Preporučujemo:
 
 
28
Nov

Tribeca 2.0 – Subaru VIZIV-7 Concept

TDB_Subaru_Viziv-7_Concept
 
Napisao: Đorđe Pavićević
0

Japanska kompanija Subaru iskoristila je nedavno održan Salon automobila u Los Anđelesu da američkoj javnosti prikaže model pod imenom VIZIV-7 – koncept „čistokrvnog“ SUV-a koji ujedno predstavlja i najveći automobil koji je Subaru ikada napravio.

TDB_Subaru_Viziv-7_Concept_03

Iako spada u tzv. mid-size SUV klasu vozila (full-size modela u Evropi gotovo da i nema), VIZIV-7 Concept je veći i od aktuelne Toyote Land Cruiser, a kao što je to već postalo standard za ovu kategoriju, poseduje tri reda sedišta, odnosno može da preveze sedam putnika, što se da naslutiti i iz naziva automobila.

TDB_Subaru_Viziv-7_Concept_01

Ono što je interesantno napomenuti jeste da Subaru nije prikazao enterijer ovog koncepta, budući da je izloženi primerak bio zaključan sve vreme sajma, uz neprovidna stakla. Šta više, nisu ponuđene čak ni fotografije ili renderi unutrašnjosti kako bi se makar delimično stekao utisak o prostranosti i ergonomiji VIZIV-7 koncepta.

Serijski model baziran na ovom konceptu imaće dobro poznati Subaruov sistem pogona na sva četiri točka Symmetrical All-Wheel Drive, baš kao i drugi „zaštitni znak“ u vidu bokser agregata – benzinskog za severnoameričko tržište, a moguć je i turbodizel, ukoliko bude odlučeno da se ovaj model prodaje i u Evropi.

 

Đorđe Pavićević / Foto: Subaru

TDB_Subaru_Viziv-7_Concept
TDB_Subaru_Viziv-7_Concept
TDB_Subaru_Viziv-7_Concept
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*