Preporučujemo:
 
 
11
Jan

Prvi JDM Meet “Nihon kuruma” – Zalužani (BIH)

JDM skup
 
Napisao: triodriver.com
0

Auto-moto klub ”MKM Racing” iz Banja Luke organizuje prvi bosanskohercegovački skup ljubitelja japanskih automobila ”Nihon kuruma” 2016. godine. Ovaj JDM Meet će se održati 7. i 8. maja 2016. godine na kružnoj stazi Zalužani pokraj Banja Luke. Obzirom da je prošlogodišnji, planirani JDM Meet pred samo održavanje odgođen zbog nemilog događaja na stazi koju je, neposredno nakon toga, uprava MUPa iz Banja Luke zatvorila za javnost organizatori su bili primorani isti odgoditi do daljnjeg.

Ovaj put je staza namenski za događaj rezervisana šest meseci unapried. Članovi već uveliko rade na organizaciji ovog događaja koji će po prvi put u regiji predstaviti nešto svojstveno i originalno po rečima organizatora:
1. TRACK DAY – Svi ljubitelji japanskih automobila, koji budu želeli će, uz uplaćenu kotizaciju, moći da voze stazu oba dana. Broj vožnji će biti usklađen sa brojem prijava. Svaki takmičar će morati pod obavezno da ima kacigu ali i ostalu, željenu, zaštitnu opremu. Za ovaj deo eventa je već spremna merna oprema. Svaki vozač dobija listić s merenim vremenima. Cena kotizacije će biti utvrđena naknadno.

 
2. STYLE’N’SHINE – Ovaj deo eventa će biti posvećen izložbi japanskih automobila koji će se međusobno takmičiti za mnogobrojne nagrade. Obzirom da se radi o svojevrsnom Tuning/Styling takmičenju u okviru ovog eventa, pravilnik će se bazirati po važećim pravilnicima iz regiona, uz pojedine izmene i dopune, obzirom da se radi o isključivo japanskim automobila. U skladu sa tim će biti i raspoređene nagrade. Komisija će biti tročlana. Cena kotizacija, kao i pravlinik, će biti objavljeni naknadno.

 
3. SURROUND COMPETITION – Deo eventa u kojem će se u glasnoći ozvučenja nadmetati ne samo ljubitelji japanskih automobila, nego i SVI OSTALI (npr. VAG grupacija vozila) koje ćemo i ugostiti kao pravi domaćini te upoznati sa onim što mi volimo. Pravilnik ovog dela takmičenja će biti baziran isključivo na važećem pravilniku za dB drag takmičenja u BiH. Cene kotizacije će biti poznate naknadno.

 
4. STUNT SHOW – Deo eventa u kojem će naše kolege, motoristi, pokazati sve ono što umeju na dva točka u više navrata tokom ova dva dana.

 
5. BARBECUE AND CAMPING – Svim učesnicima i posetiocima koji nam dolaze iz udaljenih mesta i drugih država će biti omogućeno da kampuju na stazi u delu predviđenom za to te da koriste roštilj. Svi oni koji budu želeli da odsednu u nekom od lokalnih motela ili hotela, moći će da izvrše rezervacije nekoliko dana pre samog eventa preko organizatora.

 
6. OPEN AIR PARTY – Tokom oba dana, a posebice sa subote na nedjelju za vas će muziku puštati lokalni DJ-evi. Line up će biti poznat detaljno u budućnosti.

 
7. CAR CINEMA – 7. maja, nakon celodnevnog druženja i takmičenja, svi prisutni će moći na projektoru da pogledaju neke od kultnih japanskih filmova vezanih za JDM kulturu.

 
8. CAR LIMBO – Mnogima već poznato merenje visine svakog vozila na samom ulazu na event. Tokom vikenda će se, za sve one inovativne i koji to žele, organizovati međusobno nadmetanje u car limbu. Ovo su samo neki od detalja koji će vas pratiti tokom ova dva nezaboravna dana. U pripremi su pozivnice za sve balkanske JDM klubove, ali i zasebne Honda, Toyota, Nissan, itd. klubove. Event će trajati dva dana. Cene ulaznica za posetioce, za izložbene automobile i njihove vlasnike, takmičare i sve druge kotizacije će biti poznate naknadno. Sadržaj eventa će biti dopunjavan naknadno, u zavisnosti od sponzora ali i želja ostalih učesnika da zajedno sa nama uveličaju ovaj JDM Meet. Očekuje se veliki broj gostiju iz inostranstva. Napominjemo da će na stazi biti prisutna služba Hitne pomoći, policije, vatrogasaca ali i ostale usluge koje su vam preko potrebne. Event će biti medijski propraćen od lokalnih medija ali i od našeg profesionalnog fotografa.

 
(Izvor: MKM Racing Banja Luka)

JDM skup
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*