Preporučujemo:
 
 
31
Jan

Petrolicious Honda CRX Si – Prvi automobil prvog vlasnika

Honda Crx Si
 
Napisao: Nikola Jovanović
1

Amerikanac Christopher Hoffman je kao četrnaestogodišnjak uspeo da nagovori svoju majku da kupi novi Honda Civic Wagon ’77, kao prvi porodični automobil. Ovo je bio prvi korak u magični svet japanskog proizvođača i početak fascinacije koja je obeležila njegov život. Iste godine Hoffman se pridružio lokalnom klubu vlasnika Honda vozila, gde je uskoro, iako najmlađi, svojim zalaganjem došao na mesto predsednika. Umesto nekadašnjih dosadnih i neinventivnih sastanaka, novi lider udruženja je organizovao vozačke događaje, koji su privukli veliki broj ljubitelja.

Honda Crx Si Cristopher Hoffman

Deset godina kasnije, Christopher Hoffman iz salona izvozi 1987 Honda CRX Si, u koju se zaljubio već na putu do kuće. Iako je od tada prošlo više od četvrt veka, ponosni vlasnik sa osmehom navodi da se njegov ljubimac nijednom nije pokvario, a da na prste jedne ruke može da nabroji popravke kojima je podvrgavan (uključujući dve zamene sijalica).

Honda Crx Si

Iako nije najmoćniji i najbrži model u istoriji JDM, Honda CRX je izuzetno lagana, i pripada eri jednostavnih, praktičnih, ali uzbudljivih automobila. Agilan upravljač, precizna transmisija i sportska šasija razlozi su zbog kojih je maleni kupe izuzetno cenjen među tjunerima.

Honda Crx Si Cristopher Hoffman

Hoffmanov primerak pripada prvoj generaciji Honda CRX modela, proizvođenoj od 1983. do 1987. godine, i pokreće ga agregat od 1.5 L snage 91 KS. Tokom dvadeset sedam godina upotrebe, crni kupe je prešao oko 175.000 km, a želja vlasnika je da automobil doživotno vozi. Upoznajte ovaj interesantan par u prilogu koji je pripremio Petrolicous.

 

 

(Nikola Jovanović/Foto: petrolicious.com; roadandtrack.com)

Honda Crx Si Cristopher Hoffman
Honda Crx Si Cristopher Hoffman
Honda Crx Si Cristopher Hoffman
Honda Crx Si
Honda Crx Si
 
 

Komentari

mladen_i20 | 10.04.2014 12:04

Fenomenalno. Fabricko stanje u svakom smislu (i tehnickom i estetskom) i nakon 27 godina, to je ono sto obozavam. Crx druge generacije ostace zauvek moj ne dosanjani san. Primetno je da su u drugoj generaciji ubacili okvir stakala na vratima, pretpostavljam da je to bila jedina boljka prve generacije.

 

Dodaj komentar

*