češkog filma nezavisne produkcije čija festivalska i bioskopska premijera je najavljena za februar 2016. godine, u kojem će važnu ulogu imati i nekoliko japanskih terenaca (među kojima smo primetili i Toyota 4Runner).

Montenegro Off-Road
Montenegro Off-Road
Montenegro Off-Road
 
 
 
22
Oct

Planina Čemernik – neistražena 4×4 oaza juga Srbije

 
Planina Cemernik Isuzu D-Max
 
Napisao: Milan Stanković
0

Planina Čemernik se nalazi na krajnjem jugu Srbije, sa desne strane Južne Morave i prostire se prema Grdeličkoj klisuri. Najviši vrh Čemernika je Veliki Čemernik, koji se nalazi na 1638 metara nadmorske visine. Sastavljen je od kristalastih škriljaca prve grupe, a inače pripada Rodopskom sistemu planina. Pored Velikog Čemernika, na planini, mogu se izdvojiti i još neki od vrhova kao što su: Kula (1622m), Mali Čemernik (1569m), Ostrozub (1546m), kao i Pavlova gramada (1469m).

Mapa Vlasinskog jezera
Pesacka staza Vlasina
Planina Cemernik Isuzu D-Max
 
 
 
04
Apr

Pikap kultura u starih Grka

 
 
Napisao: Nikola Urošević
0

Otići u Grčku, a ne primetiti obilje pikapova na ulicama gotovo je isto, kao i otići na plažu, a ne primetiti lepe žene ili miris krofnica na ogromnoj udaljenosti. Kada živite u nekoj “zemlji seljaka na brdovitom Balkanu”, a sve zemlje su mahom takve, sudbina vam je odredila da se mučite u životu i da ćete tri puta meriti a jednom seći, pogotovo pri izboru vozila koje vam je od esencijalnog značaja.

 
 
 
20
Mar

Dubai – Grad budućnosti [ROADTRIP]

 
Honda Dubai
 
Napisao: Živko Marković
0

Obično kada se pomene pesak i pustinja, mnogi ljudi pomise na kamile i palme. Nagradno pitanje glasi: kamile, pesak i veoma toplo vreme kada se objedine daju? Nećete pogrešiti, ako na primer, pomenete bilo koju zemlju iz golfskog zaliva, ali ja ću se držati u ovom izveštaju one celom svetu najpoznatije – UAE, tj. Ujedinjeni Arapski Emirati – emirat Dubai.

 
 
 
08
Mar

Datsun Fairlady Roadster – Na putu oko Amerike za godinu dana

 
Datsun Firelady Roadster
 
Napisao: Nikola Jovanović
0

Lagana vožnja predelima lepih pejzaža verovatno je jedan od najboljih načina za beg od stresne svakodnevice. Međutim, kakav bi ovaj oblik relaksacije bio ako bi trajao čitavu nedelju, mesec ili čak godinu dana? Upravo takvu, jednogodišnju pauzu od posla, prošlog marta je započeo američki industrijalac Scott Fisher, za volanom svog klasičnog Datsun Fairlady Roadster. Tokom 268 dana, sredovečni vlasnik i njegov kabriolet prešli su tačno 37.850 milja (60.913 km), krstareći putevima severnoameričkog kontinenta.