Preporučujemo:
 
 
15
Jan

Honda SH-AWD sistem

SH-AWD Honda Legend
 
Napisao: Živko Marković
0

Hondini inženjeri već mnogo godina unazad pokušavaju da osmisle neke nove sisteme, kojima bi odskočili od konkurencije. Svima je poznat slavni VTEC sistem, ali sledeći misao svog osnivača Soichiro Honde – “ Mislite svojom glavom i nemojte ići utabanim stazama”, njegovi puleni imaju hrabrost da zagaze i na ona polja koja Hondi nisu tradicionalna.

honda_legend_kb1_triodriverblog_01

Jedna od njih je bila perjanica Hondine flote, model Legend, a drugi je bio pogon na četiri točka. Honda generalno ne radi preterano na polju više klase, jer za to ima svoju luksuznu diviziju Acura, ali njen pandan je model Legend, koji nažalost nikad nije igrao bitnu ulogu u klasi nemačke premium trojke, iako je imao itekako sa inženjerske strane da to ponudi.

Honda_J35A_motor_triodriverblog_02

Motor velike zapremine se u takvoj klasi podrazumeva, u suštini, u pitanju je V6 motor od samog starta, ali je vremenom konkurencija rasla snagom i ostalim tehničkim novotarijama. Još jedna karakteristika Honde, a to je prednji pogon, u ovoj klasi je trebala nekako da se anulira. Rešenje je kod treće generacije Legenda, šifre KB1 nađeno u sofisticiranom SH-AWD sistemu, koji je Legendu sa izvornim prednjim pogonom podario drumske karakterstike i sigurnu vožnju dostojnu konkurencije sa zadnjim pogonom.

sh_awd_zadnji_diff_triodriverblog_03

Sistem SH-AWD se zasniva na na sledećoj koncepciji: Legend je model pre svega sa V6 prednjim pogonom, ali ima i zadnji diferencijal povezan kardanom. U toku vožnje, prednji pogon služi i za prenos snage i za upravljanje. Inženjeri Honde su smislili kako da anuliraju tipičan problem prednje vuče u krivini, time što će zadnjim točkovima po potrebi dodeliti više obrtnog momenta u krivini, pri čemu spoljni zadnji točak dobija više obrtnog momenta u odnosu na unutrašnji.

acura_sh_awd_triodriverblog_04

U zadnjem diferencijalu postoje dva elektro-magnetna kvačila koja regulišu obrtni moment motora u tom trenutku i njegov prenos na zadnju osovinu. Generalna postavka prenosa snage na osovine je u šablonu prednja/zadnja osovina 70% (prednje) : 30% (zadnja), ili 30% (prednja) : 70% (zadnja). Međutim, dok taj kocept liči na sisteme 4wd koji su do sada viđeni, SH-AWD ima mogućnost transfera snage na zadnjoj osovini u šablonu 100% (leva) : 0% (desna) ili 0% (leva) : 100% (desna).

honda_sh_awd_triodriverblog_05

Da bismo to najbolje predstavili pogledajmo Hondin oficijelni video o moćnom SH-AWD sistemu

 

 

(Živko Marković /FOTO: autowp.ru, world.honda.com)

Acura SH-AWD
Honda J35A motor
Honda Legend KB1
SH-AWD Honda
SH-AWD Honda Legend
SH-AWD
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*