Preporučujemo:
 
 
26
Dec

Acura Legend – Premium brend na japanski način

acura legend
 
Napisao: Zoran Tomasović
0

Kada je Acura otvorila svoj prvi od 60 salona u Severnoj Americi u Martu 1986 godine, Japanska auto industrija je konačno dobila svoj prvi premijum automobil. Iako se mnogi neće složiti sa ovom teorijom i tvrdiće da su luksuzni Prince automobili ipak bili prvi japanski premijum automobili, Acura ipak nosi ovu zaslugu zahvaljujući svojoj popularnosti širom sveta, iako se na nekim tržištima prodavala i pod Honda oznakom.

Acura Legend

Uspeh Acura brenda je dao krila i ostalim japanskim kompanijama, pa je u roku nekoliko godina Nissan predstavio Infiniti dok je Toyota stigla sa Lexusom. Predstavljanje Acure je bio veliki rizik za Hondu. Kompanija je, ipak, širom sveta bila najpoznatija po manjim Civic i Accord modelima, koji su počeli da osvajaju kupce svojim kvalitetom i niskom cenom. Posle deset godina razvoja, prva Acura je publici predstavljena 1986 godine, a u pitanju je bio sedan (kasnije i coupe) sa Legend oznakom.

Acura Legend V6

Legend nije bio klon nekog već postojećeg Hondinog automobila već pokušaj da se napravi dostojan konkurent na severno-američkom tržištu proslavljenim “Nemcima”, kao što su Mercedes i BMW, i jednako popularnim domaćim vozilima – Cadillac i Lincoln.

Tetsuo Chino, predsednik Honde za Američko tržište tokom 1980. godina, je na zvaničnom predstavljanju izjavio da želi da Honda nastavi sa manjim i jeftinijim automobilima dok je plan Acure da postane prva Japanska premijum kompanija u Severnoj Americi. Prva dva automobila kompanije su bili Integra i Legend. Dok je cena Integre od $10,000 i mogla biti opravdana, cena od $20,000, koliko je kupac morao da izdvoji za osnovni model Legenda, je bila veliki rizik pošto nikada ranije jedan Japanski automobil u Severnoj Americi nije toliko koštao. Još jedna bitna karakteristika je delila Intergru i Legend.

Acura Legend V6

Naime, Intergra je bila unapređeni model Honde sa Japanskog tržišta dok je Legend (poznat kao Project XX tokom razvoja) bio urađen sa Britanskom kompanijom Austin Rover i takođe se prodavao kao Rover 800/Sterling. Iako na papiru Legend nije bio preterano veliki i moćan auto, barem sa aspekta standarda Američkih kupaca, za jedan japanski automobil je ipak bio ogroman.

Acura Legend

Sa šasijom dugom 276 cm i težinom od 1,400 Kg, Legend je bio nešto duži i teži u poređenju sa Accordom, u to vreme najvećim automobilom koji je japanski gigant ikada prodavao u Severnoj Americi. Kao i kod ostalih modela kompanije, pogon je bio na prednjim točkovima dok je suspenzija podešavana za što veću udobnost. Ovo se pokazalo kao veliki izazov za kompaniju koja je bila poznata po tradicionalno “tvrdim” sportskim automobilima, ali se završen posao pokazao zadovoljavajućim. Ispod haube se nalazio potpuno novi 2.5L V6 motor, koji je razvijao 151 KS i ujedno bio prvi motor od šest cilindara za Japanskog proizvođača vozila na ovom tržištu.

Acura Legend

Cenjeni Motor Trend magazin je prvi imao priliku da testira Acura Legend model na uporednom testu zajedno sa BMW 528e, Pontiac 6000STE i Audi 5000S. Prvi rezultati su bili veoma zadovoljavajući. Acura Legend se pokazala kao tih i udoban automobil, a posebne pohvale su išle i za novi motor, sa kojim je Legend ubrzavao do 100 km/h za 9.8 sekundi i dostizao maksimalnih 177 km/h.

