Preporučujemo:
 
 
30
Apr

Toyota Cressida – Skandinavska akcija

Toyota Cressida Scandinavian FlickTest
 
Napisao: Nikola Jovanović
0

Skoro četiri decenije nakon što je predstavljena, Toyota Cressida generacije X30/X40 (1976-1980) postala je pravi raritet na drumovima starog kontinenta. Prema zvaničnim podacima, svega deset primeraka pomenutog modela je i dalje registrovano u Velikoj Britaniji, dok se pretpostavlja da je isti broj i onih koji su mimo upotrebe, u različitim stanjima. Takođe, i u ostalim zapadnoevropskim zemljama, ova japanska limuzina doživela je sličnu sudbinu, zauvek otišavši u zaborav.

toyota_cressida_triodriverblog_01

Ipak, norveški entuzijasta Fredrik Sorlie je jedan primerak Toyota Cressida iz 1977. doveo u centar pažnje automobilske javnosti, u nesvakidašnjem i izuzetno dramatičnom, Shakotan stilu. Izuzimajući nekoliko sitnijih ulubljenja nastalih prilikom neveštog parkiranja, Toyota Cressida je bila u odličnom stanju kada ju je Sorlie otkupio od udovice prvog vlasnika.

toyota_cressida_scandinavian_flickfest_triodriverblog_02

Automobil je vremenom podvrgnut predatnoj restauraciji, prefarbavanjem u originalnu plavu nijansu i rehromiranjem maske hladnjaka i branika. Izuzev niskoprofilnih SSR aluminijumskih naplataka i prednjeg splittera, malo koji deatlj je sugerisao da se ispod oldtajmerskog “odela” japanske limuzine zapravo krije potentni drift trkač.

toyota_cressida_scandinavian_flickfest_triodriverblog_03

Naime, umesto standardnog dvolitarskog četvorocilindraša skandinavska Toyota Cressida ispod haube poseduje 2JZ-GE redni šestocilindrični agregat zapremine 3L, koji je zajedno sa petostepenim W58 manuelnim menjačem preuzet iz četvrte generacije kupea Supra. Zahvaljujući blažim modifikacijama snaga je povećana na 207 “konja”, a uklanjanjem svih suvišnih elemenata enterijera Toyota Cressida je dostigla masu modela Yaris.

toyota_cressida_scandinavian_flickfest_triodriverblog_04

Takođe, na skandinavskoj Toyota Cressida su prisutni i brojni drugi sklopovi sa mlađih modela. Tako su prednje kočnice poreklom sa druge generacije MR2, osovine, diferencijal i zadnje kočnice sa Celica Supra, dok su upravljačke komponente preuzete sa porodičnih modela Corolla i Carina.

toyota_cressida_scandinavian_flickfest_triodriverblog_05

Radijus pomeranja prednjih točkova je znatno povećan u odnosu na standardnu Toyota Cressida, a sve sa jednim ciljem – postići što ekstremnije uglove u driftu!

O tome ipak na najbolji način govori fascinantni petominutni video Scandinavian Flickfest snimljen na deonici zimskog relija, čiji je autor upravo Fredrik Sorlie:

(Nikola Jovanović/Foto: houseofjapan.com)

Toyota Cressida Scandinavian FlickTest
Toyota Cressida Scandinavian FlickTest
Toyota Cressida Scandinavian FlickTest
Toyota Cressida Scandinavian FlickTest
Toyota Cressida
Toyota Cressida Scandinavian FlickTest
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*