Preporučujemo:
 
 
19
Mar

Mazda 1500 / Luce – Prvi koraci

 
Napisao: Živko Marković
4

Ukoliko redovno pratite TDB, sigurno se sećate početka priče o jednom od mojih projekata – Mazda 1500 oldtajmer iz davne 1969. U prvom delu sam vam pisao o tome kako smo se ja i Luce upoznali (1500 se u nekim delovima sveta zove Luce).

Pošto se bez problema dovezla na sopstvenim točkovima do Novog Sada, što je veliki uspeh s obzirom da većina oldtajmera koristi šlepu za duže puteve, Mazda je stigla u moje dvorište. Međutim, sledećeg sledećeg jutra, dočekao me je neprijatan prizor ispod nje – lokva motornog ulja blizu menjača ukazivala je samo jedno – Mazda mora biti odšlepovana do majstora.

Pregledom smo ustanovili da je usled duge neaktivnosti vozila došlo do začepljenja sita u karteru, te se stvorio čep, koji je onda izbio ulje na prvoj sledećoj tački. Rešenje problema ogledalo se u skidanju kartera, čišćenju sita, proveri uljne pumpe, zameni ulja i filtera, kao i na kraju u dihtovanju kartera.

S obzirom da je u moj život ušetala na probnim tablicama, jedva sam dočekao da je registrujem i konačno provozam sa uživanjem.

Vozeći se gradom, uočio sam tada novu Mazdu 3 ispred salona u Novom Sadu. Iako je 1500 preteča modela 6, a 1200 modela 3, današnja „trojka“ je po gabaritima kudikamo veća od svoje daleke rođake iz šezdesetih. To me nije sprečilo da iskoristim scenografiju za zanimljivu retrospektivnu sliku.

Nijedna restauracija se po pravilu ne započinje ukoliko niste obezbedili adekvatnu literaturu koja se vezuje za model i brend koji se sređuje. Tako nešto je neophodno, jer temeljna restauracija podrazumeva često rasklapanje brojnih komponenata mehanike i karoserije, što bi bez preciznog uputstva iz servisnog priručnika bilo veoma otežano. Bacio sam se u potragu za istim, a u pomoć mi je pritekao već pominjani drug sa MCS, koji je pronašao kontakt osobe iz Kanade, koja je prodavala korišćeni originalni service manual za Mazdu 1500, autentično uflekan mrljama od ulja u korektnom stanju. Posle stadnardnih logističkih napora i slanja za Austriju, gde se nalazio moj drugar Dule, servisno uputstvo je preletelo pola sveta kako bi na kraju završilo u Novom Sadu.

Uporedo sa literaturom, počeo sam sa raznih strana da pribavljam i rezervne delove. Prvo sam posegnuo za sopstvenim lagerom, gde sam sa velikim iznenađenjem pronašao stvari poput originalnog filtera vazduha

do aftermarket kočionih pločica.

Zatim sam se obratio svojim partnerima u Grčkoj, koji su sa zadovoljstvom ponudili svoj lager delovima koji su im decenijama stojali na policama.

Neki od njih bili su Kayaba amortizeri,

,glavni kočioni cilindar, Mazda NOS OEM i drugi.

Pošto Mazda nosi netipičan raspon točkova od 4×120, izbor retro felni je bio veoma sužen. Da bih to prevazišao, poručio sam iz USA specijalne adaptere vrhunskog kvaliteta od aluminijuma od koga se prave avioni. On konvertuje raspon od 4×120 na mnogo konvencionalniji raspon od 4×100, ali i izbacuje trag točkova za 20 mm ka spoljašnjem delu ruba.

Međutim, ubrzo mi je dojavljeno da se u okolini Beograda pojavila Mazda 1500. Oglas je bio bez fotografije, te je internet zajednica oldtajmeraša opet pomogla. Provereni terenski operativac je po koordinatama otišao da osmotri dotični primerak i ovekoveči ga, kako bih imao tačan uvid u stanje istog.

Izveštaj sa terena je bio detaljan, te sam angažovao vernu šlep službu da odemo po Mazdu.

Utovarena na šlepu, krenula je put Novog Sada.

Njena sudbina zbog nedostatka saobraćajne dokumentacije (iako bi se mogla naći po registarskom broju), bila je da završi kao donor delova za primarnu Mazdu 1500.

Ovde je vidimo u društvu Ford Capri iz 1970. godine, čiji je bivši vlasnik novinar TDB. Reč je o periodu kada je TRIO servis bio u izgradnji, te nemojte zameriti na neredu. To je bila idealna prilika da ovekovečimo obe Mazde na jednom mestu.

Nastaviće se…

 

(Živko Marković/Foto: TDB)

 
 

Komentari

Živko Marković | 09.04.2013 08:04

Zanimljiv projekat!! Vidim da je u pitanju mix svega, centralna konzola je od neke Alfe, volan nije original, i dalje je 4dr, ratkapne od 1800 modela, cajgeri su ubačeni, ali svaka 1500 je zanimljiva!!!

M 1500 | 08.04.2013 21:04

Zdravo, lepo složeno :) I sam se mučim ponovnim restavriranjem Luce 1500 cabrio. U prilogi malo starije fotke iz 2006. Lp M

Živko Marković | 19.03.2013 18:03

Biće, biće, ovo je smisao svake restauracije - podizanje iz pepela tokom vremena, korak po korak, kao da sklapaš Lego kocke.. Jedini problem ponekad budu majstori, ali i njih ćemo uterati u red jednom.. :)

Misa_BG | 19.03.2013 18:03

Lepa prica, nema sta :) i lepe slikice :) Hocemo nastavak! :)

 

Dodaj komentar

*