Preporučujemo:
 
 
05
Dec

AMS Performance GT-R Alpha-G ponovo na vrhu!

 
Napisao: Đorđe Pavićević
1

Svim iole boljim poznavaocima ultimativnih sportskih automobila, pre svega japanskih, svakako da je poznata firma AMS Performance, koja se pored ostalog, posvetila i „tjuningu“ Nissan GT-R R35 i od „Godzile“ napravila pravog „monstruma“.

TDB_AMS_Performance_Nissan_GT-R_Alpha-G_02

Uz čitav spektar aftermarket proizvoda i dodatne opreme za GT-R, svakako da su najpoznatije i najpopularnije verzije namenjene drag trkama, koje raspolažu sa preko 1000 konjskih snaga, svaka. Poznate pod nazivom Alpha (Alpha-9, Alpha-10, Alpha-12, Alpha Omega, itd.), obarale su rekorde na drag pistama širom sveta kao od šale.

TDB_AMS_Performance_Nissan_GT-R_Alpha-G_03

No, nedavno je „kraljevska kruna“ najbržeg GT-R na planeti izgubljena od strane konkurentskog EKanoo Racing GT-R od 2300 KS, sa vremenom od 7,168 sekundi na ¼ milje. Naravno, AMS Performance ne bi bio to što jeste da je sedeo „skrštenih ruku“ i pomirio se sa tim!

Zato je ubrzo posle toga, pripremljen i „naturpijan“ Nissan GT-R Alpha-G, te je pohod na povraćaj rekorda mogao da počne. Zahvaljujući činjenici da raspolaže sa gotovo neverovatnih 2500 „konja“, dotadašnji rekord je oboren i „vraćen“ u vlasništvo AMS Performance, a novo vreme iznosi 7,145 sekundi, uz izlaznu brzinu od 340 km/h!

Đorđe Pavićević / Foto: AMS Peformance

 
 

Komentari

http://2k-sibir.ru | 27.12.2016 04:12

Pretty! This was an extremely wonderful post. Thank you for providing this info.

 

Dodaj komentar

*