Preporučujemo:
 
 
24
Apr

Nissan Skyline GT-R NISMO – Ultimativni borac

Nissan Skyline GT-R R34
 
Napisao: triodriver.com
0

Ne, nije reč o nekom novom modelu ili pak reviziji aktuelne generacije modela GT-R. Reč je o više od deset godina starom automobilu koji je postao najcenjeniji među fanovima marke Nissan (a i šire) verzijom najboljeg automobila koji je tuning odsek ove marke ikada izbacio na tržište.

Nissan Skyline GT-R R34

Oni malo starijeg datuma proizvodnje i izraženim sklonostima prema simulacijama automobila na igračkim konzolama verovatno se jako dobro sećaju svog prvog susreta sa modelom Nissan Skyline GT-R.

Za sebe znam da sam pri prvom pokušaju prolaska jedne od licenci prvog nastavka legendarne igre Gran Turismo Skyline GT-R (R33) komentarisao sa: ,,U j**o te, kako ovo ide!”. Sve ostalo je istorija…

Gran Turismo Nissan Skyline GT-R R33

Iako zli jezici često poistovećuju Nissan Skyline GT-R sa konzolom za igranje ili pak računarom kome vozač zapravo i nije preterano potreban, što se mene tiče, takav opis se delimično može dati samo za aktuelnu generaciju ovog automobila, jer je tehnologija uklopljena u današnji GT-R među najnaprednijom na svetu.

No, to je stvar današnjih mogućnosti i ideologija koje ekipa u Nissanu veže uz aktuelnu generaciju modela GT-R, dok oni nekadašnji modeli ipak imaju ,,mehanički” duh koji vozaču garantuje ogromne količine zadovoljstva i sigurnosti čak i kod najekstremnijih vožnji na putu ili trkačkoj stazi.

Nissan Skyline GT-R R34

Da, Nissan Skyline GT-R je od početka dvadesetih, kada se nakon više od petnaest godina trijumfalno vratio iz mrtvih, označio jedno sasvim novo poglavlje u domenu sportskih automobila koji vode poreklo sa teritorije Japana. Stoga ne čudi kako je GT-R u to vreme shvaćen kao nastavak sage o ,,ubici Porsche-a” i još velikog broja modela čije su marke u domenu sportskih automobila nudile na globalnom planu.

Dakle Nissan Skyline GT-R je u svojoj prvoj modernoj verziji, odnosno R32, ispao omanjom revolucijom i relativno neuglednim automobilom za kojim su se uprkos tome itekako okretale glave.

Nissan Skyline GT-R porodica

Tokom devedesetih godina prošlog veka i početkom novog mileniuma, Nissan je ovim modelom uspeo da obori sve japanske rekorde u domenu trkanja, pa ispada da je svaka od ukupno tri generacije novih modela iz dana u dan bila sve bolja i uverljivija. Stoga nimalo ne čudi što se broj ljubitelja ovog pomalo sramežljivog automobila širio na globalnom planu, te je Skyline GT-R do kraja svog životnog puta postao jedan od najlegendarnijih automobila svih vremena.

Nissan Skyline GT-R lista modela

Tokom nešto više od deset godina i tri generacije ovog automobila koje su kroz to vreme bile aktuelne, Nissan je tržištu ponudio mali milion verzija Skyline-a sa oznakom GT-R. Neke su bile ,,civilizovane”, dok su neke poput R34 sa oznakom N1 imale striktan zadatak razmeštanja organa svojim vlasnicima. Samim tim je čak unutar striktno definisane kategorije sporskog automobila Skyline GT-R je bio u stanju da ponudi osnovni karakter prema zeljama kupca, što ga je činilo i jednim od najvrednijih sportskih automobila svih vremena. Uglavnom, radi se o automobilu koji je na više različitih načina drugačiji od svih ostalih.

Nissan Skyline GT-R R34

Na putevima Skyline GT-R je svojim sposobnostima bio izuzetno uverljiv, bilo da se radilo o trkama na otvorenom pravom putu, ili o krivudavom putu nekog planinskog klanca. Bilo je svejedno da li pada kiša ili sija sunce, da li je dan ili noć, jer je Skyline GT-R u bilo kojim uslovima na putu i oko njega ostavljao osećaj superiornosti.

Tako je naravno bilo i na trkačkim stazama, gde za ukupno tri generacije ovog modela rezultatno stanje iznosi nekoliko stotina pobeda nad konkurencijom – od Super Taikyu kategorije takmičenja, preko JGTC-a, raznoraznih prvenstava u klasi ,,turističkih” automobila, pa sve do apsolutno uverljivog nastupa za Skyline GT-R R33, koji je dobar deo trke pretio McLarenu F1 GTR, i legedarnom ,,plesu po brdu” na trci Pikes Peak.
Priča o trkama za ovaj automobil je na momente bila kontraverzna, jer je Skyline GT-R bio toliko brz da su ostali timovi i vozači često imali utisak da Nissan na neki način vara, pa je tokom godina za ovaj model u sklopu različitih generacija bilo i svakojakih poteškoća poput dodatne težine, malog miliona tehničkih pregleda i sličnih ludorija koje su oko sveta izvodili organizatori pojedinih trka.

