Preporučujemo:
 
 
03
Nov

JDM po nemačkom receptu – Mitsubishi Galant AMG [Drugi deo]

Mitsubishi Galant AMG
 
Napisao: Nikola Jovanović
0

Na sajmu automobila u Tokiju ’89, dve godine nakon pojave AMG edicije direktorske limuzine Debonair, kompanija Mitsubishi Motors je predstavila još jedan specijalan model na čijem razvoju je učestvovala i čuvena tuning kuća. Mitsubishi Galant AMG, decentne sportsko-elegantne spoljašnjosti, bio je zamišljen da popuni prazninu u ponudi između standardnih verzija Galant i ultimativnog VR-4, odnosno “pripitomljenog“ reli automobila opremljenog turbinom i AWD sistemom.

Mitsubishi Debonair AMG

Mitsubishi Debonair AMG (1987-90)

Istovremeno snažan i brz, ali i komforan i jednostavan za vožnju, ovaj drugi i poslednji po redu plod saradnje Mitsubishi i AMG u Japanu je predstavljao interesantnu alternativu eminentnim sportski nastrojenim nemačkim sedanima…

Mitsubishi Galant AMG

Mitsubishi Galant AMG – Tip 1 i Tip 2

Kao što je bio slučaj i sa starijim bratom Debonair V, spoljni izgled AMG izdanja modela Mitsubishi Galant bio je znatno agresivniji u odnosu na standardnu verziju, sa dva paketa opreme u ponudi.

Prestižniji Galant AMG Tip 1, prepoznatljiv po zatamnjenoj maski hladnjaka i spojleru “obavijenom“ oko zadnjeg dela, posedovao je više luksuznih opcija (među kojima kožom presvučen enterijer, digitalni klima uređaj i za kraj 1980-ih izuzetno moderni radio sa CD čitačem). Nešto povoljniji bio je Mitsubishi Galant AMG Tip 2, sa hladnjakom oivičenim hromiranom lajsnom, minijaturnim aero spojlerom i delimično redukovanom listom dodatne opreme.

Mitsubishi Galant AMG oprema

Obe verzije su pak posedovale identičan komplet branika i bočnih “suknjica“, dok je izbor boja karoserije bio je limitiran isključivo na crnu i tamne nijanse plave, zelene i sive. Takođe, AMG je za model Galant ponudio aluminijumske naplatake kakvi su već ugrađivani na Mitsubishi Debonair AMG, ali i petokrake novog, minimalističkog dizajna.

Međutim, za razliku od većeg brata kod kog je nemački specijalista akcenat stavio isključivo na estetske modifikacije, Mitsubishi Galant je u AMG izdanju dobio i pojedina unapređenje na polju mehaničke.

Mitsubishi Galant AMG motor

Na projektu svog drugog po redu Mitsubishija AMG je kao osnovu koristio verziju Galant GTi-16v, opremljen dvolitarskim atmosferskim agregatom sa četiri cilindra i sa pogonom na prednjoj osovini. Kako bi se povećela snaga AMG je primenio klasične tuning zahvate: ugrađeni su novi komplet klipova (kojima je povećana kompresija sa 9:1 na 10:4:1), brizgaljke za gorivo, bregasta osovina, opruge ventila, usisna i izduvna grana većeg protoka i je reprogramiran čip motora.

Mitsubishi Galant AMG enterijer

Sve pomenuto rezultovalo je brojkom od za ono vreme respektabilnih 170KS dostupnih pri 5.000 obrtaja, što je Mitsubishi Galant AMG pozicioniralo tačno između modela Galant GSR (sa 140KS) i top verzije VR-4 (sa 201KS). Uz to, AMG je unapredio i kompletnu transmisiju, a uz standardni petostepeni manuelni, u ponudi se nalazio i automatski menjač sa četiri brzine. Ipak, i pored obilne doze snage i solidnih performansi (oko 220km/h maks. brzine i 0-100 za 8 sek), najjači adut Mitsubishi Galant AMG bila je odlična upravljivost kojoj su doprineli gasni amortizeri, unapređeni sistem kočenja i za ovakav tip vozila relativno niska masa od 1.200 kg.

Mitsubishi Galant AMG

Ipak, uprkos svim pomenutim kvalitetima, ovaj modifikovani automobil nikada nije doživeo komercijalni uspeh, prvenstveno zbog previsoke cene koja je u Japanu gotovo prevazišla čak i Galant VR-4. Prodaja je išla sporo, čak i kada se u obzir uzme da je reč o limitiranoj seriji, a tačan broj primeraka modela Mitsubishi Galant sa AMG opremom nije tačno poznat (pretpostavlja se da je reč o nekoliko stotina nastalih od kraja 1989. do 1992. godine). Nedugo nakon toga, već 1993, AMG je u potpunosti pripojen kompaniji Mercedes-Benz, te kooperacija japanske kompanije i nemačke tuning kuće nikada nije nastavljena.

Mitsubishi Galant AMG

Ipak, kao što je slučaj i sa modelom Debonair AMG, modifikovani Mitsubishi Galant vremenom postao privlačan youngtimer. Delimično kao solidan, svakodnevno upotrebljiv porodični automobil visokih performansi, ali najviše kao relikvija iz vremena saradnje dva zvučna imena automobilske industrije koja se najverovatnije više neće ponoviti.

(Nikola Jovanović/Foto: favcars.com, autowp.ru )

Mitsubishi Debonair AMG
Mitsubishi Galant AMG
Mitsubishi Galant AMG enterijer
Mitsubishi Galant AMG enterijer
Mitsubishi Galant AMG motor
Mitsubishi Galant AMG oprema
Mitsubishi Galant AMG oprema
Mitsubishi Galant AMG
Mitsubishi Galant AMG
Mitsubishi Galant AMG
MitsubishiGalant vr-4
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*