Preporučujemo:
 
 
24
Mar

Kawasaki 440cc – Trkački automobil sa genima motocikla

kawasaki 440cc 1972
 
Napisao: Nikola Jovanović
0

Iako se ime Kawasaki čvrsto vezuje za dvotočkaše visokih performansi, ATV i vodene sanke, ova čuvena japanska kompanija se pre nekoliko decenija na kratko upustila i u razvoj sopstvenog trkačkog automobila. Uprkos velikom potencijalu, projekat je napušten, a sudbina prototipa do danas predstavlja misteriju.

kawasaki 440cc 1972

Osim činjenice da je bio prvenac u istoriji kompanije sa četiri točka, automobil Kawasaki karakterisale su brojne specifičnosti, počev od mesta njegovog nastanka, Sjedinjenih Američkih Država. Kawasaki je u Americi prvi put nastupio polovinom 1960-ih, plasmanom motocikala koji su proizvođeni i za domaće tržište. Prodajni tim, na početku sastavljen od svega pet stručnjaka, predvodio je Darrel Krause, autor marketinškog plana iz 1966. godine. Kako bi se pojačalo interesovanje američkih kupaca, Krause je odlučio da specijalno pripremljeni motocikl Kawasaki 250 učestvuje 1967. na obaranju brzinskog rekorda na slanom jezeru Bonneville, kao i da se osnuje zvanični kompanijski trkački tim. Njegov doprinos proboju japanskog proizvođača na tlu SAD se nastavio i narednih godina, između ostalog osnivanjem divizije za proizvodnju pogonskih agregata u Mineapolisu, država Minesota. Jedan od njenih glavnih naručilaca bio je proizvođač motornih sanki Arctic Cat, čiji su modeli ostvari uspehe na takmičenjima.

arctic cat 1972

Uvidevši potencijal svojih agregata, Darrel Krause je 1972. godine došao na ideju o korišćenju istih u i laganom trkačkom automobilu namenjenom. Novi četvorotočkaš bi učestvovao u specijalnoj trkačkoj seriji po specifikacijama klase III, koja bi predstavljala letnju alternativu nadmetanjima motornih sanki.

can am 1972

Na projektu je angažovan trkač i nezavisni konstruktor Harvey Aschenbrenner, sa zadatkom da stvori automobil pokretan dvocilindričnim agregatom Kawasaki. Dizajn je trebao da bude po uzoru na na trkačke modele iz Can Am serije, koja je bila aktuelna tih godina na kanadskim i američkim stazama.

kawasaki 440cc 1972

Prema priči, Harvey je čim je čuo zahteve, nacrtao skicu na poleđini vizitkarte, pokazao je Darrelu, i odmah se uputio u radionicu. Na raspolaganju su mu bila tri meseca, kada je planirano da se prototip premijerno prikaže na izložbi motornih sanki.

kawasaki 440cc 1972

Harvey je automobil Kawasaki konstruisao potpuno samostalno, nakon čega je pristupio njegovoj izradi. Sam je izradio aluminijumski monokok i ram četvrtastih profila, dok je pojedine mehaničke komponente nabavljao od obližnjih prodavaca auto-delova. Karoserija, ofarbana u zeleno-belu kombinaciju, bila je delo lokalne kompanije za izlivanje predmeta od fiberglasa.

kawasaki 440cc 1972 sasija

Jedan od zahteva kompanije je bio da se u automobil ugradi što više delova poreklom sa motocikla, sa akcentom na motor i transmisiju.Iako je Kawasaki na svojim policama u to vreme imao i agregate sa više cilindara, definitivni izbor bio je dvocilindrični, dvotaktni, sa 440 cc radne zapremine.

kawasaki 440cc 1972 transmisija

Najveći izazov stavljen pred konstruktora predstavljao je menjač kome je bila potrebna adaptacija zbog drugačijeg položaja ugradnje u odnosu na motocikl.

kawasaki 440cc 1972

Na naplatcima od 13” postavljeni su Firestone pneumatici

 

Projekat je završen oko nedelju dana pre planirane premijere, što je omogućilo dovoljno vremena da se automobil testira na stazi Elco Speedway. U ulozi test vozača našao se sam autor, a probnu vožnju obeležila je i jedna anegdota.

