Preporučujemo:
 
 
22
Feb

Toyota Sienna V8 – Momkhana!

Toyota SIenna Momkhana
 
Napisao: Nikola Jovanović
0

Ken Block verovatno nije ni slutio popularnost koju će njegov Gymkhana serijal vratolomne a virtuozne vožnje doživeti među automobilistima svih krajeva sveta. Ona ne samo da se meri desetinama miliona YouTube pregleda, već i nebrojenim imitacijama za koje su korišćena najrazličitija vozila – od pravih automobila, maketa na daljinsko upravljanje, Crazy kartinga, pa sve do specijalno pripremljenih kamiona.

Toyota SIenna

Najnoviji u ovom nizu snimaka, simbolično nazvan Momkhana, vodi nas u američko predgrađe prikazujući putovanje majke sa decom do lokalne prodavnice obuće u minivenu Toyota Sienna. Iako u prvi mah zvuči potpuno neinteresantno, treba imati u vidu da je u automobil ugrađen General Motorsov LS3 V8 agregat sa 550KS, pogon prebačen na zadnju osovinu, a da se za volanom nalazi holivudska kaskaderka Shauna Duggins, poznata po učešću u blokbasterima Kill Bill: Vol. 2, Star Trek i Iron Man 3.

Toyota SIenna Momkhana

Kako vam ne bi smo uskratili zabavu spomenućemo samo da trominutni video u duhu originala Gymkhana obiluje fantastičnim manevrima izvedenih pod ručnom kočnicom, bukom i dimom spaljenih guma, i sve to na mirnim ulicama predgrađa.

Pokrovitelj ovog neobičnog vozačkog podviga je američki prodajni lanac obuće Famous Footwear, a specijalnim pripremama primerka Toyota Sienna govori i kratka priča iza scene.

Naša jedina zamerka jeste izbor pogonske jedinice koja je ipak mogla biti poreklom iz Japana, obzirom na to da Toyota uveliko ima i te kako ima potentan i za modifikacije pogodan V8

 (Nikola Jovanović/Foto: autoblog.com)

Toyota SIenna Momkhana
Toyota SIenna Momkhana
Toyota SIenna Momkhana
Toyota SIenna Momkhana
Toyota SIenna
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*