Preporučujemo:
 
 
03
Sep

Nissan GT-R NISMO će do 100 km/h ubrzavati za 2 sekunde!

 
Napisao: Đorđe Pavićević
0

Dugo najavljivana, „supersportska“ verzija modela Nissan GT-R, koja će stizati iz Nismo (Nissan Motorsport) ogranka, trebala bi da ugleda svetlo dana u novembru, na Salonu automobila u Tokiju. Sve ovo i ne bi bilo toliko spektakularno, jer smo na postepene evolucije ovog automobila već navikli, baš kao i na, ne baš toliko uspelu, specijalnu verziju Spec-V, da iz ogranka Nismo nije „procurela“ informacija kako bi Nismo GT-R od 0 do 100 km/h trebalo da stigne za svega dve sekunde!

Da, dobro ste pročitali, za vreme koje je gotovo za sekundu brže od trenutnog, fantastičnog rezultata od 2,84 sekunde, koje i dalje nadmašuju jedino ekstremni automobili, poput Bugatti Veyrona Super Sport ili Ariel Atoma V8! Glavna tajna krije se u još većoj snazi motora, a svakako se očekuje i da će relativno težak GT-R, morati da „smrša“ za barem 100-ak kilograma.

Novi model razvija se u saradnji sa britanskom kompanijom Williams Advanced Engineering, koja je učestvovala i u „rađanju“ modela Juke Nismo. Prema rečima jednog od inženjera ove kompanije, većina ljudi bi se iznenadila koliko zapravo još postoji prostora za unapređenje, čak i kod automobila kao što je Nissan GT-R.

Naravno, pored mehaničkih unapređenja, očekuje se i nešto agresivniji stajling eksterijera, drugačiji naplaci, izduvni sistem, kao i obilna upotreba ugljeničnih vlakana. Iako cena automobila još uvek nije saopštena, predviđa se da će Nismo GT-R koštati preko 115.000 evra kada stigne u Evropu, što je gotovo 20.000 evra više nego li cena „običnog“ Nissana na tržištu EU.

(Đorđe Pavićević/Foto: autoblog.com, netcarshow.com)

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*