Preporučujemo:
 
 
24
Apr

Restomod oldtajmeri – Restauration/modern

Impala restomod
 
Napisao: Živko Marković
0

Zaljubljenici u vozila oduvek žele da poboljšaju svoje ljubimce, bilo to estetski ili mehanički. U tom silnom mozaiku tuninga i stylinga, izdvojio se, rekli bismo očekivano, pravac pod nazivom restomod. Sam nastanak reči ga najbolje opisuje. Kovanica od – restauration/modern, ukazuje na to da on predstavlja odličan miks moderne mehanike i stare karoserije u većem broju slučajeva.

Mercedes Benz 300SL Gullwing

Ovaj stil nailazi sa jedne strane na zgražavanje “puritanaca” koji smatraju da nije etički uništiti automobil na ovaj način, iako se time unapređuju neke od osobina koje originalno nisu postojale. Pogotovo bivaju osuđeni oni projekti koji za cilj imaju da se tokom njih unapređuju vozila veće istorijske vrednosti (npr. porudžbina Mercedesa AMG od strane sultana od Bruneja u karoseriji izuzetno vrednog Gullwinga 300 SEL sa inplementacijom mehanike od AMG C32 modela).

Restomod 911

Sa druge strane, pobornici ovog pravca zastupaju tezu da samo usavršavaju ono što fabrika nije bila u stanju u trenutku kada je vozilo proizvedeno. Time od često nepouzdanih, ubacivanjem moderne mehanike prave pouzdane automobile, sigurne i brze za svakodnevnu upotrebu, koji imaju sve moderne gedžete poput klima i servo uređaja, ABS sistema, disk kočnica, nezavisne suspenzije i dr.

Retro ford mustang

U suštini, ovo je jedan zanimljiv pravac u današnje vreme, kada je velika produkcija vozila uzela maha Svi mi vozimo “konfekcijeske automobile”. Ukoliko želite da se iole razlikujete od ostalih na parkingu i saobraćaju, ulaznica najčešće počinje sa šestocifrenim brojem. Pošto mnogi žele da budu drugačiji, a nažalost u većini slučajeva nemaju finansijske mogućnosti sultana od Bruneja ili šeika Duge, restomod opcija može biti upravo ono što je potrebno da bi “odskočili u saobraćaju”.

Datsun 240Z SR20DET

Teoretski, vi možete u bilo koji automobil da ubacite određeni motor, menjač, kao i ostale elemente, ali često je potrebno puno rada da bi se kreiralo nešto unikatno. Ukoliko to radite sami, to posebno daje čar ovakvim projektima, mada ništa nećete izgubiti (osim sredstava sa vašeg bankovnog računa), ukoliko to prepustite stručnjacima sa iskustvom.

Chevrolet Pickup restomod

Ovakve retromod kombinacije se kreću od “preteranih” američkih kombinovanja i pakovanja ozbiljnih motora u muscle car karoserije, iako im se ne može osporiti kvalitet izrade. Zatim, korišćenje starih karoserija pikap vozila, u kombinaciji posebno sa airbag suspenzijom, kreira čitavu jednu subkulturu i specifican “kult”.
Pošto je TDB blog posvećen uglavnom azijatskoj tematici, osvrnućemo se na neke od najpopularnijih “swapova” u JDM svetu:

Kenmeri restomod

RB26 motor može biti prebačen u skoro svemu što može pokretati nesmetano (podsetiću, to je motor iz Nissan Skyline modela, jednog od), a najčešće u ikoni japanske autoindustrije – Datsun 240Z, najčešće u turbo verziji. Po nama, najbolja kombinacija koja pristaje ovom modelu jeste atmo spoj RB26/RB30 sa nezavisnim “throttle body kitom”.

Datsun 510 ka24

Druga ikona japanske autoindustrije – Datsun 510, najčešće se swapuje sa motorom iz 200SX, SR20DET, mada onaj ko preferira old school varijantu često će se odlučiti za KA24 sa nezavisnim “throttle bodykitom”.

crown toyota swap

Dva najdraža swap motora iz Toyotine palete su moćni 2JZ, poznat iz Toyota Supra modela, koji nalazi primenu u doslovno svemu, od Celica Supra, 4Runnera, pa do još starijih Toyota Crown modela.

V8 corolla

Još jedan motor koji nije preterano skup, a veoma je pouzdan i ima veliku zapreminu i obrtni momenat jeste 1UZFE iz Lexus LS400. Ovaj V8 motor iz 4.0 L proizvodi 250-280 KS, i može se sresti u različitim karoserijama, pogotovo u kombinaciji sa adapter pločom na menjaču i R154 transmisijom iz Toyota Supre.

Civic restomod

Honda ima veliki izbor motora koji se swapuju. Recimo u Civic prve generacije se ubacuje ER motor ranije generacije istog, ET iz Preluda, do D16 serije iz novijih Honda Civic modela, a veoma je je poznat i uspešan swap K20 motora iz Integre DC5, koji u malenom Civicu sa 800 Kg proizvodi impresivnih 220+ KS.

mini hayabusa

Suzukijevi motori iz motorcikla, pogotovo brze Hayabuse su veoma popularni za swapove u Mini Morise, zbog velike snage i kompaktnih dimenzija.

Wankel

Mazda je najpoznatija po svojim Wankel motorima, pri čemu se najčešće swapuju noviji turbo Wankeli poput 13B, pogotovo verzija sa dve turbine 13B-REW, koju tuneri pakuju u RX modele.

Dakle, postoji dosta modela koji su kandidati za restomod swap, i evidentno je da time dobijate na upotrebljivosti modela kao i osmehu. Nešto ćemo i mi slično probati da uradimo sa našim Crown modelom, uz malu pomoć 1UZFE V8. Smatramo da je dobro da se oldtajmeri voze makar i u tom obliku, nego da ih nažalost pojede zub vremena, da bi na kraju završili u presi kao staro gvožđe.

toyota 2000gt 2jz swap

Međutim, ipak se i nama srce cepa, kada saznate da je neko na primer iz najpoznatijeg japanskog oldtajmera – Toyote 2000GT, izvadio njen “state-of-the-art” motor razvijen u Yamahi i ubacio 2JZ motor iz Toyota Supra modela. Neke stvari treba ostaviti netaknute.

(Živko Marković/Foto: reddit.com, importuner.com, jalopnik.com, i dr. )

Chevrolet Pickup restomod
Civic restomod
crown toyota swap
Datsun 240Z SR20DET
Datsun 510 ka24
Impala restomod
Kenmeri restomod
Mercedes Benz 300SL Gullwing
mini hayabusa
Restomod 911
Retro ford mustang
toyota 2000gt 2jz swap
V8 corolla
Wankel
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*