Preporučujemo:
 
 
20
May

Deveti Honda skup u organizaciji HCS

 
Napisao: Živko Marković
4

Honda Club Serbia je bez sumnje, jedan od organizovanijih auto klubova u zemlji. Uz dozu realne pristrasnosti, što bi rekle kolege iz drugih klubova, ali im među klubovima japanskih brendova, nema ravnih.

Često se igramo izrazima “tradicionalni, međunarodni, internacionalni i slično”, ali skup HCS na kartodromu Ada Huja 18. maja zaista zaslužuje te epitete. Već duži niz godina, sredinom godine termin je uvek rezervisan za ovu manifestaciju. Deveti skup po redu, okupio je po odličnom vremenu (pamtimo i vrelih 35+ stepeni) preko sto Honda vozila, stalno parkiranih, uz još dvadesetak koje su bile u prolazu.

Posle Kiskunlachaze u Mađarskoj, čekao se domaći skup koji bi svim sladokuscima ovog japanskog brenda koji nisu bili u mogućnosti da posete manifestaciju u mađarskoj omogućio da uživaju u Honda “smotri”. HCS je uspeo da okupi zavidan broj sponzora, na čelu sa Delta Auto moto koja je posetiocima pružila mogućnost da probaju novi CR-V model na stazi, a posebno interesovanje izazvao je Civic sa 1.6 DTEC dizel motorom.

Uz njih, bili su prisutni već petu godinu zaredom oficijalni sponzor TRIO Motors.

Distributer ENEOS ulja je darovao 120 litara ovog kvalitetnog japanskog ulja.

Zatim, Blueprint delovi, perionica STEAM, auto kuća Zeleni Talas i Video bim produkcija, kao i još mnogi drugi…
Posle svih formalnih informacija, red je da spustimo gard i da pokušamo da vam prenesemo atmosferu, koja je doslovno dizala temperaturu.

Maj se uvek čeka, jer je to prilika da se pokaže šta se “šrafilo” tokom zime i proleća. Tako da imamo nove boje, felne, gume, suspenziju, tjuning elemente, pa i poneki styling izlet.

Čeka se bitka protiv štoperice na samoj stazi, gde ulazite u borbu za neke od vrednih nagrada.

Nebitno je da li vam je auto potpuno serijski, ili modifikovan.

Za razliku od Navaka, koji predstavlja ozbiljnu stazu i gde serijski automobili nemaju previše prostora za igru, posle 2-3 kruga, Ada Huja je karting staza, tako da habanje samih vozila nije toliko izraženo, usled mnogo manjih dimenzija staze.

Iako je staza dosta mala, te se očekivalo da će dominirati Honde manjih dimenzija (Civic i Crx), čast i titula najbržeg je pripala ipak srednjoj klasi Honde – modelu Accord.

Doduše bilo bi nepravedno reći da je to stock Accord, u ovom slučaju je to fabrički najjači model Accorda 98-2002, Type R model sa H22 motorom i 212 Ks.

Ove trke privuku najviše pažnje, te su tribine prepune, prati se i komentariše svaki potez.

Posle trka nastupa “free run”, kada svaki posetalac, pa čak iako ne vozi Hondu može da izađe na stazu i proba svoj automobil, nezavisno od štoperice. U momentu se stvori gužva za izlazak na stazu.

 
 

Komentari

Živko Marković | 31.05.2013 14:05

Za to se obrati Honda Club Serbia direktno, ovde imaš sav info: http://hondaclub.rs/

branislavs | 31.05.2013 14:05

Gde mogu da se kupe maice honda cluba?

Živko Marković | 20.05.2013 13:05

Mi smo zaduženi za fotografsku produkciju, tako da nažalost nemamo ništa od video materijala. Plan nam jeste da u budućnosti pokrijemo i taj segment, ali za sada se trudimo da budemo što bolji fotografi i izveštači..:)

igor tackovski | 20.05.2013 13:05

kad ce biti snimci brzih krugova?

 

Dodaj komentar

*