Preporučujemo:
 
 
31
Jul

Više od igre – Need for Speed Payback

Need for Speed Payback
 
Napisao: Đorđe Pavićević
0

Softverska kompanija Ghost Games, kao i izdavač Electronic Arts, nedavno su objavili prve trejlere za najnoviji nastavak kultnog serijala kompjuterskih igara Need for Speed, koji nosi naziv Payback. Prvi put predstavljen sada već davne 1994. godine, Need for Speed serijal je stekao milione poklonika različitog uzrasta, širom planete.

Need for Speed Payback

Uprkos nekim pomalo “izlizanim” pričama i naslovima, naročito u poslednjih nekoliko godina, svakako se sa radošću sećamo nekih nastavaka kao što su Carbon, ProStreet ili Shift, pa čak i originalni Hot Pursuit i Underground, dok je titulu jednog od možda i najboljih “naslova” u novijoj istoriji svakako zaslužio Shift 2: Unleashed.

Need for Speed Payback

Sada, šest godina kasnije i čak pet nastavaka “između”, u novembru na scenu stupa NFS Payback, koji bi, prema tvrdnjama ljudi iz Ghost Games i Electronic Arts, trebalo da napravi pravu malu revoluciju, ne samo u ovom serijalu, već i u žanru automobilskih “igrica”.

Need for Speed Payback

Za razliku od nekih prethodnih naslova iz serije, gde ste kroz igru “prolazili” kao neimenovani lik, u NFS Payback dobijate kontrolu nad tri “junaka”: Tyler Morgan (The Racer), Mac (The Showman) i Jess (The Wheelman).

Need for Speed Payback

Radnje igre se odvija u fiktivnoj regiji po imenu Fortune Valley, u kojoj se nalazi i grad Silver Rock, a “zaplet” podrazumeva borbu gore pomenuta tri “junaka” protiv organizovanog kriminala i lokalnog kartela pod nazivom The House.

Na osnovu trejlera koji je EA objavio, primećuje se da globalno, radnja pomalo podseća na neke od novijih filmskih ostvarenja iz Fast and Furious serije. Naravno, ukusi su različiti te su i mišljenja u vezi ovoga podeljena, no, činjenica je da je ciljna grupa tinejdžerska populacija, koju ovakve stvari najviše i zanimaju.

Mapa celokupne regije primetno je veća nego li kod prethodnih NFS serijala, a pored regularnih puteva i gradskih saobraćajnica, igrači će imati priliku da se provozaju i planinskim putevima regije, kao i da siđu van asfalta u off-road avanture.

Što se tiče automobila, uz već neke “tradicionalne” NFS modele, najavljen je i veliki broj noviteta, a svi oni moći će dodatno da se unaprede “tjuniranjem”, odnosno modifikacijama i kupovinom tzv. aftermarket delova.

Need for Speed Payback

Ono što je novina u Paybacku jeste mogućnost da igrači, tokom slobodne vožnje po mapi, “nalete” na napuštena vozila koja će moći da otkupe, a zatim restauriraju, pa eventualno i modifikuju po svojoj želji.

 

Đorđe Pavićević / Foto: Electronic Arts

Need for Speed Payback
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*