Preporučujemo:
 
 
09
Jun

Suzuki SX4 S-Cross 1.6 VVT 4WD – Nešto između

Suzuki S-Cross VVT test
 
Napisao: Đorđe Pavićević
1

Ohrabren velikim, a može se reći čak i pomalo neočekivanim uspehom koji je doživeo model SX4, Suzuki je odlučio da ode i korak dalje u proširenju game i „zatvaranju rupe“ koja je postojala u ponudi između pomenutog SX4, kao kompaktnog modela iz C segmenta i nešto ozbiljnijih „terenaca“ kao što je u tom trenutku bila Grand Vitara. Istovremeno, prikupljena su iskustva i drugih proizvođača koji u ponudi imaju crossovere/kompaktne SUV modele, pre svega Nissana, te je odluka pala da se novi Suzukijev model, nazvan pomalo konfuzno SX4 S-Cross, ustremi upravo na teritoriju gde još uvek suvereno vlada Nissan Qashqai. Drugim rečima, radi se o klasi vozila koja su negde na pola puta između sve popularnijih mini-crossovera, tipa Renault Captur, Nissan Juke, Opel Mokka… i već tradicionalnih kompaktnih crossover/SUV modela, poput Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai ix35, i drugih…

Suzuki S-Cross VVT test

Na početku, odmah treba napomenuti da SX4 S-Cross, budući da cilja na potpuno drugu teritoriju, zapravio i nije naslednik pomenutog uspešnog Suzukijevog modela, već neka vrsta „nadogradnje“, odnosno, bolje rečeno, „veliki brat“. Zadatak koji je sebi postavio Suzuki uopšte nije lak i naivan, ne samo zato što je SX4 bio izuzetno popularan i cenovno dobro pozicioniran, već i što je nova teritorija na koju se S-Cross ustremio vrlo „klizava“ i u njoj prosečnost nikako ne prolazi, te zahteva maksimalnu posvećenost detaljima.

Suzuki S-Cross VVT test

Samim tim, ne možemo a da ne budemo pomalo skeptični odmah u početku, jer sam dizajn novog modela nije nešto što će vas ostaviti bez daha, naprotiv. Dizajnerski gledano, na S-Crossu je moguće itekako primetiti uticaj prethodne generacije Qashqaija, naročito kada posmatrate zadnji deo automobila, dok je prednji deo vozila nekako neubedljiv i podseća na šumu anonimnih modela koji „trče“ putevima Amerike. Daleko je to od onog atraktivnog izgleda kojim je plenio koncept S-Cross, a najveću „zaslugu“ za to ima ne baš sjajna kombinacija nisko postavljenih prednjih svetlosnih grupa u odnosu na izdignutu haubu. Time, niti se dobilo na agresivnosti, čak naprotiv, niti je ostvaren napredak na polju elegancije.

Suzuki S-Cross VVT test

Gledano po dimenzijama, Suzuki SX4 S-Cross je gotovo potpuno ravnopravan konkurent Qashqaiju, sa razlikom u svega desetak milimetara, budući da je dugačak 4,3 metra dok mu međuosovinsko rastojanje iznosi 2.600 milimetara. Ipak, već pomenuti dizajnerski pravac doneo je nešto nižu siluetu, od 1.575 mm visine. Drugim rečima, za prostranost enterijera ne bi trebali da se pribojavamo, jer ni Nissanov model nije skučen, čak naprotiv.

Suzuki S-Cross VVT test

Napred prostora ima zaista na pretek čak i za krupnije osobe, a jedina zamerka ide na prilično visoku poziciju sedenja, gotovo kao u monovolumenu, dodatno zakomplikovanu relativno malom amplitudom podešavanja upravljača po dubini. Za osobe prosečne visine, to i ne predstavlja problem, ali oni nešto viši, sigurno će poželeti više slobode u podešavanjima. No, u odnosu na neke druge, veće japanske proizvođače, ovo je više nego dobro…

Suzuki S-Cross VVT test

Sam upravljač, kada ga već pominjemo, veoma lepo „leži“ u rukama, i zamerki na njegovu ergonomiju nema. U višim paketima opreme, kakav je bio i naš, bogato je opremljen raznim komandama i tasterima, a u slučaju CVT transmisije, na pozadini „krije“ i dve polugice za promenu stepena prenosa. Instrumenti su veoma pregledni i zaista prijatni za oko, iako ne donose ništa revolucionarno. Ipak, dobra kombinacija boja, iluminacije i rasporeda, ostavlja malo prostora za zamerke.

