Preporučujemo:
 
 
03
Mar

Honda Civic Type R najsnažniji “hot hatch” sa prednjim pogonom! (VIDEO)

Honda Civic Type R
 
Napisao: Đorđe Pavićević
0

Juče je zvanično publici u Evropi predstavljena nova generacija Honda Civic Type R modela, koji je ujedno i najsnažniji i najbrži automobil sa pogonom na prednjim točkovima!

U predvečerje Salona automobila u Ženevi, Honda je i zvanično „skinula veo“ sa svog novog sportskog automobila – nove generacije Civic Type R, koja ne samo što ponovo vraća „crveno H“ na svetsku pozornicu, već je ujedno i najsnažniji i najbrži serijski automobil sa pogonom na prednje točkove!

Civic Type R

Najveću zaslugu za to svakako ima novi motor, 2,0-litarski turbo VTEC četvorocilindraš, koji oslobađa 310 fantastičnih konjskih snaga pri 6500 obrtaja u minuta, kao i 400 Nm obrtnog momenta već pri 2500 o/min.

Honda Civic Type R

Ruku na srce, ljubitelji Honde ostaće razočarani činjenicom da „blokada“ počinje već na 7000 obrtaja, ali budući da je turbo tehnologija u pitanju, sprint do „stotke“ u vremenu od 5,7 sekundi i maksimalna brzina od 270 km/h, svakako će obradovati sve! Uz to, kupcima je na raspolaganju samo manuelni 6-stepeni menjač.

Civic Type R

Da bi se 300+ „konja“ prenelo efikasno na asfalt, brine se mehanički „šper“ diferencijal, ali i unapređen sistem prednjeg MacPherson oslanjanja, pod nazivom Dual Axis Strut, koji po ugledu na Fordov RevoKnuckle sistem, primenjen na prethodnom Focusu RS, ima zadatak da obezbedi maksimalno moguće prianjanje u svim uslovima vožnje.

Civic Type R

Pozadi je zadržana torziona osovina, ali je zahvaljujući unapređenjima i modifikacijama, prema rečima ljudi iz Honde, poboljšana krutost i do 180%, kao i povećana stabilnost u krivinama pri velikim brzinama. Uz to, Civic Type R raspolaže i adaptivnim amortizerima na sva četiri točka…

Civic Type R

Posebna poslastica jeste tzv. „+R“ režim rada, koji kada se aktivira, obezbeđuje bolji odziv na pedalu gasa, menja „mapu“ rada agregata, smanjuje jačinu servo asistencije, dok se amortizeri „ukrućuju“ za oko 30 procenata.

Civic Type R

Za zaustavljanje se brinu Brembo kočnice, sa diskovima prečnika 350 milimetara napred i četvoroklipnim kočionim čeljustima. One se nalaze delimično skrivene iza velikih točkova od 19 inča, na kojima su pneumatici dimenzija 235/35.

Civic Type R
Što se eksterijera tiče, tu nema nekih velikih iznenađenja, budući da smo koncepte već dobro upoznali. Ipak, neki detalji kojima smo se nadali, a istakli su se na konceptima, ovde su izostali – pre svega, zadnje svetlosne grupe integrisane u repni spojler, kao i nešto agresivniji „nos“ automobila.

Civic Type R
Cena novog Civica Type R biće poznata nešto kasnije, ali se pretpostavlja da će kretati od oko 40.000 evra, dok će se u prodaji pojaviti tokom leta ove godine. Kupcima će na raspolaganju biti i pet različitih boja, uključujući i nezaobilaznu Championship White (belu), koja je već godinama „zaštitni znak“ sportskih modela Honde.

(Autor: Đordje Pavićević/Top Speed)

Honda Civic Type R
Honda Civic Type R
Honda Civic Type R
Honda Civic Type R
Honda Civic Type R
Honda Civic Type R
Honda Civic Type R
Honda Civic Type R
Honda Civic Type R
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*