Preporučujemo:
 
 
15
May

Factory Five 818 – Perolaki boxer

 
Napisao: Živko Marković
0

San većine mladića je da voze brze i atraktivne automobile. Naravno, kada vremena ima na pretek, uglavnom nedostatak novca zna da bude ograničavajući faktor, a kada finansije postanu sekundarna stvar i kada potenicijalno snovi počnu da se ostvaruju, vremena za uživanje u njima je sve manje.

lotus_seven_roadster_triodriverblog_01

Sa druge strane, jedna od prečica ka atraktivnom, jedinstvenom i upečatljivom vozilu mogu biti takozvana “kit car” vozila. Iako su Lotus 7 ili Caterham sinonimi za takve koncepcije, u realnosti ima i mnogih drugih oblika i motorizacije koje odgovaraju ovakvom ili imaju sličan opis.

replika_ruzna_lamborgini_diablo_triodriverblog_02

Jedna od varijacija su i replike, tj. modeli koji spolja izgledaju kao mnogo skuplja vozila, dok ispod karoserije od fiberglasa najčešće kriju jednostavnu mehaniku. Proporcije često nisu pogođene, a da ne pominjemo činjenicu upravljivosti Lamborginija na osnovi VW Bube.

MX250_replika_mx5_triodriverblog_03

Kod japanskih modela, Mazda MX-5 je omiljena zbog pristupačne cene, RWD koncepcije i lake karoserije. Takođe, Toyota MR2 je često predmet prerada u raznorazne Ferrari modele, daleko od ukusa, a nije ni Lexus sa V8 motorom pošteđen – nedavno je na njegovoj bazi napravljen Ferrari California model.

project_818_subaru_triodriverblog_04

Svrha ovakvog uvoda je da se pokaže kako se stvari ne moraju raditi na takav način, već je moguće imati nešto unikatno, brzo i pristupačno (očekivana cena projekta za vožnju i registraciju je 15 000 dolara, sa donor autom, bez cene sklapanja). Ono na šta se misli je poznata američka firma Factory Five, sa svojim modelom 818, u S (street – putna verzija) i R (race – trkačka verzija).

818_bocno_triodriverblog_05

Factory Five 818 slovi za 818 kg težine. Još od Kolina Čepmena i njegovog rodonačelnika klase malih i laganih vozila modela Seven, težina, tačnije kilogrami su najveće ubice performansi. Zato je Factory Five rešio da primeni isti princip, a to je da se spoji što manje kilograma, uz potentan motor, i kao rezultat dobili niskobudžetni sportski automobil koji je u stanju da “osramoti” mnoge slavne marke italijanskog i nemačkog porekla, kao i druge na semaforu.

818_sasija_triodriverblog_06

Princip je jednostavan: konstrukcija je rešetkasta, dok se uzima motor od Subaru Impreze WRX 2002-2007 godišta, kao i još dosta mehanike poput menjača, trapa, kočnica, letve volana, sedišta, cajgera i slično. Na to dodajte atraktivnu karoseriju od fiberglasa i činjenicu da vam uz donor Subaru treba još 10.000 dolara i vi možete imati auto koji ubrzava za 4 sekunde do 100 km/h za 15.000 dolara, ako ste vični samostalnom sklapanju.

subaru_boxer_818_tiodriverblog_07

Ono što je zanimljiv koncept je da se Subaruov turbo boxer smešta centralno nazad, zajedno sa menjačem koji je iza, a da prednje poluosovine u ovom slučaju imitiraju zadnje poluosovine, i dobija se turbo benzinac sa odličnim rapsorednom mase, centralno postavljenim motorom i zadnjim pogonom. Uz spartanski enterijer, perolaku kategoriju i direktno upravljanje, dobijate moderni Lotus super 7 sa najmanje 225 KS koje pogone zadnje točkove i obećavaju ogromnu zabavu u vožnji!

818r_trkacki_triodriverblog_08

Za sve one koji vole i imaju vremena da se posvete sklapanju i redovnom igranju sa vozilom, ovo bi mogao da bude odličan izbor. Dovoljno je 300 radnih sati veštijeg samoukog mehaničara, prostor i 15 000 hiljada dolara u džepu, kako biste sebi podarili sportski automobil odličnih perfomansi.

(Živko Marković / foto: roadandtrack.com, superstreetonline.com, kitspeed.com, grassrotsmotorsports.com)

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*