Suzuki S-Cross VVT test

No, mora se prigovoriti načinu na koji je rešeno pitanje bord kompjutera, čije su komande pozicionirane u vidu „igličastih“ tastera sa leve i desne strane upravljača na instrument tabli. Ne samo da su krajnje nepraktični za korišćenje tokom vožnje, već se u većini pozicija za upravljačem, ni ne vide od strane vozača. Zašto nije mogao da postoji taster na upravljaču kojim se vrši pregled podataka na bord kompjuteru, ostaće nerešena misterija. Ostatak kabine deluje sasvim solidno. Centralna konzola je dizajnerski pomalo svedena, iako poseduje apsolutne sve komande sistema koje su jednom ovakvom vozilu neophodne.

Suzuki S-Cross VVT test

Pozadi, situacija je nešto složenija jer iako prostora za kolena ima zaista dovoljno, isto se ne može reći kada su u pitanju glave putnika. Kod verzije bez panoramskog krova, problem će imati tek oni, nešto viši, dok će u slučaju odabira verzije sa velikim panoramskim krovom, sve osobe više od 180 cm, glavom „češati“ krov vozila pozadi, što je u ovoj klasi nedopustivo. Drugim rečima, ukoliko na zadnjim sedištima prevozite decu ili niže osobe, prethodnu opasku slobodno zanemarite, ali u svakom drugom slučaju, najbolje je da sa liste dodatne opreme izostavite panoramski krov. Inače, sama udobnost pri vožnji je na sasvim zadovoljavajućem nivou, iako se primeti da je automobil nešto tvrđi pri prelasku preko neravnina.

Suzuki S-Cross VVT test

Prtljažni prostor je svakako najveći adut „povećanog“ SX4, jer ga karakteriše zapremina od 430 litara, odnosno 875 l kada se obore zadnja sedišta. Uz to, relativno je pravilnog oblika, kojeg donekle narušavaju kućišta blatobrana. Peta vrata podižu se dovoljno visoko da ih ne „kačite“ glavom prilikom utovara/istovara, a tu je i veoma praktična polica koju je moguće podići u ravan sa utovarnim pragom, radi što lakšeg manipulisanja teretom.

Suzuki S-Cross VVT test

Iako je S-Cross moderan automobil, namenjen Evropi, izbor agregata je, mora se priznati, prilično oskudan. Naime, na raspolaganju su samo dva motora – dizel i benzinski, oba zapremine od 1,6 litara i oba jednake snage od 120 KS. Turbodizel jedinica je potpuno nova i porekom iz FIAT-a, što će reći da je u pitanju MultiJet agregat koji u Suzukiju nosi oznaku DDiS, a zamenjuje 1,6-litarsku, 1,9-litarsku i dvolitarsku DDiS jedinicu koje su se, na određenim tržištima i u određeno vreme, nalazile u SX4.

Suzuki S-Cross VVT test

Kada je reč o benzincima, na testu se našla upravo ta verzija – 1,6-litarski VVT motor od 120 „konja“, koji „na papiru“ barem, deluje kao adekvatan izbor. U praksi, pored solidne kultivisanosti i prihvatljive potrošnje goriva od oko 8 litara u proseku, baš i nema čime naročito da se pohvali. Pre svega jer se 156 Nm obrtnog momenta pri povisokih 4400 o/min, ne čini dovoljno za jedan crossover kao što je S-Cross, naročito u verziji sa pogonom na sva četiri točka All Grip, koja svakako podiže ukupnu masu.

Suzuki S-Cross VVT test

Međutim, najveći “krivac” za pomalo prosečne performanse jeste CVT transmisija, koja jednostavno „ubija“ bilo kakvu živahnost i agresivnost koju motor može da pruži. Start iz mesta prilično je „umrtvljen“, čak i kada odaberete manuelni režim promene stepena prenosa putem polugica na upravljaču, a sve što dopire do vas jeste buka agregata u visokim obrtajima, nepraćena odgovarajućim prirastom brzine. Očigledno da ovaj tip menjača dobro prolazi u Japanu, pa čak i SAD, ali u Evropi, i dalje smo naklonjeniji klasičnom manuelnom ili makar onom sa dvostrukim kvačilom.

