Preporučujemo:
 
 
16
Jan

Čekanju je kraj – Toyota Supra Mk V

 
Napisao: Đorđe Pavićević
0

Čekanju je kraj! Nakon punih 17 godina od kako je poslednja Supra četvrte generacije sišla sa proizvodnih linija, japanski gigant je na Salonu automobila u Detroitu predstavio novu, petu generaciju ovog modela, A90, koji sada nosi ime GR Supra, gde GR potiče od naziva Toyotinog trkačkog tima Gazoo Racing.

toyota gr supra

Kao i njegov prethodnik, i nova Supra je zadržala istu koncepciju – motor sa turbo punjačem napred, pogon na zadnjim točkovima. U cilju što veće agilnosti, međuosovinsko rastojanje vozila je relativno kratko, svega 2470 mm, naročito imajući u vidu da Toyota GT86 poseduje razmak od 2570 milimetara.

toyota gr supra

Oni koji koliko-toliko prate razvoj nove Supre, sigurno znaju i to da je ovaj automobil razvijen u saradnji sa BMW-om i da dosta toga „deli“ sa novim Z4. Pre svega, tu je pogonska jedinica – 3,0-litarski redni šestocilindarski turbo benzinac sa direktnim ubrizgavanjem goriva, koji oslobađa 340 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta, dostupnog u rasponu već od 1600, pa sve do 4500 obrtaja u minutu.

toyota gr supra

U kombinaciji sa njim, stiže i osmostepeni automatski menjač sa mogućnošću manuelnog odabira „brzina“ putem polugica iza volana. Prema zvaničnim podacima, Toyota GR Supra od 0 do 100 km/h ubrzava za svega 4,3 sekunde, što je inače za 0,3 sekunde brže od „rođaka“ BMW Z4.

toyota gr supra

Kada je reč o podvozju, Toyota se napred odlučila za MacPherson opružne noge, dok se pozadi nalazi multilink oslanjanje. Automobil se „kotrlja“ na točkovima od 19 inča, „obuvenim“ u Michelin Pilot Super Sport pneumatike dok se iza njih „kriju“ četvoroklipne Brembo kočione čeljusti.

toyota gr supra

Što se tiče enterijera, Toyota se trudila da postigne optimalan sklad između sportskog i luksuznog, te je GR Supra, i pored činjenice da je sportski kupe, i dalje prilično praktičan automobil, bez „spartanskih“ odlika. Sportska sedišta podsećaju na „kadice“, ali su obložena kožom i alkantarom, dok je upravljač, takođe presvučen kožom, multifunkcionalni.

toyota gr supra

Ispred vozača nalazi se potpuno nova, digitalna instrumentacija, dijagonale 8,8 inča, dok se na vrhu centralne konzole nalazi takođe 8,8-inčni displej infotejnment sistema. Kako u Toyoti navode, prve isporuke planirane su za kraj leta, a evropsko tržište ove godine će dobiti svega 900 primeraka.

toyota gr supra

Prvih 90 kupaca iz Evrope biće u prilici da poruče limitiranu A90 ediciju, uz koju će dolaziti Storm Grey mat siva boja, crni naplaci i enterijer u crvenoj koži. Cena GR Supre startuje od 59.000 evra za osnovni paket, pa ide do 64.000 evra za „napakovanu“ A90 ediciju.

toyota gr supra

Đorđe Pavićević / Foto: Toyota

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*