Preporučujemo:
 
 
30
Oct

Datsun on-DO – “specifičan sedan” [FOTO i VIDEO]

Datsun on-DO
 
Napisao: Milan Stanković
0

Da, dobro ste pročitali naslov – “specifičan sedan”. Nismo znali kako da drugačije okarakterišemo ovaj auto, a da ne upotrebimo neku pogrdnu reč. Ovo je opis Datsun on-DO modela koji je najprikladniji za ponovno pokretanje bilo kog razgovora kada je ovaj ranije pominjani model novog-starog brenda DATSUN u pitanju. Smisao objektivnog blogovanja o azijatskim limenim ljubimcima izgubila bi se negde u dalekoj ruskoj tajgi kada bi osvrt na ovaj brend bio nežnije kritički okarakterisan uprkos kretanju u ozbiljnu marketinšku borbu za parče tržišta u klasi, koja je za divno čudo iz godine u godinu sve više prisutna na svim kontinentima što dokazuju modeli Peugeot 206 sedan, Renault Thalia, Honda City kao i mnogi drugi.

Datsun on-DO

Ipak, danas ćemo se potruditi da napravimo malo vedriji osvrt  na Datsun on-DO model u nekoliko kratkih skrolova. Za vreme održavanja sajma automobila u Moskvi, jedan od TDB fotografa i autora imao je priliku da sarađuje u fotografskom studiju sa našim modelom Nedom Vidaković, koja je jedna od najtraženijih u Azijskim zemljama.

Datsun on-DO reklama

Neda je tokom pomenutog boravka u zemlji u ranim jutarnjim časovima snimala reklamu za Datsun on-DO model na određenim lokalitetima u Srbiji uključujući Beograd (Most na Adi) i Žabljak u Crnoj Gori.


Datsun on-DO Most na adi

Reklama je inače namenjena ruskom tržištu na kome se Datsun brend prodaje u dva karoserijska oblika. Prvi je gore navedeni Datsun on-DO:

Datsun on-DO Rusija

Druga karoserijska varijanta koja je u ponudi je petovratni hečbek model koji se zove Datsun mi-DO:

Datsun mi-DO

Na nekim od drugih kontinenata postoje još dve varijante modela koje su u prodaji pod Datsun imenom. Jedan od njih je Datsun GO:

Datsun GO

, kao i Datsun GO+ model koji predstavlja proširenu – karavan verziju gore spomenutog GO modela.

Datsun GO+

Ukusi su različiti, kao i ciljna grupa koja uključuje sve one koji vide sebe ispred upravljača ovog “reinkariranog” brenda. Prisetimo se na kraju istorijata imena “Datsun”:

(Autor: Milan Stanković Kabe)

Datsun mi-DO
Datsun on-DO Most na adi
Datsun on-DO Most na Adi
Datsun on-DO
Datsun on-DO reklama
Datsun on-DO
Datsun on-DO
Datsun on-DO
Datsun on-DO
Datsun on-DO
Datsun GO
Datsun GO+
Datsun on-DO Rusija
Datsun on-DO
Datsun on-DO
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*