Preporučujemo:
 
 
12
Feb

Najčešće nedoumice kod 4×4 (4WD) pogona

Diferencijal 4x4
 
Napisao: triodriver.com
1

Pogon na četri točka – 4×4 (4WD), reduktor, blokada diferencijala, “mali menjac”, kao i mnogi slični termini vezuju se za određene mehanizme i sisteme koji nisu standardna oprema na svim automobilima, a na terenskim vozilima nekada imaju različite funkcije. Neretko može doći do pogrešnog korišćenja nekog od pomenutih sistema, naročito prilikom prelaska sa klasičnih automobila na terence. U narednim redovima pokušaćemo da približimo svim budućim korisnicima, kao i onima koji imaju neke nedoumice, kako funkcionišu pogoni, kao i šta označavaju određene oznake koje se mogu sresti u praksi.

4x4_vrste_pogona_triodriverblog_21

U sledećoj tabeli možemo videti različite vrste tipova prenosa. Razvrstani su po vremenu primene i svojoj funkciji na terencima koji se mogu sresti u našem okruženju. Kao osnovni primer poređenja, dat je IMT traktor sa prednjim pogonom.

tabelarni_pregled_triodriverblog_01

*Opcije u tabeli nisu standardne, već su moguće samo skidanjem jednog kardana.

Pojašnjenje tabele:
1. Pogon samo na zadnjim (ili samo na prednjim) točkovima pri normalnoj brzini.

Koristi se u standardnoj vožnji asfaltom i na dobrim putevima. Ukoliko jedan točak izgubi trakciju vozilo neće moći da nastavi sa kretanjem.

2. Pogon na četri točka normalnom brzinom, ali preko centralnog diferencijala koji razdvaja snagu na prednji i zadnji kardan.

Kod ovog tipa pogona svi točkovi su pogonski, ali ukoliko jedan prokliza staju ostala tri točka. Primenjuje se u svim uslovima, nemaju ga sva terenska vozila i bolji je od opcije broj 1.

3. Prepoznavanje proklizavanja prednjih točkova od strane računara i dodavanje snage pomoću posebne lamele na zadnji pogon.

Ova opcija postoji kod novih vozila.

4. Vožnja sa pogonom na četri točka normalnom brzinom, ali sa krutom vezom između prednjeg i zadnjeg kardana.

Ukoliko kod ove varijante postoji centralni (srednji) diferencijal, on je blokiran.

Koristi se na klizavom/mekom putu. po snegu, ledu, blatu, pesku, kao i po neravnim i lošim putevima. Ukoliko prokliza (izgubi trakciju) jedan prednji i jedan zadnji točak vozilo neće moći da nastavi sa kretanjem

Ova opcija je često predmet nerazumevanja, naime pošto su prednji i zadnji kardan čvrsto vezani, zbir obrtaja oba prednja i oba zadnja je prinudno isti. Problem nastaje prilikom skretanja gde prednji tockovi prelaze duzi put od zadnjih i javlja se težnja za razlikom u okretanju prednjeg i zadnjeg kardana.

Posledice koje se mogu javiti su:

– Ako je put tvrd preopterećuju se reduktor (svaki njegov deo), kardani, diferencijali, takodje i zglobovi, gume, sistem za upravljanje, vešanje, povećava se potrošnja. Budući da nijedan točak ne može lako da prokliza i obriše tu razliku, ona negde mora da se potroši “na silu”. Većom brzinom kretanja, kao sa i većim uglom skretanja šanse za uništavanjem nekog sklopa, ili cepanje guma su takođe veće.

– Pri skretanju na nizbrdici ili pri skretanju u većoj brzini vozilo teži da se kreće pravolinijski, jer zadnji točkovi preprečuju krivinu i izguravaju prednje iz nje. Efekat je takođe srazmeran brzini kretanja.

5. Položaj izmeđfu brzih (H – normalnih) i sporih (L – redukovanih) brzina, nema pogona uopšte.

Koristi se i kod mehaničkog (PTO) vitla, gde mu se menjačem određuje brzina, dok se vozilo ne kreće, tačnije stoji u mestu.

6. Redukovan (L – spori) pogon na četri točka preko centralnog diferencijala.

Osim brzine potpuno isto funkcionise kao i opcija 2. U ovom pogonu je povećana snaga vozila. Koristi se na asfaltu i tvrdom terenu kada je potrebno sporo kretanje ili veća snaga. Pogodan je za vraćanje prikolicom u rikverc (jer štedi kvačilo).

7. Redukovan (L – spori) pogon na četri točka.

Potpuno isto funkcionise kao i opcija 4, ali sa sporijim brzinama, te samim tim sve negativne strane bivaju manje izražene. U ovom režimu je povećana snaga vozila. U ovom režimu, vozilo daje maksimalnu snagu i prohodnost.

8. Redukovan pogon (2L) samo na zadnjim točkovima.

Koristan je kod vožnje prikolice u rikverc i kada je potrebno sporo kretanje na tvrdom terenu, a kada nema potrebe za pogonom na sva četri točka.

Kod LOCK/FREE lokomata 2L = 4L + lokomati na FREE.
Kod AUTO lokomata 4L bez prednjeg kardana.

4x4_vrste_pogona_triodriverblog_09

Prilikom prebacivanja izmedju H i L (brzih i sporih), gde spadaju opcije 5,6,7,8, obavezno je potrebno da zaustavite vozilo.

Za voznju sa pogonom na sva četri točka potrebno je da sve četri gume budu istih dimenzija.

U ovom tekstu nisu obrađena savremena 4×4 SUV vozila, jer kod njih uglavnom sve odrađuje kompjuter, tako da vozač u toku vožnje nema potrebu da bilo šta posebno uključuje.

4x4_vrste_pogona_triodriverblog_27

Ukoliko ipak više volite direktnu vezu između vas, vozila i terena, onda je klasični 4×4, pogon, baš za vas, a ako ga budete pravilno koristili on će vam uzvratiti pouzdanim radom i zadovoljstvom u vožnji.

4x4_vrste_pogona_triodriverblog_03

(Aleksandar Marković/Foto: Arhiva, Wikipedia)

Diferencijal 4x4
4x4 vrste pogona
4x4 modovi
4x4 modovi
Menjac 4x4
4x4 vrste pogona
4x4 modovi
4x4 vrste pogona
Lada Niva menjaci 4x4
4x4 vrste pogona
4x4 modovi
Menjaci 4x4
4x4 vrste pogona
Menjaci 4x4
Menjaci 4x4
Menjaci 4x4
4x4 modovi
Menjaci 4x4
Menjaci 4x4
4x4 vrste pogona
4x4 vrste pogona
Menjac 4x4
Menjaci 4x4
4x4 modovi
Diferencijal 4x4
Tabelarni pregled
 
 

Komentari

Zoran | 07.04.2018 10:04

Pozdrav, Imam jedno pitanje, ako skinem kardan na suv-u radi se o tiguanu dali mogu voziti bez kardana? Pitam zbog elektronike dali bi se poremetilo nešto ? Javila kakva greška? Hvala na odgovoru

 

Dodaj komentar

*