Preporučujemo:
 
 
04
Feb

Toyota Tacoma na kanadski način

 
Napisao: Milan Stanković
1

Izveštač i fotograf TDB, zadužen za azijatske „delikte“ na drugom kontinentu, trenutno stacioniran u Kanadi, ima tu sreću da mu koleginica s posla ima izuzetan ukus kada su u pitanju automobili. Amerika nije mala zemlja, shodno tome i vozila prate trend kada je dimenzionisanje u pitanju, a gore pomenuta dama je ponosni vlasnik Toyota Tacoma modela.

Toyota Tacoma se može svrstati u model isključivo orjentisan za tržište Amerike. Deli mehanički sklop sa svojim teretnim bratom Hiluxom. Nosi isključivo benzinske motore, a ovaj primerak je pogonjen 4000 ccm V6 agregatom 1GR-FE serije.

Uz njega, model koji je imao čast da bude ekskluzivno predstavljen na našem kontinentu je sa lift kitom, a po odabiru felni i tipu guma se može zapaziti da je prioritet bolja prohodnost, ali ne i prevelike ambicije na offroad polju. Bez obzira na to, ova Tacoma je više nego sposoban pickup, iako je paradoks da ljubitelji Toyote u Americi više vole Hilux nego nju.

Na pitanje, zašto se odlučila za ekstremnije Toyota vozilo, vlasnica odgovara da je morala da kupi auto, koji bi mogao da parira približno vozilima koja voze njena braća. U pitanju su GMC Sierra i Ford F150. Posao kojim se bavi – GIS, vezuje se za planinske predele, te joj ovakvo vozilo izuzetno odgovara za tu namenu.

Takođe, kaže da voli ekstremne sportove, MTB i surfing u Tofinu. Zbog toga, vozilo je u upotrebi i vikendom, uz snowboard i druge zimske rekvizite na Mount Cain, do koga je i naš izveštač došao vozivši od ranog jutra u ekstremnim uslovima kako bi stigao u pravi trenutak i napravio materijal za reportažu.

Potrudio se da nam dočara lepotu Okeana i izmaglice iz njegove perspektive, koja je morate priznati na visokom nivou…

Ipak ćemo se vratiti nazad na zemlju, kako bismo rekli još nešto o modelu iz naslova. Klirens ovog auta unapređen je kitom proizvođača Pro Comp. Proizveden je 2008. godine, a na sebi ima felne od 18″. Pre njega, vlasnica je uživala u čarima terenca Nissan Pathfinder, koji je takođe bio dobar izbor po njenim navodima.

Život na Vancouver Island skoro da je nezamisliv bez pickup vozila, pogotovo za aktivnosti koje se tamo praktikuju, pored gore navedenih tu se mogu ubrojati i kajaking, pecanje, kampovanje, penjanje na stenama, lov i dr. Na planini možete sresti dosta zanimljivih vozila japanskog porekla, primer je Mitshubishi Delica,

Subaru Sambar i mnogi drugi koji su importovani iz Japana zbog ekoloških normi i preteranog zagađivanja životne sredine. Uglavnom je reč o vozilima sa dizel motorima koja se mogu sresti veoma često na planinskim putevima.

Mogu se kupiti po ceni od 10 000 dolara u dobrom stanju. Zgodni su za kampovanje, zabavu, kao i kretanje po makadamskim putevima.

(Milan Stanković Kabe/Foto: Aleksandar Ognjanović)

 
 

Komentari

Sinan | 14.12.2012 19:12

http://www.autowp.ru/pictures/chevrolet/silverado/chevrolet_silverado_z71_extended_cab_1.jpg

 

Dodaj komentar

*