Acura Legend entrijer

I pored kritika na račun čevorobrzinskog automatskog menjača, koji se nije činio idealnim za sportski sedan (Legend je imao i menjač od pet brzina kao opciju),Motor Trend je zaključio da je Legend više nego odličan prvi pokušaj za kompaniju koja nikada pre nije proizvodila premijum automobile. Prodaja je startovala više nego odlično i prve godine od 109,000 prodatih Acura, Legend je bio zastupljen sa 55,000 primeraka. Za 1987. godinu u ponudu je uvršten i coupe sa aerodinamičnijim linijama i novim 2.7L V6 motorom, koji je razvijao 161 KS. Jedan takav model se našao na uporednom testu popularnog Car & Driver magazina zajedno sa Lincoln Mark VII LSC, Mercedes 300CE i BMW 635CSi i dobio reči pohvale.

Acura Legend sedan

Acura i Lincoln su pružali najviše prostora na prednjim i zadnjim sedištima, ali po vožnim karakteristikama BMW se ipak pokazao najbolje. Legend coupe je dobio pohvale ne samo za prostor već i za startan motor i ponašanje u krivinama, a sa početnom cenom od $27,500 je takođe bio za čak $20,000 jeftiniji u poređenju sa Nemačkim rivalima. Ubrzanje do 100 km/h je iznosilo 9.6 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 200 km/h, što nije bilo brzo kao Lincoln, Mercedes i BMW, ali je Legend bio jedini automobil sa testa koji je na kraju godine, proglašen za jedan od Car & Driverov tradicionalnih “Deset Najboljih” automobila.

Do kasnih 1980. prodaja Acura modela u Severnoj Americi dostiže 150,000 primeraka na godišnjem nivou, od čega je Legend činio trećinu, u poređenju sa Mercedesovih 80,000, i BMW i Lexusovih 60,000 vozila godišnje. To je značilo da je Acura stigla do treće pozicije u klasi, odmah iza domaćih Lincolna i Cadillaca, što je bio veliki uspeh za Japansku kompaniju koja je bila tek u trećoj godini proizvodnje. Druga generacija Legenda je debitovala 1991. godine. U pitanju je bio automobil veči u svakom pogledu u poređenju sa prethodnikom. Međutim, dok je publika očekivala sedan sa zadnjom vučom i V8 motorom koji bi konkurisao BMW i Lexusu, Acura je odlučila da ne menja proverenu formulu. Dizajn je ostao sličan, ali elegantniji, dok se ispod haube nalazio novi 3.2L V6 motor sa 200 KS. Kao i ranije kupci su mogli da biraju između automatskog menjaca sa četri i manualnog menjača sa pet brzina, koji su prenosili snagu na prednje točkove, a u ponudi su se ponovo našli sedan i coupe.

Acura Legend

Kao što smo pomenuli, linije su povećane u svakom pogledu sa dužinom od približno pet metara i težinom od visokih 1,600 Kg. Na testu Road & Track magazina, novinari su ponovo imali samo reči pohvale. Novi motor je smanjio ubrzanje do 100 km/h na solidnih 7.9 sekundi, a veće dimenzije su značile i veći prostor enterijera. Na kraju je donešen zaključak da Legend pruža najbolju kombinaciju udobnosti Lexusa LS400 i sportske vožnje Infinitija Q45. Ovaj automobil će ostati u proizvodnji do 1995. godine, a jedina promena vredna pomena se desila 1994. godine kada je debitovao novi GS coupe, koji je pružao najveću luksuznost ikada viđenu od strane nekog Acura modela, kao i novi motor od 230KS i šestobrzinskim manualnim menjačem.

Acura Legend coupe

Posle 1995. godine Acura je odlučila da predstavi novi RL model kao zamenu za Legend kada su istraživanja pokazala da kupcima ipak mnogo više znači Acurina oznaka. RL je u proizvodnji i danas, poznatiji kao RLX, a zanimljivo je da se Legend i RL/RLX do današnjeg dana prodaju u Evropi kao Honda Legend. Danas je Acura jedna od najprodavanijih luksuznih kompanija u Severnoj Americi, a proboj je nedavno počeo i na Azijska tržišta. Kompanija je tokom 1990. godina stekla još jači imidž sa NSX super-automobilom , kao i serijom sportskih sedana, kao što su TSX i TL, ali Legend i dalje igra veliku ulogu u istoriji Acure, jer je ipak u pitanju od koga je sve počelo.

(Zoran Tomasović/Foto: Acura)

Acura Legend
Acura Legend
Acura Legend V6
Acura Legend
Acura Legend
Acura Legend sedan
Acura Legend coupe
Acura Legend napred
Acura Legend entrijer
Acura Legend enterijer
acura legend
Acura Legend V6
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*