Preporučujemo:
 
 
14
Jul

Pioniri retro dizajna – Nissan S-Cargo [Treći deo]

 
Napisao: Nikola Jovanović
0

Minijaturna komercijalna vozila već više od pola veka predstavljaju jedno od glavnih obeležja ulica modernog Japana. Učestvovala su u obnovi privrede nakon Drugog sv. rata, omogućivši stanovništvu jeftin lični prevoz. Zbog svoje jednostavnosti, praktičnosti i ekonomičnosti, zastupljenost ovakvih modela u zemlji izlazećeg Sunca, ali i u ostalim dalekoistočnim državama do danas nije opala. Neki od ovih starovremenskih kamioneta vremenom su postali i privlačni kolekcionarski primerci.

cony_360_triodriverblog_01Cony 360 – nekadašnji proizvod fabrike Aichi Machine Industry Company

Ono što pak karakteriše najveći broj modernih JDM teretnjaka, jeste prilično monoton, bezdušni, utilitaristički izgled, podređen funcionalnosti. Ipak, to se svakako ne može reći i za S-Cargo, ekskluzivni retrofuturistički model kompanije Nissan. Originalni, a provokativni dizajn patuljastog transportera koji i danas privlači pažnju i izaziva čuđenje, potpisao je umetnik Naoki Sakai, autor ranijih članova PIKE programa, Be-1 i Pao.

nissan_pike_cars_triodriverblog_02

Kada su mu 1986. godine, nakon fantastičnog prijema modela Nissan Be-1, poverena dva nova retro projekta, Sakai-san se u potrazi za inspiracijom okrenuo nekadašnjim narodnim modelima francuske auto-industrije. Na prvom mestu je bio legendarni Citroën 2CV, jedan od najrevolucionarnijih vozila XX veka, koji je postao tražen čak i među japanskim entuzijastima.

Dok se sličnost sa ”Spačekom” na prvom projektu (Nissan Pao) ogledala u nekoliko stilskih detalja, Naoki Sakai je drugi koncept osmisio kao modernu verzija njegovog dostavnog izdanja (Citroën 2CV Furgoneta).

nissan_s-cargo_skica_1986_triodriverblog_03Inicijalna skica Nissan S-Cargo koju je Sakai napravio ‘86, u upečatljivom Art Deco stilu, nastalom u Francuskoj 20-ih godina XX veka

nissan_s-cargo_skica_triodriverblog_04

Pored “ružnog pačeta”, čest nadimak za Citroën 2CV u svetu je i “limeni puž“, a upravo je oblik njegove kućice poslužio japanskom umetniku kao vodilja prilikom stvaranja prostrane karoserije prototipa Nissan S-Cargo. Oblim površinama eksterijera, praćenim detaljima poput ispupčenih okruglih farova, patuljasti JDM teretnjak je neskriveno podsećao na sporohodnog pripadnika faune.

nissan_s-cargo_enterijer_skica_triodriverblog_05

Međutim, asocijacija na državu vina, sira i Citroëna, takođe se nalazi i u samom imenu japanskog teretnjaka. Naime, pažljivo odabrana oznaka S-Cargo krije dvostruki smisao: u osnovi je skraćenica engleske složenice Small Cargo (sitan teret), ali njen izgovor zvuči slično kao “Escargot“, odnosno francuski naziv za puža.

nissan_s-cargo_concept_1987_triodriverblog_06

nissan_s-cargo_concept_1987_triodriverblog_07Nissan S-Cargo Concept (1987)

Kada je kao prototip debitovao na sajmu u Tokiju ’87, maleni teretnjak kompanije Nissan oštro je podelio mišljenje publike, ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Međutim, više hiljada interesenata je ipak pokazalo naklonost ka ovakvoj nesvakidašnjoj i avangardnoj kreaciji, te je poput retro braće Be-1 i Pao, i Nissan S-Cargo dobio zeleno svetlo za produkciju. U januaru 1989. godine, sa proizvodne trake Aichi Machine Industry (PIKE factory) je sišao prvi primerak, u obliku neznatno modifikovanom u odnosu na prototip. Automobil je pravljen po porudžbini, a kako bi se istakao u odnosu na ostatak ponude, za distribuciju je, kao i kod modela Be-1 i Pao, odabran japanski ekskluzivni salon Nissan Cherry Store.

nissan_s-cargo_1989_katalog_triodriverblog_08

Nissan S-Cargo je kupcima predstavljen kao vozilo vedrog, optimističnog, po malo detinjeg duha, a originalne brošure i promotivni materijali ovog ”heroja japanskih ulica” su govorili u prilog tome.

