Preporučujemo:
 
 
19
Nov

Roadtrip Padova – Auto d’Epoca sajam oldtajmera u Italiji

 
Napisao: Živko Marković
0

Učestvovanje na sajmu nije ograničeno samo na vozila do određene godine proizvodnje, ali se može reći da ništa ispod vrednosti od 5000 evra nije bilo izloženo. Gornja cifra nije poznata, ali bila su prisutna i vozila od više miliona evra. Kod oldtajmera i youngtimera, bitna je originalnost, broj primeraka, perfomanse, istorijat vozila, kvalitet restauracije i slično.

Zato izveštaj počinjem od relativno modernog vozila, od koga su mi noge zaklecale, sveti gral ljubitelja Subarua – Subaru Impreza 22B. Ovaj primerak sa desnim volanom, fantasične istorije, odlične očuvanosti, bio je na štandu jednog renomiranog dilera. Nisam se usudio da pitam za cenu, ali sam zato udario po fotoaparatu kao lud.

Oznaka koja sve govori – 22B (više o njoj na Wikipediji )

Sledeći primerak, kada smo već kod Subarua, bio je jedan mlađi brat 22B, model WRX STI, prve generacije, takozvana “bugeye” verzija. Ovo je bio primerak sa malo km na satu, potpunom istorijom i za pristojan novac.

Kada smo se zagrejali sa japanskim reli ikonama, vreme je bilo da spustimo lestvicu starosti dole, na njihovog starijeg brata iz familije Toyote – Toyota Celica TA64 Twincam Turbo Group B Rally Car. Više ovom vozilu možete pročitati na Wikipediji.

Generalno, ovo je po mom mišljenju najružnija generacija Celice, ali aura famozne grupe B na reliju je od ružnog pačeta napravila je, nešto najpribližnije labudu, ako smo maksimalno toleratni. No, ovo je model kome treba pokloniti svu pažnju, sa popriličnom cenom, čime dokazuje da trkačka istorija modela može dosta da podigne rejting modelu, pa i samom brendu.

Kad malo bolje razmislim, Toyota je jedina bila prisutna od japanskih proizvođača, pošto je i poslednji japanski oldtajmer, prisutan na sajmu, bio iz njene ergele. U pitanju je bila prva generacija modela Celica, sa čudnom kombinacijom britanskih tablica i levog volana.

Pogledom u unutrašnjost videle su se i francuske tablice, uz popriličan “štek” originalnih delova na zadnjem sedištu. Ova Celica je od prvog vlasnika, prešla je dokumentovanih 70.000 km, i za 1972. godište u odličnom stanju, vlasnik ju je prodavao po ceni od 10.000 evra.

Ista takva Celica u sličnom stanju, prodata je u Smederevu za 1500 evra. To znači da japanskim oldtajmerima lagano raste cena i u Evropi, dok se kod nas još uvek mogu naći jeftinije.

Pored automobila, uspeo je da se ugura u priču i jedan dorađeni primerak Yamaha motorcikla, u formi starog dobrog “cafe racer” stila.

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*