Preporučujemo:
 
 
08
Sep

„Špijuniran“ Nissan GT-R NISMO na Nurburgringu

 
Napisao: Đorđe Pavićević
0

Specijalna NISMO verzija ionako superiornog automobila kao što je Nissan GT-R, o čemu smo već govorili trebalo bi da se pojavi do kraja godine, najverovatnije na Salonu automobila u Tokiju, koji se održava u decembru, ali se već ovih dana mogao videti “maskirani” prototip u fazi testiranja na, a gde drugo, nego na Nurburgring Nordschleife stazi.

Iako je zbog “kamuflaže” teško uočiti neke vizuelne razlike, sa fotografija se može primetiti da naplaci stižu direktno iz NISMO ogranka, a od najavljenih modifikacije, tu je nešto drugačiji sistem usisa vazduha, kao i nešto drugačije i “niže” oslanjanje.

Ono što je interesantno spomenuti jeste da NISMO verzija poseduje i drugačiji repni spojler, tačnije “krilo”, koje se na ostalim fotografijama ne vidi, budući da je skinuto, dok se jasno može primetiti na fotografiji gde automobil stoji parkiran ispred garaže razvojnog centra Nissana u Nurburgringu.

Podsećanja radi, serijski GT-R poseduje 3,8-litarski twinturbo V6 agregat, koji oslobađa oko 540 KS, a uz pomoć Launch Controla i odličnog sistema pogona na sva četiri točka, automobil u serijskoj verziji do 100 km/h stiže za ispod 3,0 sekunde!

(Đorđe Pavićević/Foto: www.autocar.co.uk)

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*