Suzuki S-Cross VVT test

Koliko je CVT “sporiji” u odnosu na klasični, manuelni menjač, govori i podatak da je osnovnoj verziji (sa 2WD pogonom i 5-stepenim manuelnim menjačem), do 100 km/h iz mirovanja, potrebno 11 sekundi, dok ova, sa CVT menjačem i 4WD pogonom, traži strpljenje u trajanju od 13,5 sekundi! U ovoj verziji (CVT sa 4WD), ni maksimalna brzina vas neće oduševiti, budući da iznosi svega 165 km/h, što u suštini i jeste dovoljno za većinu autoputeva i ograničenja na istim, ali je ipak… Ukoliko se odlučite za manuelnu verziju kod benzinskog agregata, neprijatno će vas iznenaditi podatak da uz S-Cross stiže isključivo 5-stepeni manuelni menjač, što je rešenje koje se danas već ređe viđa, dok je u slučaju dizela, manuelna transmisija jedina opcija, ali ovaj put 6-stepena.

Suzuki S-Cross VVT test

Kada je reč o voznoj dinamici, ona kod ovog tipa vozila i nije primarna stvar, ali to nije sprečilo Suzuki da S-Cross učini sasvim pristojnim u ovoj disciplini. Naravno, naginjanje karoserije nešto je što se kod crossovera i SUV-a podrazumeva, ali je ono ovde svedeno na više nego prihvatljivu meru, a sam subjektivni utisak jeste da se S-Cross ponaša vrlo predvidivo i sigurno, čak i kada ga terate do same granice prianjanja. Posledica toga jeste nešto tvrđe oslanjanje što se odražava na ukupnu udobnost, ali nije nešto sa čim ne možete da se pomirite.

Suzuki S-Cross VVT test

Ono gde bi napredak mogao da se ostvari tiče se nešto komunikativnijeg upravljanja, jer se povratne informacije od prednjih točkova, dok stignu do upravljača, nekako „rasipaju“ i ne pružaju dovoljno samopouzdanja da S-Cross čak i agresivnije „poterate“ kroz krivine, iako je on za to sasvim sposoban. No, to je problem sa kojim se susreće većina novih modela, ne samo u ovoj klasi, već i u najpopularnijim B i C segmentima.

Suzuki S-Cross VVT test

U slučaju da je novi Suzuki opremljen i 4WD pogonom All Grip, SX4 S-Cross tim pre pruža veću količinu raspoložive trakcije, jer u slučaju da prednji točkovi prokliznu, sistem automatski (AUTO režim) na zadnje šalje određenu količinu obrtnog momenta. U navedenom AUTO modu, ekonomizacija potrošnje goriva je jedan od prioriteta, te stoga i ne čudi što se i u praksi mogu postići sasvim solidni rezultati. U slučaju vožnje van asfalta, odabirom opcije Snow, sistem uključuje pogon na sva četiri točka i automatski vrši raspodelu tamo gde je trakcija najbolja.

Suzuki S-Cross VVT test

Sport režim namenjen je agresivnijoj vožnji – automatski vrši preraspodelu obrtnog momenta kako bi se maksimalno poboljšale performanse pri prolascima kroz krivine, menja se i odziv na gas, dok se pritiskom na LOCK taster, aktivno angažuje i pogon na zadnjoj osovini, kao i elektronska blokada prednjeg i zadnjeg diferencijala, kako bi se svim točkovima pružio što veći obrtni moment. Doduše, ovo funkcioniše samo pri relativno malim brzinama, kada je neophodno izvući se iz blata, peska ili snežnog nanosa.

Suzuki S-Cross VVT test

Pitate se, koliko je sve ovo upotrebljivo..? Pa, veoma, ukoliko ipak ne preterate sa off-road “izletima” i ne zaboravite da SX4 S-Cross baš i nema nešto veliki klirens, kao recimo Qashqai, koji mu omogućava da se zaputi i nešto težim putevima. Ovako, odličan je na klizavim podlogama, u lošim vremenskim uslovima i odlascima u prirodu, do vikendice, po makadamu… Za nešto iole ozbiljnije, što pre svega podrazumeva veći klirens, ne toliko i teži teren, Jimny ili Grand Vitara svakako su bolji i adekvatniji izbor.

Suzuki S-Cross VVT test

Na samom kraju, postavlja se pitanje je li Suzuki zaista ponovo na tragu uspeha kojeg je doživeo sa modelom SX4… S-Cross poseduje traženi kvalitet, deluje solidno, a pri tome je i bogato opremljen (postoji čak pet nivoa opreme). Uz to, cena je više nego stimulativna, barem za početne i srednje opremljene modele, budući da osnovna verzija (Basic) sa 1,6-litarskim benzincem kreće od 11.990 evra (metalik boja se doplaćuje 450 evra), naravno, bez 4WD pogona i bez CVT-a, što je zaista neverovatan iznos, manji čak i od mnogih hečbek modela C segmenta. Ukoliko ste ljubitelj automatskog vida transmisije, za verziju sa CVT-om ćete morati da izdvojite 17.190, pre svega što je vezana za srednji paket opreme Premium, u kojem verzija sa manuelnim menjačem iznosi 15.490 evra (1700 evra doplata). U istom paketu opreme Premium startuje i ponuda za 4WD verziju (sa 5-stepenim manuelnim menjačem!), a iznosi 16.990 evra (1500 evra doplata).

