Preporučujemo:
 
 
24
Mar

52. sajam automobila u Beogradu ponovo u akciji!

Sajam Automobila 2015
 
Napisao: Milan Stanković
0

Dugogodišnje aktivne i verne posetioce beogradskog sajma automobila, prethodnih godina počela je lagano da napušta želja za posećivanjem ovog događaja. Sve manji broj učesnika i izlagača, bez puno premijera i sa vozilima koja već duže vreme možete sresti i na ulici, učinili su da ovaj događaj počne lagano da bledi, te je intersovanje čak i mlađih posetilaca drastično opalo.

Međutim, ove godine vrata sajma su širom otvorena od 20. do 29. marta, i u njegovim prostorijama posle dužeg vremenskog perioda izložen je veliki broj raznovrsnih modela vozila i brendova sa brojnim premijerama.

Kao dodatak dolazi i međunarodni sajam motocikala i bicikala poznatiji kao “Motopassion”, koji se po našim standardima nije preterano proslavio. Učešće ove godine uzima preko 400 izlagača, uvoznika, distributera raznih brendova iz velikog broja svetskih zemalja.

Posle ženevskog salona, na beogradskoj “auto trpezi” možete videti oko 40 premijera. Pompezne najave i predstavljanja poljuljale su sve zaljubljenike, a i one koji žele da sebe časte nekim od noviteta.

Pomenućemo neke od istočnjačkih brendova i modela koji su nam se učinili zanimljivim shodno tematici našeg bloga.

sajam_automobila_troidriverblog_65

sajam_automobila_troidriverblog_29

Honda

Hondaši će do kraja nedelje biti u mogućnosti da na štandu vide model HR-V Prototype, crossover koji svojom belinom privlači već nekoliko dana sve posetioce na štandu, delimično i zbog činjenice što ima volan na suprotnoj strani od one koja je uobičajena za naše tržište.

sajam_automobila_troidriverblog_14

sajam_automobila_troidriverblog_72

Sledeći koji se ističe svojom specifičnom bojom i dizajnom je model Honda Civic Type Sport, Netauto 2015. godine, koji će uskoro početi da osvaja naše ulice. Njegov “snažniji brat” model Civic Type R , nažalost nije prisutan na štandu iako je izazvao veliku pažnju na proteklom ženevskom salonu.

sajam_automobila_troidriverblog_70

sajam_automobila_troidriverblog_12

Od ostalih modela na štandu možemo da izdvojimo model Civic Tourer i Comfort, kao i zapaženiji SUV CR-V koji je u svom restilizovanom izdanju i ima novi dizel motor od 1,6L. Popust na ovaj model iznosi 1100 evra, uz omogućene finansijske povoljnosti prilikom kupovine.

Na kraju ćemo pomenuti i model Accord koji sa svojim već poznatim 2,0L motorom lagano brodi ka istoriji jer neće imati naslednika u budućnosti.

sajam_automobila_troidriverblog_69

Toyota

Na štandu japanskog velemajstora kada je u pitanju prodaja i proizvodnja vozila – Toyota, nalaze se mnogi modeli, ali primarnu pažnju svakako privlači najmanji – Aygo. Ovaj sveže dizajnirani KEI automobil namenjen je svima onima koji žele da se osećaju mladalački i kreću se sa lakoćom.

sajam_automobila_troidriverblog_30

Toyota Yaris je izložena u nekoliko različitih verzija, uključujući i onu sa panorama krovom i hibridnom opcijom. Od ostalih modela mogu se videti RAV4, Corolla, Avensis, Auris TS, Land Cruiser i Hilux.

sajam_automobila_troidriverblog_15

sajam_automobila_troidriverblog_73

Nissan

Kada je reč o brendu Nissan, možemo da se na trenutak prisetimo sajma automobila 2013. godine, kada je aktuelni model Nissan Juke NISMO bio jedno prijatno osveženje. Ove godine, priča je neznatno proširena sa modelom Nissan Juke NISMO RS u crnoj boji, a izloženi su i Micra i Note.

sajam_automobila_troidriverblog_32

sajam_automobila_troidriverblog_36

Suzuki

Na salonskom prostoru Suzukija zvezda je svakako bio model Vitara, koji je pored svojih specifičnih boja i novog dizajna skretao pažnju prisutnima zbog promoterki koje su ga brižno pazile odevene u narandžaste haljinice. Ovom premijerom Suzuki je stao uz konkurenciju sa željom da održi tradiciju kada je u pitanju ovaj model koji se proizvodi već godinama unazad.

sajam_automobila_troidriverblog_67

sajam_automobila_troidriverblog_64

Mazda

Lepo upakovani model Mazda2 (G115 Revolution Top), pokupio je sve simpatije publike na štandu kao velika premijera, a na sajmu možete videti još i modele: Mazda3 G120 Attraction, Mazda3 Sport G120 Revolution, Mazda6 CD175 AT Revolution Top, Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution Top, Mazda CX-5 G165 Attraction, Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top.

