Preporučujemo:
 
 
12
May

Mitsubishi Pajero Jr “Flying Pug“ – Dobar, loš, ružan?

 
Napisao: Nikola Jovanović
0

Već duži niz godina, japanski proizvođači neumorno daju doprinos raznolikosti u automobilskom svetu, pogotovo smelim kreacijama namenjenim domaćem tržištu. Osim što uglavnom nose neobične nazive, pomenute “endemske“ modele često karakteriše i potpuno originalan, ali neretko i kičast dizajn.

U prilog tome govori i limitirana edicija minijaturnog terenca kompanije Mitsubishi Pajero Jr. Pošto o ukusima ne treba raspravljati, reč “ekscentričan“ je najprikladniji pridev u demistifikovanju imena i imidža ovog JDM modela iz druge polovine 1990-ih godina. Uostalom, kako drugačije okarakterisati automobil koji na ovakav način spaja starovremensko sa modernim i pritom nosi naziv “Flying Pug“ – “Leteći Mops“?

Mops (Pug) je rasa malog psa, mišićavog, zbijenog tela, koja poreklo vodi iz Kine, gde su bili pratnja budističkim sveštenicima. Na evropsko tlo su stigli u XVI veku, postavši ljubimci holandskog plemstva. Uprkos svom tužnom izrazu lica kojem doprinosi pljosnata njuška, Mops predstavlja jednog od najveselijih i najenergičnijih pasa, bezbrižnog stava kojeg je lako zavoleti. Tvrdoglavi, zahtevni, ali i vrlo inteligentni, pripadnici ove rase ne podnose jednoličnu dresuru, i zbog toga im je potrebna dinamika i inovacije. Ipak, izuzetno su odani svojim vlasnicima i doslovno predstavljaju “pravog čovekovog prijatelja“.

mops_triodriverblog_01

-Dakle ja imam svoj auto?
-Da maleni, i to ne bilo kakav!
-Ali ja ne letim…

mitsubishi_pajero_dakar_1985_triodriverblog_02

Istorija kompanije Mitsubishi, ali i svetska scena offroad vozila teško bi se mogla zamisliti bez modela Pajero, nazvanog po pampaskoj divljoj mački. Legendarni terenac je na pustinjskom Dakar reliju trijumfovao čak dvanaest puta, u periodu od 1985. do 2007. godine. Nastup na ovom izuzetno zahtevnom takmičenju, ne samo što je robusnom “Japancu“ doneo titulu gospodara bespuća, već je pružio značajnu pomoć prodajnom sektoru matične kompanije. Od 1982. godine do danas, na svim krajevima sveta kupce je pronašlo skoro tri miliona primeraka Pajero/Shogun/Montero, proizvedenih u četiri odvojene generacije.

mitsubishi_pajero_1991_triodriverblog_03

Odlični prodajni rezultati koje je veliki SUV ostvario već na početku tržišne karijere 1980-ih godina i činjenica da terenci postaju sve popularniji, ohrabrili su menadžment kompanije Mitsubishi da obogate ponudu modela. Uz novu generaciju modela Pajero, japanskim kupcima će biti ponuđene i njegove dve minijaturne, urbano orijentisane verzije. Pajero Mini (kei model sa agregatom od 660 cc) i Pajero Jr (kompaktni 4×4), debitovali su 1994. i 1995. godine, a za njihovu distribuciju bila je zadužena kompanijska prodajna mreža Gallant Store (poznata i kao Car Plaza). Kompaktni, praktični terenac, trkačkih “gena“, za rekreativni odlazak u prirodu delovao je kao formula za novi tržišni uspeh.

mitsubishi_pajero_mini_triodriverblog_04

mitsubishi_pajero_jr_triodriverblog_05

Prodaja modela Mini bila je odlična, međutim, tražnja za “juniorom“ je od samog starta bila ispod očekivanja. Kako bi povećala zainteresovanost za svoja dva noviteta, kompanija je odlučila da ponudi i nekoliko limitiranih, diskretno unapređenih edicija.

