Preporučujemo:
 
 
21
Nov

Ruski monstrum – Mega Cruiser Russia

 
Napisao: Đorđe Pavićević
0

Da Rusi zaista znaju da naprave terenska vozila, koja doduše, nemaju puno dodira sa komforom i lepotom, ali su zato nenadmašni po pitanju praktičnosti i izdržljivosti, već je dobro poznata činjenica.

Jedan od dobrih primera za tu tvrdnju jeste i ogromni SUV, po imenu Mega Cruiser Russia, baziran na popularnom sovjetskom kamionu GAZ-66, kojeg je napravio izvesni Vjačeslav Zolotuhin iz Krasnokamenska.

Koliko je vozilo zaista veliko, stiče se utisak tek nakon direktnog poređenja sa Toyotom Land Cruiser V8, koja pored njega, deluje kao porodični kompakt C segmenta! Mega Cruiser Russia je dugačak čak 5,8 metara, a širok i visok 2,3 m, uz impresivnu masu od čak 3,5 tona!

Umesto serijskog motora iz GAZ, Vjačeslav je u ovaj SUV ugradio snažni šestocilindarski Toyotin 7,5-litarski turbodizel, poreklom iz kamiona marke Hino, namenjenih azijskom i australijskom tržištu.

Enterijer, tačnije kompletna kabina sa vratima, “pozajmljena” je od kamiona Isuzu Elf/NPR Crew (prethodnik aktuelne N-serije), dok će volan prepoznati mnogi ljubitelji Honde, budući da potiče iz modela Civic/CR-V iz druge polovine ’90-ih!

Naravno, verovatno se pitate koliko li troši ovaj ruski “monstrum”..!? Pa, prema podacima vlasnika, oko 13,5 litara pri brzini od oko 80 km/h, na “otvorenom” putu, što i nije tako mnogo imajući u vidu gabarite vozila i njegovu namenu.

Đorđe Pavićević / Foto: carakoom.com

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*