Preporučujemo:
 
 
01
Mar

Pioniri retro dizajna – Nissan Pao [Drugi deo]

Nissan Pao
 
Napisao: Nikola Jovanović
0

Nakon što je, 1985. godine, koncept Nissan Be-1  izazvao fantastičnu reakciju publike, u kompaniji Nissan je odlučeno da se ovaj mališan nesvakidašnjeg dizajna ponudi tržištu u limitiranoj seriji. Nekoliko desetina hiljada porudžbina upućenih od strane japanskih kupaca bili su signal neočekivano velike prihvaćenosti retro-modernog stila. Međutim, iako suočen sa ogromnom tražnjom, menadžment kompanije nije hteo da ugrozi ekskluzivnost svog budućeg gradskog mališana. Iz tog razloga, paralelno sa razvojem serijskog Nissan Be-1, otpočinju još dva retro PIKE projekta. Prvi će biti baziran na platformi Nissan Micra K10, dok bi osnova za drugi bila preuzeta od Nissan Sunny B11. Ulogu glavnog dizajnera dobija autor modela Be-1, talentovani slobodni umetnik Naoki Sakai, u isto vreme angažovan i od strane japanskog proizvođača Olympus.

naoki_sakai_triodriverblog_01

Novim koncept modelima retro dizajna kompanije Nissan trebalo je nastaviti ideju o spoju klasičnog i modernog, ali na još smeliji i originalniji način. Rok koji je Sakai dobio za završetak novih projekta bio je oktobar 1987. godine, kada će biti premijerno prikazani na 27. Međunarodnom sajmu automobila u japanskoj prestonici. Na ovoj manifestaciji kompanija Nissan je ostvarila izuzetno zapažen nastup, prvenstveno zahvaljujući brojnim prototipovima, među kojima su bila i tri PIKE modela. Pored produkcijskog Be-1, javnost je u Tokiju ‘87 imala priliku da upozna i njegovog mlađeg brata po platformi Micra K10. U centru pažnje našao se simpatični prototip modernog JDM oldtajmera – Nissan Pao. Neobično troslovno ime vodi poreklo od kineske reči kojom su se označavale nomadske kolibe.

nissan_pike_cars_triodriverblog_02

Ma koliko da je Nissan Be-1 svojim izgledom asocirao na prvobitni Mini, model Pao je već u fazi koncepta odavao utisak njegovog savremenika sa kraja 50-ih godina prošlog veka. Međutim, za razliku od starijeg brata Be-1 koji koji je prvenstveno formom evocirao uspomene na ranija vremena, za retro šarm noviteta najviše su bili zaslužni mnogobrojni “arhaični” detalji, podjednako zastupljeni na eksterijeru i u enterijeru. Najveća čar Nissanovog modela Pao, krila se upravo u njegovoj jednostavnosti i nostalgičnom stilu koji je odoleo svim tadašnjim trendovima.

nissan_pao_concept_1987_triodriverblog_03

nissan_pao_concept_1987_zadnji_deo_triodriverblog_04(Nissan Pao Concept 1987)

Uprkos činjenici da je tokom 1980-ih u automobilskoj industriji veliko dominirala plastika, dizajner Naoki Sakai se opredelio za klasične metalne branike i hromirane okvire svetlosnih grupa. Panelima karoserije pružale su se ornamentalne linije, a po uzoru na izvorni Mini, masivni spojevi vrata su bili vidljivi spollja. Ideja za praktični sistem otvaranja zadnjeg bočnog prozora, kako sam autor navodi, potekla je od čuvenog francuskog narodnog automobila Citroën 2CV.

nissan_pao_pike_factory_triodriverblog_05

Od prvog trenutka kada su ga obasjali novinarski blicevi na tokijskom sajmu 1987. godine, Nissan Pao je postao predmet želja velikog broja potencijalnih kupaca. Kako je u narednom periodu, za veoma kratko vreme, unapred rasprodata celokupna serija modela Be-1, odluka o daljem razvoju prototipa Nissan Pao i njegovoj limitiranoj produkciji bila je logičan potez za japansku kompaniju.

nissan_pao_1989_triodriverblog_06

nissan_pao_1989_zadnj_deo_triodriverblog_07(Nissan Pao 1989)

U januaru 1989. godine, nekoliko meseci nakon što je poslednji od 8.000 Nissan Be-1 sišao sa proizvodne trake, zvanično je lansirana serijska verzija modela Nissan Pao. Sakai-san je u saradnji sa dizajn centrom kompanije Nissan, blago redizajnirao koncept, dodavši nekoliko detalja. Interesovanje Japana za automobilima retro stila je i dalje bila velika, a 10.000 kupaca je kao i u slučaju prethodnika odabrano putem lutrije. Takođe, japanski distributivni lanac Nissan Cherry Store je ponovo dobio ekskluzivno pravo prodaje modela Nissan Pao.

nissan_pao_logo_triodriverblog_08

Fabrika Aichi Machine Industry je u promotivnim materijalima i na samom automobilu prvi put zvanično navedena kao PIKE Factory, odnosno vrhunac inovativnog stvaralaštva kompanije Nissan.

nissan_pao_1990_profil_triodriverblog_09

nissan_pao_1989_webasto_krov_otvoren_10

Iako se prilikom procesa konstruisanja sličnih specijalnih edicija fokus uglavnom stavlja na imidž i estetiku vozila, svaki retro detalj na Nissan Pao je i u službi funkcionalnosti. U vreme kada se pojavio, je na osnovu dimenzija spadao u veće pripadnike klase kompaktnih automobila, dužine 3.740mm, širine od 1.570mm i visine 1.480mm.

