Preporučujemo:
 
 
06
Jul

Lexus RC F 10th Anniversary Edition

 
Napisao: Đorđe Pavićević
0

Ove godine navršava se decenija od kako je Lexus na tržište lansirao prvi sportski nastrojen model iz tzv. F Permormance serije. Pomenuti „F“ ogranak Lexusa formiran je dve godine ranije, a u januaru 2007. godine, na Salonu automobila u Detroitu, prikazan je prvi model u ponudi – IS F.

lexus rc f 10th anniversary edition

U tu čast, Lexus predstavlja limitiranu seriju modela RC F, koja će se od standardnog RC F razlikovati po specijalnoj mat Mercury Grey sivoj boji, točkovima od 19 inča u sjajno crnoj, iza kojih se kriju Brembo čeljusti, ofarbane u plavu boju.

lexus rc f 10th anniversary edition

U enterijeru, nastavljaju se plave nijanse, pre svega kada je reč o sedištima, volanu i ručici menjača, što i ne treba da čudi, budući da je upravo plava boja svojevrsni zaštitni znak „F“ ogranka. Naravno, pored visokokvalitetne kože, tu su i brojni elementi od ugljeničnih vlakana, kao i nezaobilazna pločica koja podseća da je u pitanju limitirana edicija.

lexus rc f 10th anniversary edition

Kada već spominjemo ugljenična vlakna, treba napomenuti i da je krov izrađen od karbona, baš kao i „hauba“ i aktivni zadnji spojler. Za pogon je zadužen već poznati 5,0-litarski atmosferski V8 motor od 477 „konja“ i 520 Nm, koji RC F omogućava da do 100 km/h stigne za 4,5 sekundi.

lexus f-performance 10th anniversary

Na tradicionalnoj manifestaciji Goodwood Festival of Speed, koja će se od 12. do 15. jula održati u Engleskoj, Lexus će i zvanično obeležiti deceniju postojanje sportskog „F“ ogranka, gde će biti izloženi i svi aktuelni F modeli, uključujući i trkački RC F GT3 automobil.

 

Đorđe Pavićević / Foto: Lexus

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*