Prvi borbeni red ovog proizvođača u specifičnoj crvenkastoj boji opisuje zaokruženje game i ponude koja je ove godine veoma velika.

sajam_automobila_troidriverblog_07

sajam_automobila_troidriverblog_37

Isuzu

Kada je reč o Isuzu vozilima, ove godine se na štandu izlagača možete videti već poznati pikap model Isuzu D-Max, koji je prisutan sa tri različite verzije modela – single cab i double cab, kao i u varijanti sa canopy produženjem, sa dosta dodatne opreme na sebi.

Ovlašćeni diler i seviser TRIO motors je za ovaj model obezbedio produženje akcije “2 u 1” koja traje do završetka sajma automobila.

Ova akcija obezbeđuje popust na vozilo u iznosu od 1000 evra, kao i popust na ugradnju dodatne opreme u istoj vrednosti što pruža uštedu od 2000 evra potencijalnim kupcima za vreme trajanja sajma.

sajam_automobila_troidriverblog_04

DFSK (Dongfeng Sokon) i Great Wall

Od noviteta na našem tržištu izdvojićemo i dva kineska brenda. U pitanju su DFSK (Dongfeng Sokon), kao i Great Wall. Korejska vozila ćemo namerno izostaviti ovom prilikom i dati šansu još jednoj azijskoj zemlji.

Kompanija TRIO Motors u okviru svog izložbenog štanda u hali 4, svim posetiocima premijerno je predstavila brend Dongfeng Sokon (DFSK) i njegov program lakih teretnih komercijalnih vozila čiji je generalni uvoznik i distributer za Srbiju.

DFSK je deo „velike trojke“ proizvođača motornih vozila u Kini i pouzdan partner svetskih brendova Citroen, Honda, Kia, Nissan, Peugeot i Renault. Pored komercijalnih i potrošačkih vozila, DFSK proizvodi i rezervne delove za vozila u saradnji sa stranim kompanijama.

sajam_automobila_troidriverblog_0d1

Na štandu DFSK biće izložena tri modela: V21, K01H i specijalno prilagođen model V21 sa nadgrađenim tovarnim prostorom i ciradom, koji poseduje ugrađen uređaj za pogon na tečni naftni gas (TNG). Ova teretna vozila karakteristiše veliki tovarni prostor, prilagodljivost i velika mogućnost modifikacije. Modeli poseduju manuelni menjač i pogon na zadnjim točkovima, motor od 1300 kubnih centimetara, sa četiri cilindra i direktnim ubrizgavanjem.

sajam_automobila_troidriverblog_02

Svim zainteresovanim posetiocima štanda obezbeđena je i specijalna sajamska ponuda, gde uz svaki kupljeni model uvoznik obezbeđuje besplatnu ugradnju atestiranog uređaja za pogon na TNG (tečni naftni gas) u vrednosti od 650€.

Great Wall, najveći privatni kineski proizvođač automobila, premijerno nastupa na ovogodišnjem sajmu automobila u Beogradu, sa modelima Steed 5, H5 i H6.

H6 pripada kategoriji SUV vozila, koji je po performansama rame uz rame sa sličnim modelima po rečima uvoznika. Ima prostranu unutrašnjost i bogatu opremu.

sajam_automobila_troidriverblog_44

Steed 5 je lako komercijalno vozilo iz kategorije pikapova. Osnovni model, Classic, zahvaljujući višenamenskim mogućnostima, može da se prilagodi potrebama kupca i da se modifikuje u modele Hunter, Professional i Premium.

sajam_automobila_troidriverblog_42

Terensko-teretno vozilo H5 namenjeno je svima koji se kreću i van asfaltnih puteva, a žele pouzdan automobil.

sajam_automobila_troidriverblog_33

Na kraju naše “vožnje” 52. sajmom automobila u Beogradu ne možemo a da ne pomenemo i ostale prisutne japnske brendove koji uključuju – Mitsubishi, Lexus, Infiniti, kao i Subaru koji je premijerno predstavio svoj model Forester 2,0 Diesel CVT uz posebno istaknuti model BRZ.

sajam_automobila_troidriverblog_59

sajam_automobila_troidriverblog_06

Posetite sajam automobila do kraja ove nedelje i uživajte u izloženim modelima, kao i osmesima lepih promoterki i promotera.

Kompletnu galeriju fotografija sa sajma automobila možete pregledati na linku:

52. Sajam automobila u Beogradu – Galerija 1

(Autor: Milan Stankovic Kabe, FOTO: Nikola Urošević i Milan Stanković Kabe)

Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
Sajam Automobila 2015
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*