Preporučujemo:
 
 
19
Nov

Roadtrip Padova – Auto d’Epoca sajam oldtajmera u Italiji

 
Napisao: Živko Marković
0

Scena prva. Redovno okupljanje automobilske ekipe na standardnoj lokaciji TRIO servisa. Kao i uvek, pričamo o automobilima, pravimo realne i nerealne planove, kujemo zavere kako sakriti neku paru od lepših polovina, sa ciljem trošenja na naš oktanski hobi.

Scena druga. Priča se povela o manifestacijama i događajima u zemlji i okruženju. S obzirom da smo ekipa sa popriličnim stažom poseta svih vrsta “oktanskih manifestacija”, povela se rasprava gde bi se moglo otići van zemlje, kroz neku vrstu roadtripa.

Scena treća. Tresla se gora, rodio se miš! Lakši deo posla bilo je određivanje same destinacije. Odluka je pala na Padovu, italijanski grad relativno blizu granice sa Slovenijom, 50 km od Venecije, u severnoj Italiji. Ono što je presudilo je pre svega činjenica da je Auto D’Epoca (zvanični naziv manifestacije), najveća manifestacija tog tipa u Italiji. Sa dugom tradicijom, spada u jedan od najbitnijih događaja u svetu oldtajmera u Evropi (u kategoriji sajmova). Teži deo posla bilo je određivanje ekipe, kao i sam vid odlaska i smeštaja tamo. Nažalost, prvobitna ideja odlaska kamperom u režiji nas petorice prijatelja je propala iz razloga odustajanja dva člana ekipe (iz opravdanih razloga), tako da je tim spao na tri slova i jednu Alfu.

Sada kada sam napravio standardan uvod, malo ćemo začiniti priču. Ekipa se sastojala od nas trojice, prvi predstavnik američke muscle škole, gos’n Vukašin Herbez zvani Hemi, sa druge strane italijanski predstavnik Sale Aleksić, i naravno Džej. Teško da bismo poveli Džeja u društvu gore navedene gospode, tako da smo umesto Džeja poveli moju malenkost.

Ok, definisali smo destinaciju i ekipu, smeštaj rezervisan, ali treba stići do Padove… Nastala je polemika oko izbora prevoznog vozila. Hemijev Ford Fuckoff (Focus Ghia), nije bio dostupan. Voziti se 750 km u jednom pravcu Suprom (dvojica bi uživala napred), ali teško onom pozadi. Ostala je jedino sveže kupljena Alfa 155 2000cc TS u vlasništvu Saleta, jedne veoma racionalne osobe (da, šalim se). Na njegove tvrdnje da je Alfa najbolja marka na svetu, pouzdana i sigurna, bez ijednog argumenta kažemo ZA. Problem je bio što smo tom Alfom trebali da stignemo do Italije i vratimo se nazad. Samo ću napomenuti da joj je puklo gornje crevo hladnjaka, dan pred put (pusti ti tu Alfu koja se ne kvari). Na kraju, moram priznati – auto je odradio posao transporta “momački”.

Neću vas daviti reljefom i arhitekturnim lepotama severne Italije, preporučujem vam obilazak iste. Skrenite sa autoputa, vozite se kroz italijanski krajolik, svratite do Trsta, vozite se uz obalu, popite pravi italijanski espreso na trgu , ali nikako nemojte tražiti kečap uz picu (to se smatra ozbiljnim “grehom” u zemlji lepih stvari).

Nažalost, nismo imali sreće da tokom boravka imamo dobre vremenske uslove, no srećom, sajam oldtajmera u Padovi se većinom odvija u halama, iako dobar deo vozila bude izložen i napolju. Budimo iskreni – posle ovakvog sajma, svaka manifestacija u našoj zemlji deluje kao lokalni palanački vašar. Padova je raj za ljubitelje italijanskih vozila, gde doslovno možete naći svaki mogući sraf za vaše vozilo. Ni vlasnici nemačkih, engleskih i francuskih vozila se ne mogu požaliti za zastupljenost, i za njih se može naći dosta toga.

No, pošto je ovo je blog pretežno o azijatskim vozilima, a njih je među 3000 vozila, od toga 1600 italijanskih, bilo 5 (slovima pet). Svestan sam da ovo nije JCCS u USA, niti januarski New Year Meeting u Japanu, tako da sam se fokusirao na ono što je zanimljivo za nas, ljubitelje J-tin mašina.

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*