Preporučujemo:
 
 
28
Apr

Honda CB400 Purple Rain – Stvorena za Princa [VIDEO]

Honda CB400 Purple Rain
 
Napisao: Nikola Jovanović
0

Umetnika poznatog kao Prince (1958-2016), jednog od najvećih muzičkih talenata svih vremena, upamtićemo po brojnim hitovima, specifičnom glasu, ekscentričnom ponašanju i provokativnom imidžu. Ono po čemu se ova zvezda zasigurno urezala u sećanje ljubiteljima dvotočkaša bila je modifikovana ljubičasta Honda CB400 iz filma “Purple Rain” (1984), u kom glavnu ulogu tumači upravo Prince.

honda_cb_400_prince_purple_rain_1984_triodriverblog_03

Fanovima ove klasične rock opere japanski motocikl predstavlja svojevrsnu relikviju – Honda je bila glavni prevoz protagoniste koji se pojavljuje i na posteru za film “Purple Rain”, kao i omotu istoimenog albuma. Pojedini izvori navode da je to ujedno bila i prva Honda CB400 koja se pojavila u jednom američkom filmu.

honda_cb_400_prince_purple_rain_1984_triodriverblog_01

Tri motocikla (proizvedena 1981. godine) koja su korišćena za film pretrpeli su značajne kozmetičke izmene, od aftermarket Kutter maske, upravljača, Comstar točkova, zadnjeg naslona i specijalno napravljenih sedišta od velura. Jedan primerak je Prince zadržao, prefarban u crno-zlatnu kombinaciju za snimanje filma “Graffity Bridge”, nastavka iz 1990. godine. Prema priči, motocikl se i danas nalazi u umetnikovom Paisley Park studiju u Minesoti.

honda_cb_400_prince_purple_rain_1984_triodriverblog_02

U spotu za pesmu “When the Doves Cry” (1984), u nekoliko kadrova, možemo videti Princa kako krstari na svom specijalno pripremljenom japanskom motociklu:

Za kraj, navešćemo jednu zanimljivu povezanost ekscentričnog umetnika i četvorotočkaša. Naime, Prince u spotu za “Sexy MF“, kontroverzni hit iz 1992. godine, uz žuti BMW 850 (koji na tablici ima famozni Simbol), pojavljuju se i dva japanska modela – zeleni Mitsubishi Starion i plavi Nissan Maxima:

Nikola Jovanović / Foto: prince.org; japanesenostalgiccar.com; imcdb.org

Honda CB400 Purple Rain
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*