Preporučujemo:
 
 
23
Jun

Juriš u oblake – Acura NSX EV Concept Pikes Peak

 
Napisao: Đorđe Pavićević
0

Ostalo je još svega par dana do početka ovogodišnjeg Pikes Peak International Hillclimb (trkački dan je 26. juna), a pored brojnih ekskluzivnih nastupa na ovom, pravom automobilskom spektaklu, pojaviće se i Acura sa čak tri NSX modela, od kojih je jedan više nego poseban!

TDB_Acura_NSX_EV_Concept_05

U pitanju je koncept koji nosi naziv NSX EV Concept 4-Motor, koji je zapravo „čistokrvno“ električno vozilo, bazirano na aktuelnom NSX, a pokreću ga, kao što se i iz naziva može primetiti, četiri elektro-motora, za svaki točak ponaosob.

TDB_Acura_NSX_EV_Concept_04

Ovaj koncept u „Trci do oblaka“, kako se često zove Pikes Peak Hillclimb, voziće Japanac Tetsuya Yamano, koji je 2015. godine nastupio takođe u klasi električnih prototipova, ali baziranog na Honda CR-Z modelu. U odnosu na njega, NSX EV Concept raspolaže sa čak tri puta više snage!

TDB_Acura_NSX_EV_Concept_03

Naravno, glavni adut koncepta jeste Hondin Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive), koji omogućava nezavisnu raspodelu obrtnog momenta, ne samo po osovinama, već i po svakom točku, čime je ne samo omogućena optimalna raspodela u svakom trenutku, već istovremeno ostvarene i idealne vozne karakteristike, što je od presudnog značaja na „trci“ kao što je Pikes Peak, koja se sastoji od čak 156 krivina!

TDB_Acura_NSX_EV_Concept_01

Đorđe Pavićević / Foto: Honda/Acura

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*