Preporučujemo:
 
 
04
Sep

Živeo roadster! Nova Mazda MX-5 Miata

 
Napisao: Nikola Jovanović
1

Trećeg septembarskog dana, istvorenom premijerom u Japanu, Španiji i SAD, otvoreno je novo poglavlje u istoriji najprodavanijeg roadstera svih vremena. Nakon 25 godina i 947.000 primeraka, Mazda MX-5 Miata stekla je i svoju četvrtu inkarnaciju, odanu tradiciji, ali atraktivniju, lakšu i bržu nego ikada pre.

mazda_miata_2015_prednji_deo_triodriverblog_01

Sa stanovišta dizajna, nova Mazda MX-5 uspešno kombinuje prepoznatljive obline ranijih generacija sa modernim ”Kodo” stilom oštrijih crta, primenjenom na Mazda3 i Mazda6. Nekada nasmejani roadster je zahvaljujući manjim, uzanim svetlosnim grupama dobio namršten i preteći izgled grabljivice. Frontalni usisnik ostao je sličan aktuelnom modelu, a celokupan “nos” vozila spušten je u odnosu na sve dosadašnje MX-5.

mazda_miata_2015_zadnji_deo_triodriverblog_02

Linije “Kodo” dizajnerskog jezika primetne su i na “repnom” delu, sa svetlima sačinjenim od kružnih i trapezoidnih elemenata i difuzorom u sklopu zadnjeg branika.

mazda_miata_2015_profil_triodriverblog_03

Međutim, najveća novina uočava se kada se Miata posmatra iz profila, pri čemu do izražaja dolazi nešto duži poklopac motora u odnosu na ranije generacije, što je posledica smeštanja agregata između prednje osovine i kabine. Takođe, sa dužinom od 3.915mm Mazda MX-5 Miata postala je kraća 105mm u odnosu na odlazeći model, a novitet je u širinu porastao za 10mm.

mazda_miata_2015_mehanika_triodriverblog_04

Za sada ne postoje precizne informacije o budućoj listi pogonskih agregata (za koju se spekuliše da bi mogla obuhvatati i one sa više od četiri cilindara kao i turbo verziju), ali je poznato da će biti zasnovani na Mazdinoj SKYACTIV-G tehnologiji benzinskog motora. Pretpostavlja se da će osnovnu verziju pokretati agregat zapremine 1.5L i 140 KS, a da će u ponudu biti uvršten i dvolitarski sa 200 KS, i da će za prenos snage biti zaduženi manuelni menjač sa šest i automatski sa pet stepeni prenosa.

mazda_miata_2015_skyactiv_triodriverblog_05

Međutim, pored dimenzija, jedine do sada pouzdane brojke o četvrtoj generaciji MX-5 tiču se mase vozila koja je, zahvaljujući naprednijoj konstrukciji i primenom lakših materijala, spuštena na 1.050 kg (što je niže za 100 kg u poređenju sa aktuelnim modelom sa mekim krovom).

mazda_miata_2015_enterijer_triodriverblog_06

Kabinski prostor Mazda MX-5 Miata dizajnom neskriveno podseća na enterijer modela 3 i 6, od kojih su preuzeta komponente poput trokrakog volana, ekrana u obliku tableta na centralnoj konzoli i komandi klima-uređaja. Za sada nije poznato da li će se kao što je bio slučaj sa trećom generacijom u ponudi naći i model sa čvrstim sklopivim krovom, opcija koja je u mnogome doprinela popularnosti Mazdinog sportiste.

mazda_miata_2015_triodriverblog_07

Ipak, i pored pomenutih luksuznih stavki, od najprodavanijeg roadstera na planeti se očekuje da ostane veran filozofiji Jinba itaii (“jahač i konj kao jedno“) i poput predaka pruži najčistije vozačko zadovoljstvo dostupno javnosti. Za kraj treba spomenuti da je novi model (za razliku od svih ranijih Mazda MX-5 Miata koje su bile samostalni projekti) rezultat saradnje sa Fiat Grupacijom, pod čijim će nekim od brendova takođe nastupiti.

Šira javnost će prvu priliku da se bliže upozna sa novom Mazda MX-5 Miata imati na predstojećem sajmu automobila u Parizu, kada bi trebalo da bude dostupno i više informacija o performansama, cenama i datumu ulaska u serijsku proizvodnju.

(Nikola Jovanović/Foto: autoblog.com)

 
 

Komentari

vlada | 04.09.2014 21:09

I dalje mi je nekako gay :-D Ali lep novitet

 

Dodaj komentar

*