nissan_pao_enterijer_triodriverblog_11

Kabina je prostrana, pregledna i dobro osvetljena zahvaljujući velikim staklenim površinama. Pruža mesta za pet putnika, a radi dodatnog ugođaja u vožnji po lepom vremenu, u ponudi za Nissan Pao bio je i Webasto pokretni platneni krov. U duhu starih karavana, vrata prtljažnika su podeljena na dve sekcije (“clamshell doors”), što omogućuje lakši utovar i manipulaciju teretom.

nissan_pao_enterijer_triodriverblog_12

Najupečatljivije obeležje enterijera je jednobojna komandna tabla, staroveremenski ofarbana u jednu od četiri ponuđene nijanse karoserije. Retro utisak u unutrašnjosti pojačavaju tanki volan sa dva paoka, lako čitljivi brzinomer velikog prečnika i ručica menjača nalik dršci kišobrana. Radio aparat sa kasetofonom u stilu 50-ih, klima uređaj, ručno podešavanje visine vozačevog sedišta i servo volan bili su jedine ”luksuznije” stavke na listi opreme ovog “urbanog pustolova”.

nissan_pao_prednji_deo_katalog_triodriverblog_13

nissan_pao_prospekt_triodriverblog_14

Poznato je da su se tokom 1980-ih japanski proizvođači automobila utrkivali u razvoju naprednih tehničkih sistema i njihovoj što bržoj komercijalizaciji. Međutim, iako formalno potiče iz iste kuće koja je te 1989. godine predstavila sofisticirani Skyline R32, model Nissan Pao se u pojedinim originalnim prospektima simbolično prikazuje čak i u praistorijskom okruženju, u društvu davno nestalih bića poput pterodaktila i dinosaurusa.

nissan_pao_promo_triodriverblog_15

nissan_pao_dinosaurus_promo_triodriverblog_16

Pogonski agregat, transmisija, oslanjanje i kočioni sistem, kao i kod Be-1, na modelu Nissan Pao vode poreklo od velikoserijskog Nissan Micra K10. Sa gužvama ”urbane držungle” kao glavnim “staništem”, Nissan Pao se nije trudio da vozaču isporuči sportsko uzbuđenje. Tehnički podaci, kao i performanse, bile su gotovo identične kao i kod ranijeg PIKE modela. Četvorocilindrični motor MA10S sa osam ventila i hemi komorama, radne zapremine 987ccm, razvijao je skromne 52 KS.

nissan_pao_poster_sneg_triodriverblog_17

U ponudi su bila dva oblika transmisije: manuelni menjač sa pet i automatski sa tri stepena prenosa. Deklarisana maksimalna brzina iznosi 140 km/h, a za ubrzanje od mesta do trocifrenog broja, potrebno je malo strpljenja. Ipak, sa svojim malim radijusom okretanja i masom od 760 kg, Nissan Pao je okretan i lagan za vožnju, što je uz originalan, retro imidž i bila njegova misija.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U svetu tuninga, kompaktni Nissan Pao je izuzetno retka pojava, mada, kao i Be-1, daje odličnu osnovu za ozbiljne modifikacije na području performansi. Ugradnja agregata iz homologiranog takmičarskog modela Nissan Micra Superturbo sa 110 KS, pretvoriće tromi japanski kompakt u potentnog bulevarskog trkača.

nissan_pao_1989_triodriverblog_19

Iako je početkom 1990. godine poslednji Nissan Pao napustio fabriku Aichi Machine Industry, njegova popularnost među automobilistima ne opada. Brojni primerci su naknadnim uvozom dospeli i do Australije, Sjedinjenih Američkih Država i zemalja zapadne Evrope, na čijim ulicama predstavljaju naročitu atrakciju. Čak, za razliku od većine savremenika, dizajn modela Nissan Pao, modernog JDM ”oldtajmera”, nakon četvrt veka nije zastareo. Kvalitet, trajnost i ekonomičnost Nissan Micra, poseduju i PIKE mališani, zbog čega predstavljaju interesantan izbor entuzijastima spremim da specijalne delove poručuju direktno iz Japana.

Gran Turismo 5

Titula JDM klasika, modelu Nissan Pao je zaslužno pripala, a mlađe generacije širom sveta mogu da ga upoznaju i u nekoliko izdanja simulacije Gran Turismo.

nissan_pao_1989_triodriverblog_21

Stilista Naoki Sakai se, pored projekata za Nissan, 1980-ih proslavio i kroz saradnju sa japanskom kompanijom Olympus. Naime, iz njegovog dizajnerskog pera je 1988. godine nastao Olympus O-Product, čuveni fotoaparat sa aluminijumskim telom. Poput ekskluzivnih PIKE modela, kompaktni O-Product je zamišljen kao specijalna, limitirana edicija, sa kombinacijom oblih i četvrtastih formi u art deco stilu. Svih 20.000 primeraka unapred su rasprodati, od čega je polovina bila namenjena japanskim kupcima. U opusu svog dizajnera, pomenuti fotoaparat ima poseban značaj, pošto je uvršten u stalnu postavku Muzeja savremene umetnosti (MOMA) u San Francisku, gradu u kojem je Naoki Sakai boravio u mladosti.

olympus_o-product_triodriverblog_22

Na početku priče smo pomenuli da je paralelno sa razvojem koncepta Nissan Pao, Sakai-san dizajnirao i treći PIKE model, koji bi platformu pozajmio od modela Sunny. Minijaturni retro-futuristički teretnjak dvosmislenog naziva, je od same premijere na salonu u Tokiju 1987. godine oštro podelio mišljenje publike, a njegov stil i danas izaziva brojne kontroverze.

nissan_pike_skica_1986_triodriverblog_23

(Nastaviće se)

(Nikola Jovanović/Foto: 2000gt.net; carfolio.com; favcars.com)

Nissan Pao
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*