Naravno da je za ogroman deo toga zadužena kompanija NISMO, koja je sve te monstruozne mašine dobrim delom i pripremala za trkanje, no to je za gledaoce više stvar teorije nego prakse, dok je u pravom svetlu, u smislu ulične upotrebe, ova kompanija zasijala kroz nekoliko modela koji su svojim preradama i doradama izbacili na tržište.

Nissan Skyline GT-R R33

Među varijacijama na temu modela Skyline GT-R treće, četvrte i pete generacije je bilo svega i svačega, ali same po sebi ističu se dve: Nismo 400R, koji je u obliku 500 konja jakog GT-R-a R33 izašao na tržište u samo 44 primerka (iako je planirano 100), i Nismo Z-tune verzija Skyline-a GT-R R34.

Nissan GT-R Nismo motor

Z-Tune je oznaka koja teoretski ne govori baš ništa, ali već samo jedan pogled na fotografiju onoga što Z-Tune GT-R predstavlja, dovoljan je da većini auto-entuzijasta počnu da nekontrolisano cure sline. Da, ovaj automobil je TOLIKO dobro izgledao kada se na tržištu pojavio 2003. godine.

Ideja je bila proslava na kraju jedne ere (sa obzorom na to da je R35 u to vreme bio pod znakom pitanja) na najbolji, najglasniji i najdugovečniji način, pa se ekipa uvrnutih naučnika unutar zidova kompanije u Tokyu odlucila poigrati sa baš SVAKIM delom fabricke verzije modela Skyline GT-R 5. generacije, i da na kraju tog igranja ponudi tržištu monstruma sa 500 konjskih snaga koji svime, osim cenom, zadire u domenu super-automobila.

Nissan Skyline GT-R R34

Nissan Skyline GT-R NISMO Z-Tune baziran je na V-Spec II verziji modela Skyline GT-R, no izuzev te baze i osnovnih linija dizajna jedan sa drugim baš i nemaju neke veze.
Čak svih 19 primeraka, od 20 planiranih, imalo je tuce aerodinamičkih i optičkih dodataka, pa i delova motora i suspenzije zbog kojih je ovaj automobil na putu bio apsolutno sposoban da dečkiće u mnogo skupljim mašinama ostavi u oblaku prašine. Ako samo spomenem nekolicinu brojki poput 500 konjskih snaga, koje su u praksi značile performanse od 3,4 sekunde potrebne za ubrzavanje od 0 do 100 km/h, pa i maksimalnu brzinu od 320 kilomentara na sat, postaje jasno o kakvom automobilu se zapravo radi.

Ako spomenemo i skoro potpuno ručni rad karoserije i manje-više svih pokretnih i nepokretnih komponenata ovog automobila, cena ovog automobila se činila smesnom u poređenju sa puno skupljim i ništa posebnim modelima kakvi su na primer Porsche, Ferrari i Lambourghini u to vreme nudili tržištu.

Nissan Skyline GT-R R34

Danas stvari stoje malo drugačije jer pojedini primerci Godzille sa oznakom Z-Tune prelaze i 600.000 dolara, što je višestruko povećanje cene u odnosu na onu iz 2003. godine, pa samim tim ovaj automobil u današnje vreme predstavlja i luksuzniju investiciju kojoj vrednost iz godine u godinu samo raste.

To naravno ne čudi sa obzirom na svu silu performansi i faktora ekskluzivnosti sa kojim se ovaj automobil itekako diči, takođe ni činjenica da auto-entuzijasti širom sveta i dan-danas traže po koji primerak za sebe ne obraćajući pažnju na cenu.

Nissan Skyline GT-R R34

Uglavnom, iako je aktuelni GT-Rjedan izuzetno sposoban automobil, ta saga se zapravo nije nastavila na pravi način, za mnoge je cela priča stala onog momenta kad je Skyline GT-R R34 otisao u istoriju.

Takvim ljudima izuzev polja apsolutne fascinacije NISMO Z-Tune zapravo daje još jedan razlog da ostanu u istoriji, jer takav automobil Nissan više nikada neće proizvesti.

Sve ostalo bi bilo suvišno reći.

(Izvor: automobili.hr)

Nissan Skyline GT-R R34
Nissan Skyline GT-R R34
Nissan Skyline GT-R porodica
Nissan Skyline GT-R lista modela
Nissan Skyline GT-R R34
Nissan Skyline GT-R R33
Nissan GT-R Nismo motor
Nissan Skyline GT-R R34
Nissan Skyline GT-R R34
Nissan Skyline GT-R R34
Nissan Skyline GT-R R34
Nissan Skyline GT-R R34
Nissan Skyline GT-R R34
Nissan Skyline GT-R R34
Nissan Skyline GT-R R34
Nissan Skyline GT-R R34
Nissan Skyline GT-R R34
Nissan Skyline GT-R R34
Nissan Skyline GT-R R34
Nissan Skyline GT-R R34 Motor
Nissan Skyline GT-R R34
 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*