“Iron Cross”, “Desert Cruiser”, “White Skipper” i “Duke“ bili su nazivi specijalnih verzija Mitsubishi Pajero Mini. Sa druge strane, problematični veći brat Pajero Jr, dobio je blago restilizovana izdanja “McTwist“ i “Lynx“, predstavljene 1997. godine na salonu u Tokiju.

mitsubishi_pajero_jr_mctwist_triodriverblog_06

mitsubishi_pajero_jr_lynx_triodriverblog_07

U isto vreme, kako bi obeležili dvadesetu godišnjicu postojanja Car Plaza prodajne mreže, u kompaniji Mitsubishi je doneta odluka i o trećem specijalnom modelu baziranom na kompaktnom “junioru“. Automobil je morao da bude poseban, a pravac dizajnerima dala je kičasta neoklasična moda koja je počela da zahvata Japan.
Specijalizovane kompanije su modifikovale moderna vozila kako bi dizajnom podsećala na starije modele, mahom britanskih proizvođača, najčešće iz perioda 1950-ih i 60-ih godina. Za razliku od na primer Nissan Be-1, ovakve konverzije se ipak ne smatraju tipičnim retro stilom.

mitsuoka_viewt_1993_triodriverblog_08

Mitsuoka Viewt predstavljen 1993. godine, spaja elemente dizajna klasičnog Jaguar Mk2 sa karoserijom Nissan Micra K11.

Sledeći novonastali trend, kompanija Mitsubishi je stvorila Pajero Jr “Flying Pug“. Nakon podvrgavanja serijske verzije ozbiljnom estetskom tretmanu, kompaktni terenac dizajnom je trebao da podseća na čuveni londonski taksi, ali i Rolls Royce. Međutim, za razliku od svojih zapadnih uzora, japanski neoklasik ni malo se nije odlikovao njihovim glavnim obeležjima– elegancijom i jednostavnošću. Umesto toga, Mitsubishi Pajero Jr dobio je monstruozno lice, kakvog bi se verovatno i sam mops uplašio.

mitsubishi_pajero_jr_flying_pug_prednji_deo_triodriverblog_09

U odnosu na serijsku verziju, najznačajnije promene pretrpeo je prednji deo koji karakterišu ogromna maska hladnjaka, rogobatno izbočene okrugle svetlosne grupe i metalni branici. Na poklopcu motora isticao se kičasti ornamentalni logo Mitsubishi postavljen u prsten, poput zvezde kompanije Mercedes-Benz.

mitsubishi_pajero_jr_flying_pug_poluprofil_triodriverblog_10

Ipak, kada se posmatra iz profila, automobil deluje mnogo skladnije. Ekstenzijama blatobrana koje podsećaju na one sa automobila iz 30-ih godina prošlog veka, Mitsubishi Pajero Jr je stekao mnogo mišićaviji izgled, a žičani naplatci i hromirani retrovizori su prijatan detalj.

mitsubishi_pajero_jr_flying_pug_zadnj_deo_triodriver2blog_11

Novina na zadnjem delu bila su okrugla stop svetla i metalni branik. Kako bi se dodatno naglasilo da je reč o limitiranoj ediciji, na poklopcu rezervnog točka stajao je stilizovani natpis “Flying Pug“ sa likom simpatičnog psa.

mitsubishi_pajero_jr_flying_pug_enterijer_triodriverblog_12

Uprkos radikalnim izmenama eksterijera, unutrašnjost je ostala skoro potpuno netaknuta. Enterijer dominantnih plastičnih površina “oplemenjen“ je imitacijama drveta na centralnoj konzoli i oko ručice menjača. Jedini pravi ustupak luksuzu bila su kožna sedišta i opcioni automatski menjač.

Iako u nazivu nosi reč leteći, ekskluzivni Pajero Jr se na polju performansi ne može pohvaliti. Četvorocilindrični agregat zapremine 1.100 cm3, identičan kao u serijskoj verziji razvijao je skromnih 80 KS. Maksimalna brzina je 138 km/h, dok je zbrzanje do 100 km/h ”večnih” preko 15 sekundi.

mitsubishi_pajero_jr_flying_pug_logo_triodriverblog_13

Iako je prvobitno planirana produkcija od 1.000 jedinica Mitsubishi Pajero Jr “Flying Pug“, postoji podatak da je napravljeno svega 139 primeraka tokom 1997. godine. Zbog svog neshvaćenog dizajna i nedostatka performansi, „Leteći Mops“ je jedan od automobila koji novinari uglavnom mrze. Do danas ga od zaborava čuva uglavnom uvrštavanje u liste automobila sa najružnijim likom i najbesmislenijim nazivom.

mitsubishi_pajero_pinin_triodriverblog_14

Sudbina baznog modela Pajero Jr, na žalost u realnosti odličnog off road terenca, konačno je zapečaćena 1998. godine. Nasledio ga je daleko popularniji, internacionalno prodavani Mitsubishi Pajero Pinin.

Da li će se terenac sa imenom letećeg mopsa, poput drugih nekih JDM ekscentrika, upisati i na listu kolekcionarskih želja, vreme će pokazati.

P.S. neki mopsovi ipak lete

mops_leti_triodriverblog_15

(Nikola Jovanović/Foto: favcars.com; banpei.net; favcars.net)

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*