Preporučujemo:
 
 
10
Sep

TDB film: Wangan Midnight

 
Napisao: Živko Marković
0

Iako japanski filmovi nemaju šmek evropske skole, niti bombastičnost Holivuda, ipak daju dobar uvid u Japansku kulturu i njihove običaje. Ono u čemu Japan ne oskudeva, jesu svakako vozila i dobri autoputevi što je usko povezano sa tematikom našeg bloga. Od kultnog Initial-D serijala, preko Fast and Furious: Tokio Drift sage, stiže nova poslastica JDM sladokuscima – Wangan Midnight.

Kratak sinopsis ovog filma ima prizvuk kultnog “auto ostvarenja” – Kristina, stim što se u ovom slučaju radi o modelu Nissan 240Z S30, poznatijem kao “Fairlady”. Po restauraciji modela, dolazi do progonjenja vlasnika sa njegove strane. Đavolji S30 ulazi u okršaj protiv Crne ptice – Porsche 911 modela po priči koja je ispričana mnogo puta kroz mange, anime, kao i u raznim video igricama.

wangan_midnight _triodriverbog_03

Wangan Midnight (druga ekranizacija) je prvi put objavljena 2009. godine, a sada je dostupna i u HD kvalitetu. Autofilima će posebno biti zanimljiva zbog velikog broja scena trka raznih vozila, a neki od bitnijih modela koji se mogu sresti u postavci jesu Nissan 280ZX S130, S30 240Z, Mitsubishi Lancer Celeste, uz bezbroj vozila novije generacije JDM tržišta.

wangan_midnight _triodriverbog_09

Ono što je najdraže jesu svakako scene trka između nemačke – Porsche škole i japanskog samuraja oličenog u Nissanu, pod neonskim svetlom japanskih puteva.

Uživajte u Wangan Midnight:

(Tekst: Živko Marković)

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*