nissan_s-cargo_1989_katalog_triodriverblog_09

Pored izrazito oble forme kabine, ispupčenih svetlosnih grupa i ekstenzija blatobrana, Nissan S-Cargo je nalik svom evropskom uzoru, opciono mogao biti opremljen i mekim, elektropomičnim krovnim pokrivačem kompanije Webasto. Po narudžbini se mogao dobiti i ovalni prozor na bočnom panelu tovarnog prostora, a unikatan detalj eksterijera su bile ratkapne dekorisane motivom stilizovanog puža.

nissan_s-cargo_enterijer_triodriverblog_10

Međutim, francuski “šmek“ i doza ekscentričnosti se na automobilu Nissan S-Cargo nije se završavala samo na dizajnu eksterijera. Unutrašnjost je slično “Spačeku“ minimalistički dizajnirana, pregledna, sa za Citroën tipičnim jednokrakim volanom kao i ručicom automatskog menjača postavljenom na komandnoj tabli. Na njenom centru nalazio se brzinomer impozantnih dimenzija sa meračima nivoa goriva i temperature motora. Klima uređaj je bio spadao u standardnu opremu, a uz doplatu su se isporučivala i dva pomoćna sedišta locirana u tovarnom prostoru.

nissan_s-cargo_1989_katalog_triodriverblog_11

Ispod futurističkog “odela”, Nissan S-Cargo je skrivao konvencionalnu mehaniku karavan verzije velikoserijskog modela Nissan Sunny B11. U ponudi se nalazio jedino četvorocilindrični SOHC agregat zapremine 1.5 L, poprečno postavljen. Njegove 72 konjske snage su prenosile putem trostepenog automatika na prednje točkove, što je ovom 950kg teškom retro teretnjaku omogućavalo skromne, ali za ovakav tip vozila sasvim dovoljne performanse.

nissan_s-cargo_triodriverblog_12

Ipak, jedan odvažni vlasnik, odlučio je da svoj Nissan S-Cargo učini “malo“ dinamičnijim, pritom ga pretvorivši u ultimativni sleeper, odnosno neupadljivog sportistu:

Ekstremno modifikovani automobil poseduje pogon na zadnjoj osovini, a iza vozača se nalazi V8 agregat zapremine 4.1 L poreklom iz Infiniti Q45, koji u fabričkoj izvedbi razvija 267 KS. Vlasnik je doživljaj ovolike snage u laganom, kompaktnom i visokom vozilu opisao rečima:

“Odlično se vozi, ali zahteva hrabrost pošto je jako brz!“

s-cargo_skyline_gt-r_triodriverblog_13

Iako naizgled skromnim dimenzijama (dužina 3.500mm, širina 1.600mm), Nissan S-Cargo zahvaljujući visini od 1.840mm u svom zadnjem delu može da primi oko 300kg tereta. Većina vlasnika je pak svom primeraku poveravala jedino ulogu atraktivnog promotivnog vozila. Specifičnim provokativnim stilom, i velikim panelima, Nissan S-Cargo je bio savršena osnova za pokretni bilbord koji privlači poglede gde god se pojavi. Poznat je primer dva najveća američka lanca restorana brze hrane, McDonald’s i KFC, koji su 1990-ih upravo koristili Nissan S-Cargo kao mobilnu reklamu.

nissan_s-cargo_triodriverblog_14

Uprkos kritikama upućenim na račun “neozbiljnog“ izgleda koji je podsećao na igračku, Nissan S-Cargo je veoma brzo stekao kultni status među JDM modelima. Celokupna produkcija od 10.600 jedinica nastalih od početka 1989. do kraja 1990. godine, bila je namenjena japanskim kupcima, ali njegovom retro-modernim šarmu nisu odoleli ni automobilisti iz ostalih krajeva sveta. Mnogi od primeraka koji su privatnim uvozom stizali na kopna Australije, Amerike i Evrope i danas su sačuvani, uglavnom u “bojama“ privatnih kompanija, a nakon četvrt veka od premijere, popularnost Nissan S-Cargo kontinuirano raste. Takođe, patuljasti teretnjak, kao i ostali PIKE modeli, i danas odlično krije godine.

nissan_s-cargo_miss-tuning-calendar-2013_triodriverblog_15Miss Tuning Calendar 2013 – Ukoliko se dobro zagledate, primetićete da Nissan S-Cargo ima trepavice

Dok su 1989. godine fabriku Aichi Machine Industry napuštali prvi primerci Nissan S-Cargo, dizajner Naoki Sakai se posvetio radu i na četvrtom retro PIKE modelu. Za nekoliko meseci, svetlost tokijskog salona će ugledati jedan od najlepših japanskih automobila svih vremena – kabriolet koji je svojim imenom podsećao na čuvenu operu W.A Mozarta.

(Nastaviće se)

nissan_figaro_triodriverblog_16

(Nikola Jovanović/Foto: nissan-global.com; favcars.com; 2000gt.net)

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*