kawasaki 440cc 1972 test

Naime, nakon nekoliko krugova voženih punom brzinom, Harley je iznenada izgubio kontrolu nad automobilom, okrenuo ga za 360 stepeni dok je bio na asfaltu, posle čega se motor ugasio. Pošto nije došlo ni do kakvog oštećenja na vozilu, bio je spreman da nastavi, ali mu je pritrčao fotograf zamolivši ga da ostavi Kawasaki 440 na istom mestu i izađe. Automobil se nalazio tačno ispred reklamnog zida matične kompanije, kada je i nastala fotografija priložena ispod.

kawasaki 440cc 1972

Interesantno je da trkački automobil kompanije Kawasaki nije dobio zvaničan naziv, zbog čega ga je najlakše označiti po zapremini motora

 

Nakon izložbe motornih sanki, na kojoj je privukao pažnju javnosti, trkački automobil Kawasaki 440cc blago je modifikovan. Ugrađeno je novo kvačilo, namenjeno da izdrži obrtaje veće od 7.000 rpm. Izlaskom na ovalnu pistu dugačku trećinu milje (536 m), Harley je uspeo da ostvari fantastično vreme od 14.56 sekundi, zamalo oborivši rekord staze od 14.54. Nedugo zatim, lompanija Kawasaki ga je obavestila da za dve nedelje dopremi automobil u Kaliforniju. U planu je bila promotivna vožnja trkačkog automobila na stazi Laguna Seca, uoči moto-trke.
Međutim, javio se ozbiljan problem. Harley je Kawasaki 440cc kompletno rasklopio zbog modifikacije transmisije, potrebno je bilo napraviti prikolicu za njegov transport, a put od Mineapolisa do odredišta bi trajao minimum pet dana. Ugrađen je novi pretvarač obrtnog momenta, a automobil je na brzinu sastavljen, ali nije bilo vremena za testiranje.

kawasaki 440cc 1972

Promocija je prošla loše, pošto je dan ranije prilikom pokretanja motora došlo je do kvara, a novi deo je stigao tek neposredno pred nastup. Posle dva kruga vožena brzinom ne većom od 70 kilometara na čas, posramljeni Harley je uvezao Kawasaki 440cc u prikolicu i krenuo kući.

Uprkos debaklu na stazi, atraktivne fotografije sa staze stvorile su veliko interesovanje za trkačkim automobilom, a centrala u Mineapolisu je dobila prve narudžbine. Harley je već počeo proizvodnju novih šasija u nadi da će uskoro biti pokrenuta najavljivana Kawasaki trkačka serija po specifikacijama grupe III. Darrel Krause mu je pak ponudio da svoje nacrte prepusti partnerskoj kompaniji koja će mašinski izraditi većinu komponenti, a da njih dvojica zajedno pređu u Kaliforniju gde će se posvetiti novim projektima. To se i dogodilo, a uprkos volji i obećavajućem početku, dalji razvoj i produkcija trkačkog automobila nikada se nisu ostvarili. Harvey je tokom godina čak potpuno izgubio trag svom prototipu.

Svojoj trkačkoj karijeri i konstruktorskom radu posvetio je knjigu Running On The Edge, objavljenu 2004. godine.

kawasaki 440cc 1972

Poput groma iz vedrog neba, 2009. godine, kalifornijski ponuđač je na aukcijskom sajtu eBay oglasio autentičnu zeleno-belu karoseriju od fiberglasa, bez motora i šasije. Na žalost, dalja sudbina ovog interesantnog poglavlja istorije japanske kompanije je nepoznata.

kawasaki ZX-770R  Concept 2011

Dve godine kasnije, u avgustu 2011. godine, Kawasaki je ponovo zagrejao maštu javnosti jednim četvorotočkašem. Ekstremni ZX-770R Concept zamišljen je kao japanski odgovor na KTM X-Bow, takođe iz fabrike motocikala. Ipak, Kawasaki supersportista mase 500 kg pokretan twin turbo V6 agregatom snage 770 KS je do danas ostao samo vizija.

(Nikola Jovanović/Foto: thekneeslider.com; carscoops.com)

arctic cat 1972
can am 1972
kawasaki 440cc 1972
kawasaki 440cc 1972 sasija
kawasaki 440cc 1972 transmisija
kawasaki 440cc 1972
kawasaki 440cc 1972
kawasaki 440cc 1972 test
kawasaki 440cc 1972
kawasaki 440cc 1972
kawasaki 440cc 1972
kawasaki 440cc 1972
kawasaki 440cc 1972
kawasaki ZX-770R Concept 2011
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*