Preporučujemo:
 
 
08
Mar

Datsun Fairlady Roadster – Na putu oko Amerike za godinu dana

Datsun Firelady Roadster
 
Napisao: Nikola Jovanović
0

Lagana vožnja predelima lepih pejzaža verovatno je jedan od najboljih načina za beg od stresne svakodnevice. Međutim, kakav bi ovaj oblik relaksacije bio ako bi trajao čitavu nedelju, mesec ili čak godinu dana? Upravo takvu, jednogodišnju pauzu od posla, prošlog marta je započeo američki industrijalac Scott Fisher, za volanom svog klasičnog Datsun Fairlady Roadster. Tokom 268 dana, sredovečni vlasnik i njegov kabriolet prešli su tačno 37.850 milja (60.913 km), krstareći putevima severnoameričkog kontinenta.

datsun_fairlady_roadster_scott_fisher_triodriverblog_01

Pre polaska u ovakvu uzbudljivu vozačku avanturu, Fisher je 16 godina uspešno vodio fabriku za proizvodnju mašinskih delova u Las Vegasu, čiji je i osnivač. Pritisnut brojnim poslovnim obavezama, u želji za pravim odmorom i uživanjem, krajem 2012. godine donosi odluku o prodaji svog celokupnog biznisa. Tog decembra, vozeći Honda Fit, iz čiste zabave se uputio iz američkog “grada greha“ ka sunčanoj Kaliforniji, izbegavajući autoputeve i istražujući alternativne pustinjske drumove.

honda_fit_scott_fisher_triodriverblog_02

Dok je proces promene vlasnika tekao i čekao da zvanično postane nezaposlen, Fisher je razmišljao o jednom dužem odlasku iz Vegasa, ali i da to bude u nekom vozilu sa nešto više karaktera. Kao savršen izbor za besciljno lutanje Amerikom, nametnuo se japanski klasik koji je Fishera pouzdano služio protekle četiri sezone, Datsun Fairlady Roadster iz 1967. godine.

datsun_fairlady_roadster_poster_triodriverblog_03

Ogromnu ljubav prema četvorotočkašima Fisher je nasledio od svog dede, u čijoj automehaničarskoj radionici u Nju Džersiju je proveo detinjstvo. Njegov prvi automobil, do koga je došao kada mu je bilo svega petnaest godina, bio je zapušteni Datsun Fairlady Roadster 1600, gotovo identičan onome koji sada poseduje. Kada je kupljen, automobil nije bio u voznom stanju, ali su ga udruženim radom, Fisher i njegov deda vratili u život. Datsun Roadster je mladom vlasniku pružio atraktivan prevoz do škole, ali i brojna tehnička znanja stečena kroz restauraciju. Na žalost, zbog selidbe u Las Vegas, Fisher je bio primoran da se proda voljeni automobil, odlučan da jednog dana ponovo poseduje takav model. Čim je došao do većih finansijijskih sredstava i dodatnog garažnog prostora, krenuo je u potragu za novim primerkom.

datsun_fairlady_roadster_scott_fisher_triodriverblog_04

Očuvani Datsun Roadster 1600, Fisher je pronašao na jugu Kalifornije, gde topli i suvi klimatski uslovi omogućuju dugovečnost vozila. Automobil je bio pogodan kandidat za restauraciju, ali što je bilo najvažnije, mehanički ispravan.

datsun_fairlady_roadster_servis_triodriverblog_05

Pre polaska na višemesečnu turneju širom Amerike, vlasnik je svoj drugi po redu klasični Datsun podvrgao opsežnim mehaničarskim radovima. Motor, transmisija, oslanjanje i kočioni sistem su izvađeni, rasklopljeni i nakon toga prekontrolisani. Svi dotrajali delovi su zamenjeni, a umesto fabričkog četvorostepenog menjača, u automobil je ugrađen petostepeni, od modela iz ‘69. Pored unapređene transmisije, jedine modifikacije su bili novi naplatci i pneumatici. Nakon šest nedelja u radionici, Datsun Fairlady Roadster bio je spreman za svoju transkontinentalnu misiju. Počasno mesto na komandnoj tabli dobila je fotografija Fisherovog dede, koji već dugo popravlja nebeske motore.

