Preporučujemo:
 
 
30
Nov

Toyota Land Cruiser (Sputnik) – pokretna kuća Katie i Ivana

 
Napisao: Živko Marković
2

Obožavam velika vozila. Znam, sigurno sam to ranije pominjao. Izgleda da je podrazumevano sagledavši moju konsituciju da volim džipove i pick up vozila. Ne postoji bolji brend automobila koji možemo uzeti kao primer, a da se vezuje za taj segment, od najveće japanske fabrike – Toyota. Dodajte uz to još i moju fasciniranost legendarnim Toyotinim terencem Land Cruiser, pogotovo u J70 varijanti, i dobićete glavni sastojak ovog roadtripa.

O Toyota Land Cruiser J70 sam već pisao u jednom tekstu ranije doduše, u njegovoj najmodernijoj varijanti – VDJ70 sa 4500ccm V8 motorom. Ovde će fokus biti na njegovoj starijoj verziji, koja nosi motor ranije serije 1HZ od 4200ccm, u koncepciji rednog atmosferskog šestocilindričnog motora. Oblik kabine je moj najdraži – troopie verzija sa dugom (LWB) šasijom i dvoje vrata, posebno omiljenom među službama Ujedinjenih nacija.

Vlasnici ovog Land Cruisera, koga od mila zovu “Sputnik” (po seriji ruskih satelita), su jedan beskrajno simpatičan par – Katia i Ivan. Oni su mladi avanturistički nastrojeni putnici iz Francuske, preciznije iz Bresta i okoline. Vole da putuju po svetu i žive kao savremeni nomadi, upoznajući nove ljude i kulture. Ovogodišnji plan im je ruta (za koju su se spremali 2 godine), od rodnog Bresta u Francuskoj do krajnjeg odredišta u dalekoj Rusiji. Oni žive u svojoj Toyoti Land Cruiser HZJ75, opremljenoj kao pokretna kuća, a plan im je da u narednih godinu dana obiđu pomenutu rutu. Na odredištu će odlučiti da li će se brodom vraćati za Francusku, ili će preći u Japan. Svoje putešestvije su nazvali “Odiseja Gobi”, zato što će najveći izazov biti prelazak pustinje Gobi u Mongoliji. Na ovoj adresi možete pratiti njihov blog.

Posle ovog lepog uvoda, može se postaviti glavno pitanje: odakle moja malenkost, tj. Trio Servis u toj priči? Može se reći da je objašnjenje krajnje jednostavno. Na mapi putovanja Ivana i Katie, posle Bosne, sledeća destinacija je bila Srbija. Nažalost, imali su peh koji se ogledao u kvaru njihove video kamere, ali je na sreću u Beogradu autorizovani serviser bio u mogućnosti da istu popravi. Problem druge prirode je bio u tome što je za taj poduhvat bio potreban period od dve nedelje, tako da su bili prinuđeni da produže boravak u Srbiji duže od prvobitnog plana. Na ovakvom tipu putovanja, vreme je relativan pojam, tako da su rešili da upoznaju detaljnije lepote Srbije. Njihov koncept je da upoznaju lokalne meštane, koji im predlažu zanimljiva mesta za obilazak. Oni destinacije implementiraju u mapu i kreću u avanturu. Dok su čekali popravku kamere, skoknuli su do Divčibara.

Dolazimo do dela koji nas povezuje. Ivan je, vozeći se kroz prirodu Divčibara, primetio da mu kaplje i vlaži deo kod prednjeg ležaja točka sa suvozačke strane. Land Cruiser J70 ima krutu osovinu napred, tako da je jedino rešenje bilo zameniti kompletan set semeringa i adaptera, zajedno sa ležajem točka po potrebi.

 

S obzirom da je on veoma sposoban momak i da je sam preradio Land Cruiser u kamper, raspitao se, i došao do zaključka da bi mogao sam popraviti potencijalni kvar na Cruiseru. Prvo se obratio autorizovanom servisu Toyote u Beogradu (video sam predračun troškova koji su mu ispostavili), gde je samo cena delova bez ugradnje bila preko 30.000 dinara.

Srećom, njegov put sponzoriše kompanija za off road opremu www.euro4x4parts.com, tako da su mu DHL-om dostavili set koji je koštao 50 evra sa dostavom. Kasnije smo tokom razgovora, došli do konstatacije da je mogao kupiti japanski set za reparaciju u našoj prodavnici za manje od 25 evra. No u budućnosti ako ga put opet nanese u našu zemlju biće svakako informisaniji. Pošto autorizovani Toyota servis nije imao sluha da mu omogući da u krugu servisa sam promeni deo, okrenuo se internetu i online zajednici Toyotinih ljubitelja – forumu Toyota Club Serbia. Postavio je temu u kojoj je izložio svoj problem.

Pošto sam shvatio da mu je potrebno samo malo dodatnog alata, ponudio sam mu da dođe do Novog Sada, gde bi posle radnog vremena sam mogao promeniti sve, uz malu pomoć. Volim da se družim i sklapam nova poznanstva tako da mi nije strano druženje sa ljudima avanturistima poput Katie i Ivana. Sa velikim zadovoljstvom sam dogovorio sastanak u servisu. Moram priznati da me je zaintrigirao njihov HZJ75 Troopie, koga sam imao prilike par puta da srećem kroz održavanje, ali ne i da detaljnije zagledam ili probam.

S obzirom da fotografije često govore više od reči, samo ću reći neophodne propratne podatke – 3 dana boravka u Novom Sadu, urađen mali servis na Toyoti, zamenjen set za reparaciju, montiran krovni nosač, nezaboravno iskustvo iz prve ruke sa avanturistima, i naravno ne zaboravimo – vožnja Troopie! Najlepše od svega je što sam stekao nove prijatelje, koji će sa zadovoljstvom ubuduće slati fotografije za TDB blog sa svih egzotičnih destinacija koje će posetiti zajedno sa Toyotom, te će ova prica imati i svoj nastavak.

 

Toyota je stigla u Trio Servis

Malo smo proćaskali, obukli Ivana u radno odelo, dali mu sav potreban alat, nakon čega je on, uz pomoć Youtube tutorijala, prionuo na posao. Prvo je morao da rasklopi i skine kočioni disk, glavčinu i ležaj, da bi došao do delova za zamenu

Na žalost (ili na sreću), nastao je problem što nismo imali ključ 54, pa smo pokušali da ga nabavimo već te večeri. Uspeli smo da nađemo samo 55, što nam u prvi mah nije odgovaralo, jer je Ivan hteo da ga kupi da mu se nađe, u slučaju da se ovako nešto desi u sred Mongolije, npr. Problem je pravio osigurač sa navojem, koji nije bilo moguće skinuti nikako drugačije do adekvatnom dubokom maticom.

 
 

Komentari

Živko Marković | 02.02.2015 19:02

@Florin: Send me email on zivko@triomotors.rs and I will see what I can do.

florin dan | 28.01.2015 23:01

Hi I just find you on the web doing a great job helping some travelers to fix their car, well done, BRAVO! my question is: I have a HZJ75 serbijan car bought from Bela crcva in 2013 and registrated till aug 2014 on my friend name because cannot be registrated in Romania comming from outside of EU. now the car is in Belgrade and serbijan authorities don't want to make technikal inspection, they sad that this car cannot be registrated anymore, WHY? can you help me? please let me your tel, nr thank you

 

Dodaj komentar

*