Suzuki S-Cross VVT test

Automobil na našem testu, koji nam je ustupila firma Beta Motors Centar, iz Novog Sada, ujedno je bio “nešto između”… Tačnije, model u Elegance opremi (ispod Exclusive), ali sa 4WD All Grip pogonom i CVT menjačem, kojeg, nažalost, više nema u ponudi. Najprestižniji i najskuplji benzinac jeste u Exclusive opremi, sa kožnim sedištima, panoramskim krovom i Stop/Start sistemom, opremljen CVT menjačem i 4WD pogonom, a čija cena iznosi 21.990 evra, što je skoro dvostruko više od startne za ovaj model i već polako zalazi u segment kompaktnih SUV-a, gde je trenutno jako dobro pozicionirana KIA Sportage. Naravno, dizel verzija je po pravilu uvek skuplja, a u slučaju SX4 S-Cross, startuje od 17.890 evra (2WD u Premium opremi), što je 2.400 evra više u odnosu na benzinac, a u Exclusive 4WD verziji dostiže 24.590 evra, uprkos tome što ne dolazi sa CVT transmisijom! Na sve navedene cene, još treba uračunati i 450 evra, koliko iznosi doplata za metalik boju, ukoliko je želite.

Suzuki S-Cross VVT test

Kada se sve detaljno analizira, slobodno se može reći da je SX S-Cross trenutno jedan od najboljih “porodičnih” izbora na tržištu, ne samo kada se gleda cena, već i generalno, kvalitet i opšti utisak o udobnosti i voznoj dinamici. Ipak, bojimo se da će S-Cross teško ponoviti uspeh svog pretka, jer se stiče utisak da je, jednostavno, nedovoljno autentičan automobil, počevši od banalne stvari kakav je naziv, za koji ni sami ne znate da li jeste ili nije naslednik SX4, pa do performansi, koje će retko koga ostaviti bez daha (pre svega mislimo na 1.6 VVT sa CVT transmisijom). Za 11.990 evra koliko iznosi benzinac u Basic opremi, automobil zaista vredi “svaki evro”, bez ikakve sumnje, ali se jednostavno morate pomiriti sa činjenicom da nećete u posedu imati automobil koji će vas oduševljavati svojim performansama, niti za kojim će se ljudi okretati… a opet, neki možda upravo to i traže!

Suzuki S-Cross VVT test

Pomenutoj ponudi očajnički nedostaje bogatiji izbor agregata, ali i transmisije, gde bi neki 1,4-litarski turbo benzinac bio daleko adekvatniji od testiranog 1.6 VVT, a dobro bi došla i neka DSG transmisija, kao daleko bolja, nažalost, verovatno i skuplja alternativa ponuđenom CVT menjaču. Kao što već ranije rekosmo, čini se da se Suzuki S-Cross našao „negde između”, na pola puta ka zagarantovanom uspehu, sa odličnom cenom i veoma dobrim ukupnim utiskom, ali istovremeno, pomalo opterećen nazivom i uspehom svog prethodnika, kao i nedovoljno upečatljivim vizuelnim nastupom, koji je itekako bitan u segmentu u kojem nastupa! Da li je to “nešto između” ujedno i Suzukijeva “zlatna sredina”, samo će vreme pokazati!

Kompletnu galeriju fotografija modela Suzuki SX4 S-Cross VVT mozete pogledati na linku: 

Suzuki SX4 S-Cross 1.6 VVT 4WD 

(Đorđe Pavićević / Foto: Nikola Urošević)

Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
Suzuki S-Cross VVT test
 
 

Komentari

Željko Jelisavac | 10.06.2015 07:06

Samo da pohvalim pre svega Nikolu, za sjajne fotografije, a naravno i Đorđa, za odličan, vrlo detaljan test. Sve je lepo rečeno i potpuno se slažem, obzirom da smo i mi imali ovaj automobil na testu, znamo koje su mu mane, a koje prednosti.

 

Dodaj komentar

*