Preporučujemo:
 
 
29
Dec

Rocket Craft – Plišani snovi velikih dečaka

Rocket Craft Isuzu Bellett
 
Napisao: Nikola Jovanović
0

Dragi “zagriženi” ljubitelji automobilizma., kao što znate jedan od velikih problema prisutan kod naših mezimaca jeste što, ma koliko da ih voleli, nikada ne možemo da ih obgrlimo i utoplimo se sa njima… Postoji li uopšte JDM fanatik koji ne bi poželeo da mu noću, sa one strane jastuka, društvo pravi na primer jedan Skyline KPGC110 ili možda RX-7 FD?

rocket_craft_triodriverblog_10

Ipak, šalu na stranu, nedavno smo, dok smo pretraživali internet u potrazi za originalnim novogodišnjim poklonima, otkrili interesantnu japansku radionicu za izradu igračaka od pliša imena Rocket Craft. Naime, u njenom programu se, pored tradicionalnih plišanih životinjica, nalazi i impozantan broj stilizovanih ali detaljno izrađenih prevoznih sredstava – od automobila, motocikala, kamiona, autobusa, pa sve do vozova i pojedinih mehaničkih komponenti (poput Wankel agregata).

rocket_craft_triodriverblog_01

Inspiracija za dizajn svih pomenutih kreacija potekla je vozila koja se susreću na putevima, a kao što je očekivano ponudom radionice iz Saporoa dominiraju modeli domaćih proizvođača. Tako smo razgledajući zvaničnu internet stranicu Rocket Craft pored plišane Mazda RX-7 otkrili i verovatno najmekšu verziju tvrdokornog sportiste Nissan GT-R R35, brojne porodične, terenske i teretne automobile relativno novijeg datuma.

rocket_craft_toyota_triodriverblog_02

Dve generacije čuvenog Toyota Hilux pikapa, minivena Previa, i utilitarističkog kombija Hiace (koji je posedovao čak i ambulantnu V8 varijantu)

SANYO DIGITAL CAMERA

Nije zapostavljen ni Kei segment, pri čemu su nas najprijatnije iznenadilo prisustvo endemskih zujalica Autozam AZ i Honda Beat

rocket_craft_04

Međutim, veliku pažnju japanska radionica je posvetila oldtajmerima, te se pored Isuzu Bellett GTR (predstavljenog na naslovnoj fotografiji), u Rocket Craft asortimanu nalazi se i izuzetno verno izrađeni Datsun 240Z (stvoren po uzoru na zvezdu Wangan Midnight serijala), kao i legendarni Prince Skyline (limuzina koja je na stazi Suzuka uspela da se suprotstavi i superiornom Porsche 904 Carrera).

SANYO DIGITAL CAMERA

Takođe, Rocket Craft nas je podsetio i na retromoderni Nissan Pao, аli naše ubedljivo najveće simpatije i visoko mesto na listi želja ipak je osvojio gorepomenuti klasični Nissan Skyline KPGC110 “Hakosuka” crvene boje.

rocket_craft_nissan_skyline_kpgc110_hakosuka_triodriverblog_06

Proces nastanka svakog modela započinje oblikovanjem osnove od penaste mase (uretan) na osnovu nacrta dizajnera Rocket Craft ili samih naručioca. Nakon toga se priprema plišani pokrivač na koji se ušivaju svetlosne grupe i prozori od tkanine, kao i detalji poput branika i ručica na vratima koji doprinose realističnosti. Pliš se zatim ušiva za penastu osnovu i povezivanjem točkova model je spreman za isporuku.

SANYO DIGITAL CAMERA

Svi proizvedeni primerci vozila dužine su od oko 35 do 40cm i u velikoj meri svaki je jedinstven. Takođe, po želji naručioca, plišenjaci se mogu opremiti i dodatnim aerodinamičnim detaljima, unikatno dizajniranim točkovima kao i personalizovanim registarskim oznakama.

rocket_craft_mercedes_dodge_triodriverblog_08

Rocket Craft Mercedes 300SL i Dodge Challenger

Na kraju razgledanja zvaničnog sajta Rocket Craft [rocket-craft.com/] došli smo i do ključnog faktora – cene izrade. Kako je reč o ručnoj izradi unikata, nije nas preterano začudilo da ona iznosi 45.000 jena po komadu (što iznosi nešto više od 300 jedinica evropske valute).

rocket_craft_triodriverblog_09

Iskreno se nadamo da smo Vam ovom prilikom pružili inspiraciju za originalno plišano novogodišnje iznenađenje namenjeno vama ili vama dragoj osobi. Uz malo kreativnosti, manuelne spretnosti i puno dobre volje, rezultat može biti fantastičan, bilo da je reč o meci, kuci, maci ili “Ajkulici”…
Tako autor ovog teksta već zamišlja kako bi Mazda 323F iz 1990. godine izgledala u plišu…

Srećni praznici!

(Nikola Jovanović/Foto: rocket-craft.com)

Rocket Craft
Rocket Craft BMW z4
Rocket Craft BMW z4
Rocket Craft Citroen DS21
Rocket Craft Daihatsu Copen
Rocket Craft Dastun 240z
Rocket Craft Dastun 240z
Rocket Craft Dodge Challenger
Rocket Craft Gallardo
Rocket Craft Honda Beat
Rocket Craft Isuzu Bellett
Rocket Craft maca
Rocket Craft Mazda RX-7
Rocket Craft Mercedes 300sl
Rocket Craft Mercedes Dodge
Rocket Craft Mini
Rocket Craft Mini
Rocket Craft Mini
Rocket Craft Nissan GT-R
Rocket Craft Nissan Pao
Rocket Craft Nissan Skyline KPGC110
Rocket Craft Nissan
Rocket Craft Nissan
Rocket Craft Nissan
Rocket Craft Prince Skyline
Rocket Craft Prince Skyline
Rocket Craft Toyota Hiace
Rocket Craft Toyota
Rocket Craft Toyota
Rocket Craft Toyota
Rocket Craft
Rocket Craft
Rocket Craft
Rocket Craft
Rocket Craft
Rocket Craft
Rocket Craft
Rocket Craft
Rocket Craft
Rocket Craft
Rocket Craft
Rocket Craft Lexus
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*