datsun_fairlady_roadster_scott_fisher_mapa_puta_triodriverblog_06

Kada je početkom marta 2013. godine krenuo iz Las Vegasa, Scott Fisher nije imao precizan plan putovanja niti vremenski okvir. Osnovna ideja bila je da krećući se Amerikom u smeru skazaljki na satu, lokalnim putevima, obiđe njene najživopisnije i najlepše predele. Kako bi izbegao ekstremne klimatske uslove i Datsun vozio što više sa spuštenim krovom, u proleće bi se uputio ka severozapadu, zatim na severoistok kako bi uhvatio jesenje boje, a zimu bi proveo u južnim krajevima. Detaljne planove pravio je uglavnom za dva do tri dana unapred, a umesto odsedanja po hotelima, preferirao je kampovanje ili boravak u lokalnim motelima. Na taj način imao je mogućnost za upoznavanje sa meštanima i skrivenim lepotama svakog mesta u kom se zatekao. Jednom prilikom, učestvovao je na skupu koji je činilo čak 45 Datsun Fairlady Roadster klasika.

datsun_fairlady_roadster_skup_triodriverblog_07

“Nemojte da vas uplaši ukoliko promenite itinerer, to je nova prilika, a ne problem. Ako vozite starinski auto, obavezno nosite alat, fluide, trake, zaptivne mase i osnovne delove. Kao što Autostoperski vodič kroz galaksiju kaže – Ponesite peškir! Ponesite ih nekoliko. On je jastuk, ćebe, prekrivač sedišta, zaštita blatobrana…najbitnija stvar koju imam u automobilu.” Uz to, Datsun je opisao kako automobil koji pleni karakterom, i to optimističnim. Kako sam priznaje, tokom puta nije nije “štedeo” automobil, ali japanskom klasiku to nije zadavalo ozbiljniji problem.

datsun_fairlady_roadster_roadtrip_triodriverblog_08

Ipak, kroz nekoliko situacija, Datsun nije mogao da sakrije da u krštenici ima već 47 godina. Kvarovi su obuhvatali curenje tečnosti iz hladnjaka, bučan ležaj alternatora (koji je zamenjen), i oštećenje transmisije zbog kojeg je čitav menjač morao biti ponovo izvađen i repariran. Međutim, najveća drama dogodila se kada je pri relativno većoj brzini došlo do ispadanja točka iz ležišta i njegovog zaglavljivanja u blatobranu. Srećom, Fisher je uspeo da automobil bezbedno zaustavi, a popravka je relativno brzo izvršena. Osim ove neprilike (i bliskog susreta sa jednim jelenom koji je napao automobil dok je stajao), Datsun se na drumu pokazao odlično, a zahvaljujući dobrom proračunu vlasnika, preko 80% vožnje bilo je sa vetrom u kosi.

datsun_fairlady_roadster_roadtrip_triodriverblog_09

datsun_fairlady_roadster_roadtrip_triodriverblog_10

Putešestvija Scotta Fishera i njegovog klasičnog četvorotočkaša obuhvatala su prolazak kroz 48 američkih država i 7 kanadskih provincija i obilazak brojnih istorijskih znamenitosti i prirodnih lepota. Na listi obilazaka našli su se između ostalog nacionalni parkovi Josemiti i Jeloustoun, Nijagarini vodopadi, močvarni predeli juga, pustinje, ali i “urbane džungle“ Njujorka, Vašingtona i brojnih metropola.

datsun_fairlady_roadster_roadtrip_triodriverblog_11

datsun_fairlady_roadster_roadtrip_triodriverblog_

Vest o Fisherovom vozačkom poduhvatu pročula se i do menadžera američkog predstavništva Nissan, koji su ga i krajem januara ugostili. Pružena mu jedinstvenu priliku da poseti sedište kompanije, a zatim i velelepnu muzejsku kolekciju istorijskih modela japanskog proizvođača, ali i evropskih oldtajmera.

nissan_muzej_roadtrip_triodriverblog_10

Fisher je konačno imao mogućnost da i uživo vidi neke od svojih najomiljenijih trkačkih automobila, među kojima i Nissan GTP ZX-Turbo, prvi koji je uspeo da na stazi pobedi čuveni Porsche 962. Poseta muzeju bila je jedno od najboljih iskustava na celom putovanju.

datsun_fairlady_roadster_las_vegas_triodriverblog_14

Nakon 268 dana vožnje, 25. februara 2014. godine, vlasnik i crveni Datsun Fairlady Roadster stižu na svoje konačno odredište, Las Vegas, Nevada. Svaki segment putovanja, Fisher je ovekovečio fotoaparatom, a detaljnu priču o nesvakidašnjem odmoru za volanom 46 godina starog japanskog kabrioleta, objavio je na sopstvenom blogu roadsterroadtrip.com. Plan je da se u narednom periodu Datsun kompletno restaurira i da naredni pohod bude po njegovoj domovini, dalekom Japanu. Specijalni prilog o Fisheru i njegovom klasiku pripremio je Petrolicious.

 

 

datsun_fairlady_roadster_roadtrip_triodriverblog_15

(Nikola Jovanović/Foto: autoblog.com; roadsterroadtrip.com;carbuzz.com)

Datsun Firelady Roadster
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*