Preporučujemo:
 
 
18
Feb

Nissan Maxima – Definicija luksuza [VIDEO]

Nissan Maxima Luxury
 
Napisao: Nikola Jovanović
0

U želji da njihovi stariji automobili što lakše pronađu novi dom, neki vlasnici, pored štampanih i elektronskih oglasa, neretko koriste i druge maštovitije metode promocije i prodaje. Uopšte nije tajna da u dobroj reklami leži ključ da „svaka roba nađe svoga kupca“, međutim slobodno možemo reći da je snimatelj Luke Aker postavio nove standarde na tom polju. Naime, kada je došlo vreme da proda svog četvorotočkaša sa “vidljivim znacima korišćenja“, ovaj Amerikanac je odlučio da ga potencijalnim kupcima predstavi u “malo“ drugačijem svetlu i to na izuzetno atraktivan i originalan način.

Nissan Maxima Luxury

Nissan Maxima GLE iz 1996. godine, jedan je od produkata sa kraja XX veka kojem nije trebalo dugo da bi ga vreme pregazilo i pao u zaborav. Na Akerovom primerku, sedamnaest leta eksploatacije su ostavile tragove u pogledu oštećenog prednjeg branika koji je “majstorski popravljen“ kaišem, kao i u unutrašnjosti čiju monotoniju remete brojne poderotine. Ipak, vlasnik je odlučio da uz puno mašte i smisla za humor objasni online javnosti da je Maxima iz njegove garaže zapravo “sedamnaest godina monumentalne perfekcije“ kakva se nudi samo retkim srećnicima.

Nissan Maxima Luxury enterijer

Centar promotivne kampanje na internetu bio je jednominutni video koji je Luke Aker objavio na svom YouTube nalogu. “Luxury Defined“ kombinuje arhivske crno-bele i kolor materijale, kao i prikaze “sitnih nesavršenosti“ Nissan Maxima GLE. Kako bi se stekao što bolji utisak parodije, Aker je tendenciozno obuhvatio svaki kliše popularan u pretencioznim reklamama za luksuzne brendove. Zato su u video-oglasu za polovni Nissan Maxima korišćeni blago osvetljenje, dramatična naracija, Vivaldijevo “Leto“ i analogija sa najvećim ostvarenjima čovečanstva.

Nissan Maxima Luxury sediste

Prefinjenim britanskim akcentom spiker između ostalog navodi da je Nissan Maxima “Potpuno opremljen motorom, točkovima, pneumaticima i automatskim menjačem…“ nakon čega je u kratkom kadru pocepano kožno sedište:

 

 

Iako je Luke Aker celokupan projekat zamislio samo kao način da lakše obavi prodaju svog neuglednog automobila i ukaže mu malu čast, YouTube video je stvorio neslućen efekat. Snimak je objavljen u septembru 2013. godine i za svega nedelju dana videlo ga je preko 11.000 ljudi, što je vlasnik smatrao za veliki uspeh. Međutim, broj pregleda je nastavio da raste, a nakon što ga je Akerov prijatelj postavio na Reddit.com, popularnost je naglo skočila. Takođe, pored humorističkog “Luxury Defined“ na YouTube, Luke Aker je svoj Nissan Maxima iz 1996. godine promovisao i na drugim sajtovima, pomoću sarkastičnog postera. Vlasnik naime obećava da ova limuzina neće biti ukradena sa parkinga u Modestu (Kalifornija) pošto će druga vozila biti mnogo privlačnija.

Nissan Maxima Luxury poster

Na Craiglist.com je Nissan Maxima vozilo pratila je poetična priča:

Ovaj automobil, prikladnog naziva, po prvi put u istoriji nosi reči “testiran od strane vremena“ duboko gravirane u svome duhu. Predstavljam Vam automobil koji će magiju ostvariti. Ne samo da donosi više zadivljenih pogleda od svih automobila koje sam do sada vozio, već takođe ima i sigurnosne pojase! Neverovatno!
Ova drumska jahta pruža ugodnu vožnju poput jahanja pegaza. Ona, masivna i impresivna, traži velike količine upravljačkog servo fluida koji curi kada se izmori nakon veličanstvenog puta koji je prešla…“

Nissan Maxima Luxury motor

Nakon tri meseca od objave “Luxury Defined“ na YouTube, promotivna kampanje je urodila plodom. Pojavio se zainteresovani kupac koji je bio spreman da plati čak veći iznos od početne cene od 400 $. Naime, snimak je privukao veliku pažnju čelnika američkog ogranka kompanije Nissan. Oni ne samo da su imali razumevanja za Akerov humor, već su odlučili da kreativnost i trud oko promocije njihovog starog modela nagrade. Kompanije je otkupila rustični Nissan Maxima, isplativši vlasniku traženih 400 $. Ali, gest kompanije dobio je i humanitarnu dimenziju, pošto su dodatnih 1.000 $ dodeljeni dobrotvornom fondu po izboru samog Luke Akera.

Automobil Nissan Maxima iz 1996. godine je dobio novi dom, a o njegovoj budućnosti se upravo razmatra. Da li će zvezda komičnog viralnog snimka život nastaviti vraćena u fabričko stanje ili možda kao restomod, saznaćemo u narednom periodu.

nissan_maxima_luxury_defined_zadnji_deo_triodriverblog_06

(Nikola Jovanović/Foto: autoblog.com; autoweek.com)

Nissan Maxima Luxury
Nissan Maxima Luxury automatik
Nissan Maxima Luxury enterijer
Nissan Maxima Luxury sediste
Nissan Maxima Luxury motor
Nissan Maxima Luxury poster
Nissan Maxima Luxury napred
Nissan Maxima Luxury napred
Nissan Maxima Luxury bok
Nissan Maxima Luxury
Nissan Maxima Luxury
Nissan Maxima Luxury
Nissan Maxima Luxury
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*