Preporučujemo:
 
 
06
Jan

In Memoriam | Paul Walker (1973-2013)

 
Napisao: Nikola Jovanović
0

„Moja filozofija je – ako ne možeš da se zabaviš, onda to što radiš nema smisla.“- Paul Walker

Redakcija TDB se sa razlogom do sada nije oglasila povodom strašnog događaja u kojem je Paul Walker, zvezda serijala Fast & Furious, izgubio život. Momenat njegove pogibije senzacionalistički su ispratili tabloidni mediji, stvarajući brojne teorije, a mnoge redakcije su ovaj tragični događaj iskoristile i za ličnu promociju uz “prikupljanje klikova” skandaloznim naslovima. Kako bi izbegli da sledimo ovakav trend, odlučili smo da In Memoriam prerano preminom glumcu objavimo tek nakon što su rasvetljeni detalji nesreće 30. novembra, a pažnju medija dobila druga svetska dešavanja.

Postoji verovanje da se zvezde koje jače sijaju brže ugase. Isto tako, brojne su priče o ljudima koji, iako velike volje za životom, mladalačkog, sanjarskog duha i želje za doprinosom društvu, prerano napuste ovaj svet. O mnogim “rano ugašenim zvezdama“ svedoče sjajna dela, koja će prepričavati generacije i stvoriti legendu. Međutim, tužna realnost je da se neka od tih dela primete tek onda kada njihovih kreatora više ne bude. Iza svakog od njih zauvek ostaje pitanje „Šta je još moglo biti?“

paul_walker_triodriverblog_01

Jednu od takvih sudbina imao je i čuveni američki glumac Paul Walker, proslavljen ulogom u akcionom serijalu Fast & Furious, koji je tragično izgubio život 30. novembra 2013. godine. Njegov prerani odlazak izazvao je bol i nevericu u Holivudu, gde je predstavljao jednu od najvećih zvezda današnjice. Milioni obožavalaca pamtiće ga po odličnim filmskim ulogama, kao velikog humanistu i pasioniranog ljubitelja automobila.

paul_walker_za_volanom_triodriverblog_02

Mnogi detalji vezani za privatni život i samu ličnost Paula Walkera su kod publike stvarali enigmu. Kovrdžava plava kosa, kalifornijski akcenat, i mladalačko lice ukrašeno osmehom bili su razlozi zbog kojih je ovaj glumac često stereotipisan kao srećković i lepotan koji nije morao previše da se pomuči na putu do slave. Međutim, iza svega toga krila se veoma složena, svestrana ličnost, koja je vodila izuzetno interesantan i aktivan život. Paul je u retkim intervjuima koje je davao uvek bio iskren, jasan i prijatan. Svakako mu je trebalo pružiti veću pažnju nego nekim bestidnim kvazi-zvezdama. Živeo je relativno povučeno od očiju javnosti, bez skandala, provodeći vreme sa porodicom i uživajući u svojim brojnim hobijima.

paul_walker_leopard_triodriverblog_03

 

Osim što se bavio glumom, bio je vrstan sportista, a avanturistički duh ga je navodio na brojna putovanja po svim krajevima sveta. Bitnu, sudbonosnu ulogu u Walkerovom životu imali su četvorotočkaši. Naročito poštovanje gajio je prema sportskim modelima japanskih proizvođača. Značajno je doprineo njihovoj popularizaciji na zapadu svojim filmskim ulogama, ali i ličnim primerom zbog čega će ga posebno pamtiti JDM ljubitelji.

Takođe, Paul se bavio humanitarnim radom, a svoju očinsku dužnost, ranije zapostavljenu zbog karijere, poslednjih nekoliko godina obavljao je predano.

Tragediju preranog odlaska četrdesetogodišnjeg glumca pojačava činjenica da je bio na putu ka ostvarenju vrhunca u svakoj od životnih oblasti. Upoznajte ko je u stvarnom svetu bio popularni Brian O’Connor…

paul_walker_toyota_supra_triodriverblog_04

Paul William Walker IV je rođen 12. septembra 1973. godine u mestu Glendejl blizu Los Anđelesa, u porodici mešovitog, englesko-irsko-nemačkog porekla. Nekoliko njenih članova je dugo bilo u žiži interesovanja američke javnosti. Naime, William “Billy“ Walker, glumčev deda, učesnik bitke na Perl Harboru, u mladosti se profesionalno bavio boksom i automobilskim trkama. Otac, Paul III, je ostvario značajan poslovni uspeh vodeći privatnu firmu za proizvodnju vodovodnih instalacija, dok je majka Cheryl bila poznata manekenka.

paul_walker_mlad_triodriverblog_05

Paul Walker junior, najstariji od petoro dece, je sa svojom braćom i sestrama odgajan u patrijarhalnom mormonskom duhu i obrazovan u hrišćanskim školama. Njegov pogled na religiju se ipak vremenom udaljio od strogih normi. Zadržao je veru u Boga, na kako je sam rekao hrišćanski, “nesektaški“ način. Od malena je imao veliko interesovanje za prirodne nauke, a veliki idol mu je bio čuveni okeanograf i avanturista Jacques Cousteau (Žak Kusto). Iz tog razloga Paul Walker je, uprkos očekivanjima roditelja, nakon srednje škole 1991. godine upisao Odsek za morsku biologiju. Iz te oblasti je i diplomirao na Državnom kalifornijskom koledžu:

„Mogao bih da vas povedem u šetnju po plaži, pokažem prstom na bilo koje živo stvorenje i kažem njegov latinski naziv.“

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*