Preporučujemo:
 
 
27
Apr

9. Jeep i prijatelji Vrele Gume Off Road

 
Napisao: Milan Stanković
0

Ove godine, po deveti put je održana JEEP i prijatelji i Vrele Gume Off Road avantura. Za ovaj događaj odabrana je planina Fruška gora koja predstavlja jednu od izvrsnih destinacija koju ne biste smeli da propustite ako krećete turistički ili poslom u region severne Srbije i Vojvodinu. Na ovoj planini nalazi se nacionalni park pod patronatom JP Fruška gora.

Fruska gora je proglašena nacionalnim parkom 1960. godine u cilju obezbeđenja trajne zaštite. Područje koje je pod aktivnom zaštitom obuhvata površinu od 25.525 ha. Prema jugu i severu je jako razuđena planinskim i rečnim tokovima pri čemu se od glavnog uskog grebena pružaju pojedinačni, bočni grebeni, najčešće sa vrlo strmim padinama. Ovakva konfiguracija je veoma pogodna za one koji žele da svoja terenska vozila okušaju u ekstremnijim uslovima uz upoznavanje istorije ovog kraja.

9_Jeep_i_prijatelji_Vrele_Gume_Off_Road_triodriverblog_21

Kompletna ekspedicija je inicijalno okupljanje počela u vinskoj kući Kovačević, koja je poznata po dobrim vinima i specijalitetima iz kuhinje, gde se uz upoznavanje novih i pozdravljanje starih prijatelja posle doručka, uvodne reči domaćina i smotre vozila krenulo put Iriga gde je u prepodnevnim časovima konvoj počeo svoje uzbudljivo putešestvije.

9_Jeep_i_prijatelji_Vrele_Gume_Off_Road_triodriverblog_04

Put ka Vrdniku je bio priča za sebe, koja je iz trenutka u trenutak pomerala granice adrenalina i izuzetne zabave za sve učesnike. Među učesnicima su bili novinari, članovi Jeep Club Srbija, predstavnici japanskog brenda Isuzu, uz budnu prismotru ekipe Vrelih guma, koja se potrudila da ovaj događaj bude ovekovečen i propraćen adekvatnom multimedijom.

9_Jeep_i_prijatelji_Vrele_Gume_Off_Road_triodriverblog_129

9_Jeep_i_prijatelji_Vrele_Gume_Off_Road_triodriverblog_170

Pošto su kišni vremenski uslovi neposredno pred ovaj događaj učinili da trasa i kretanje komvoja poprimi posebnu dimenziju i uživanje uz neizbežan koktel adrenalina, modeli Jeep Wrangler, Compass, Grand Cherokee i mnogi drugi koji su ovog puta bili nosioci celokupne priče bili su na visini zadatka i spretno se kretali kroz šumske puteve.

9_Jeep_i_prijatelji_Vrele_Gume_Off_Road_triodriverblog_162

U karavanu je pored velikana iz Jeep “parohije” bio i jedan auto koji je sve prisutne učesnike iznenadio svojom istrajnošću da pređe kompletan put i ravnopravno, rame uz rame sa ostalim učesnicima odmori na parkingu hotela Premier Aqua koji je bio poslednja destinacija na ovom uzbudljivom putovanju. Reč je o Fiat Panda 4×4 modelu koji je ispred svog kokpita ugostio žensku postavu – prof. dr Dušku Blagojević i Lidiju Piroški.

9_Jeep_i_prijatelji_Vrele_Gume_Off_Road_triodriverblog_97

9_Jeep_i_prijatelji_Vrele_Gume_Off_Road_triodriverblog_18

Ključna reč koja je obeležila događaj je svakako – UPORNOST. Najbolji primer za to je jedan od učesnika, poznatiji kao “Bobi Motorola” koji je na događaju kao specijalista za radio vezu i komunikaciju između svih učenika, uz pomoć prijatelja, sajli, španera i dobre volje prešao liniju cilja svojim vozilom Jeep Patriot.

9_Jeep_i_prijatelji_Vrele_Gume_Off_Road_triodriverblog_93

Kako bi ovakav događaj poprimio još jednu dimenziju multimedijskog izražavanja kroz sve sfere zemlje, u igri su se našli prijatelji iz Fly Video koji su uz pomoć improvizovanog mesta za poletanje svog Hexacoptera, kao i svoj lični prevoz iskoristili Isuzu D-Max pikap napravivši snimke iz vazduha za pamćenje.

9_Jeep_i_prijatelji_Vrele_Gume_Off_Road_triodriverblog_182

9_Jeep_i_prijatelji_Vrele_Gume_Off_Road_triodriverblog_26

Najstariji učesnik sa svojim vozilom koji je ujedno bio i ovlašćeni vodič ekspedicije ispred NP Fruška Gora – Živan Pašić, potrudio se da sve učesnike preko radio veze upozna sa istorijskim nasleđem lokaliteta, kao i NP Fruška Gora koji poznaje kao svoj džep. Društvo mu je pravio njegov stari saputnik Jeep Willys iz 1943. godine.

9_Jeep_i_prijatelji_Vrele_Gume_Off_Road_triodriverblog_49

9_Jeep_i_prijatelji_Vrele_Gume_Off_Road_triodriverblog_180

Kompletan izveštaj naših fotografa sa 9. Jeep i prijatelji Vrele Gume Off Road možete pogledati na linkovima:

9. Jeep i prijatelji Vrele Gume Off Road [Prvii deo]

9. Jeep i prijatelji Vrele Gume Off Road [Drugi deo]

(Tekst: Milan Stanković Kabe)
Foto: Nikola Urošević i Milan Stanković Kabe

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*