Preporučujemo:
 
 
12
Dec

Predator iz Suzuke – Trkačka Honda NSX-GT

Honda NSX-GT Super GT
 
Napisao: Đorđe Pavićević
0

Ljubitelji japanskih automobila, a naročito njihovog Super GT šampionata sportskih prototipova baziranih na serijskim modelima, imaće čemu da se raduju u narednoj sezoni, budući da će nekoliko proizvođača predstaviti potpuno nove modele, kako za slabiju GT 300 klasu, tako i za “kraljevsku” GT 500 kategoriju.

Honda NSX-GT Super GT

Jedan od njih je i Honda, koja je prikazala svoj NSX-GT za pomenutu GT 500 klasu, baziran na aktuelnom NSX modelu, naravno, samo vizuelno, budući da je pogonska jedinica, ali i šasija vozila, u potpunosti drugačija.

Honda NSX-GT Super GT

Pogonsku jedinicu čini trkački HR-414E četvorocilindarski 2,0-litarski turbo benzinski agregat sa “suvim” karterom, koji oslobađa oko 600 „konja“, a snagu preko 6-stepenog sekvencijalnog menjača prenosi isključivo na zadnje točkove.

Honda NSX-GT Super GT

Međuosovinsko rastojanje je 2750 milimetara, dok masa vozila sa vozačem i praznim rezervoarom goriva iznosi svega 1049 kilograma. Prednje i zadnje oslanjanje je u vidu dvostrukih poprečnih ramena, a za zaustavljanje se brinu ventilisani karbonski diskovi velikog prečnika.

Honda NSX-GT Super GT

Novi NSX-GT naslediće do sada aktuelni NSX-GT Concept, koji je na trkama debitovao 2013. godine, a usledio je nakon neobičnog prototipa Honda HSV-010, koji se domogao titule u svojoj debitantskoj sezoni, a koji po prvi put nije bio baziran na serijskom modelu.

Đorđe Pavićević / Foto: Honda

 
 

Komentari

 

Dodaj komentar

*